« En la oscuridad | Portada del Blog | Qui defensa els defensors? »

Error de sistema

    jueves 27.jul.2017    por Olga Rodríguez    0 Comentarios

Constructores, Promotores, immobiliàries, empresaris.... figuren a la llista de morosos d'Hisenda. Moltes van fer fallida durant la crisi i han deixat un panorama de desert i desolació: zones residencials fantasma, aeroports on no s'enlaira ni aterra cap avió, estacions de tren de gran velocitat i autopistes sense demanda, hospitals sense malalts... És un "error de sistema".

Aquest és el títol d'un treball del fotoperiodista Marc Femenia, que ha recollit exemples d'aquestes fallides. Els ha recopilat en un web, i ara en prepara un llibre fotogràfic, per al qual hi ha en marxa una campanya de micromecenatge. És "Espanya: error de sistema". Una mena de mapa de llocs, o més aviat, no-llocs, que són --en paraules del seu autor-- "fruït de l'estafa immobiliària, el malbaratament en inversió pública, i la corrupció: “Aeroports sense avions, autopistes sense cotxes, hospitals sense pacients… Per no parlar dels dos milions d’habitatges buits als quals ningú no es volia mudar. Tot això, construït amb els diners de les generacions que havien de venir. El que una vegada havia estat construït amb orgull com a símbol de la “Marca España” es va convertir de sobte en la vergonyosa evidència d’un sistema de mala planificació, inversions injustificables i corrupció”.

Error-de-sistema-blau

Un “error de sistema” també seria l’existència d’una trama per atacar els adversaris polítics. Podria ser perfectament l’argument d’una pel.lícula, però hi ha qui sostè que és una realitat. Al Parlament de Catalunya hi ha en marxa una comissió d’investigació al voltant de l’anomenada “Operació Catalunya”.

Dona nom, també, a un llibre publicat per Francisco Marco, director de l’agència de detectius Mètodo 3. Recordareu que es va fer famosa arran la gravació de La Camarga a l’exlíder del Partit Popular a Catalunya, Alícia Sánchez Camacho, i Victòria Àlvarez, les credencials de la qual són que va ser amant de Jordi Pujol Ferrusola i el va acusar de portar a Andorra bosses plenes de diners.

Hem de reconèixer que, a aquestes alçades de la pel.lícula, ja poques coses ens sorprenen, però l’”Operació Catalunya” --si es confirma que ha existit—és una altra cosa.  Marco assegura tenir proves de l’existència d’una “trama político-policial para luchar contra las ideas. Había un grupo de policías que se dedicaban a investigar, sin amparo judicial, a determinada gente y con un objetivo claro. Cuando esa investigación daba sus frutos, se utilizaba a determinadas personas de la UDEF para blanquear esa información y judicializarla”.

Amb tot, el detectiu defensa la Policia espanyola, diu que “es una de las mejores del mundo”. Els policies treballen bé –-assegura--, el problema está a “las órdenes políticas” que reben.  Ordres que, segons Marco, no haurien existit sense el “Procés”: “Sin la independencia no hubiese existido este grupo de policías. No hubiera habido un destacamento de policías en las calles de Barcelona investigando a cualquiera que se hubiera destacado por su querencia hacia el “Procés”. Pero incluso gente sin ese tipo de ideas, como yo, nos hemos visto vinculados”.

F  Marco

El Síndic respòn:

Ara, a l’estiu, es fan més evidents alguns problemes de convivència a les ciutats, perquè es fa més ús dels espais públics. Tots els ciutadans hi tenim dret, però molts cops veiem retallat aquest dret a l’ús i gaudi del carrer, quan el tenim ocupat per terrasses de bars i restaurants, que són també una font de contaminació acústica, que impedeix el descans dels veïns.

Segons l’Adjunt General al Síndic de Greuges, Jaume Saura, el problema no es dona només a l’estiu, perquè a Catalunya el Turisme està desestacionalitzat. “Falta civisme per part de les persones que ocupen el carrer. Potser s’hauria de fer pedagogia amb els que ens visiten perquè sabéssin quins són els costums, el que està permés i el que no”.

I si parlem d’ocupació de la via pública, no podem obviar l’anomenat “top manta”: “Nosaltres creiem que aquest fenòmen no s’ha de tolerar, que la tolerància l’únic que fa és incrementar el problema d’afectació als comerciants i d’ocupació de la via pública, i que no treu de la precarietat les persones que es dediquen en aquest tipus de comerç irregular. Per tant, el primer missatge és no tolerar el fenòmen per evitar que s’estengui més, i el segon és lluitar-hi des de la font, lluitar contra els productes il.legals que arriben a Catalunya en containers al Port de Barcelona o que estan en grans naus industrials a l’àrea metropolitana. I no tant anar contra el venedor, pe a qui s’ha de buscar alternatives d’inserció. És a dir, no tolerar-ho, però tampoc no criminalitzar l’última baula de la cadena”.

Sindic

 http://www.rtve.es/alacarta/audios/mon-possible/mon-possible-error-sistema/4090180/

Olga Rodríguez   27.jul.2017 13:02    

0 Comentarios

Esto es solo una previsualización.Su comentario aun no ha sido aprobado.

Ocupado...
Your comment could not be posted. Error type:
Su comentario ha sido publicado. Haga click aquí si desea publicar otro comentario

Las letras y números que has introducido no coinciden con los de la imagen. Por favor, inténtalo de nuevo.

Como paso final antes de publicar el comentario, introduce las letras y números que se ven en la imagen de abajo. Esto es necesario para impedir comentarios de programas automáticos.

¿No puedes leer bien esta imagen? Ver una alternativa.

Ocupado...

Mi comentario

Món Possible

Bio Món Possible

A 'Món possible' volem escoltar els que no tenen veu i els que treballen perquè la recuperin. Donem veu a col.lectius que pateixen les embestides cruels de la crisi, la pobresa i les injustícies. I coneixem la tasca d'organitzacions a favor de la justícia social, la solidaritat i un món millor. Perquè estem convençuts que 'un altre món és possible'.
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios