« Migrar és un dret | Portada del Blog | La solidaridad no es un crimen »

Nicaragua, estat de terror

    lunes 25.jun.2018    por Olga Rodríguez    0 Comentarios

    Més de dos mesos de protestes a Nicaràgua contra el president Daniel Ortega, durament reprimides, han deixat un rastre que els líders de les mobilitzacions xifren en uns 200 morts i més d'un miler de ferits. La Caravana informativa de la Solidaridad internacional para Nicaragua ha passat per Barcelona, tot buscant suports a la seva causa: que es conegui el que està passant allà.

    Madelaine Caracas, una de les integrants de la caravana, una jove estudiant de 20 anys, ens ha explicat a “Món possible” que al seu país es viu una situació de terror total i d’inseguretat: “Estamos en un Estado del terror —ens diu—, las personas se han autoimpuesto un toque de queda, después de ciertas horas no salen a las calles porque cualquiera puede ser víctima de los grupos asesinos parapoliciales. Desde que en abril se inició una insurección nacional, una revolución cívica, más de 200 personas han sido asesinadas por el régimen autoritario del presidente Daniel Ortega. En los dos meses de represión, lo más duro ha siodo el asesinato de una familia entera (4 adultos, un bebé y una niña de 2 años), quemada viva por grupos parapoliciales”.

    Els manifestants demanen la sortida del President Ortega i la seva dona, Rosario Murillo, per posar fi a la massacre, i la convocatòria d'eleccions.               NICARAGUA

    

    Turisme: a favor o en contra?

    Per què el Turisme és un gran invent fins que deixa de ser-ho? S’ho ha preguntat el periodista Pedro Bravo al llibre Exceso de equipaje i ha arribat a la conclusió que el turisme, en sí, no és ni bo ni dolent. El problema és quan es desborda: “El Turismo es malo —ens diu— cuando afecta a los derechos de los habitantes del lugar: al precio de la Vivienda, al uso del espacio público, al derecho al descanso… El Turismo debe estar al servicio de las ciudades, y no al contrario. Pero se teatraliza el territorio, se disneifica”.

    Això porta a la turistificació i la gentrificació. Per tant, cal regular el Turisme: “ hay que poner normas, regular y aligerar, evitar esa ansiedad por movernos, de consumo. El Turismo debe ser responsable y más respetuoso”. I això, tots, perquè tots som, o podem ser, turistes en un moment donat. I molta atenció al low cost, perquè “cuando vivimos la vida low cost, hacemos que alguien cobre sueldos low cost”—ens recorda Bravo. Les kellys en són un exemple.

P.Bravo

    Turisme de natura, també a Europa:

    A “Món possible” ens hem proposat d’anar de viatge, responsable i sostenible. Per això hem buscat com a guia el Jordi Canal-Soler, un expert en la matèria que ens convida a recòrrer Els paisatges naturals més fascinants d'Europa. 30 rutes imprescindibles en cotxe. Un llibre que vol “reivindicar la natura salvatge o mig salvatge que encara queda i que ens fascinarà quan la visitem, perquè quan pensem a Europa, sempre ens imaginem les ciutats, mai no pensem a la natura, en un parc nacional, una serralada muntanyosa o un bosc”.

    Entre aquestes joies naturals que no ens poden passar desapercebudes, el Jordi Canal-Soler ens destaca el Bosc de Bialowieza, a Polònia, a tocar de Bielorrúsia. Aquesta reserva natural és un dels últims boscos verges d’Europa, amb arbres primigenis, és a dir, que mai no han estat tallats, i un miler d’exemplars del bisó europeu, a punt d’extinguir-se.

    És un exemple, però n’hi més de natura encara salvatge a prop de casa nostra. El Jordi Canal-Soler us en dona més pistes a Els paisatges més fascinants d’Europa.Jordi canal

 http://www.rtve.es/alacarta/audios/mon-possible/mon-possible-nicaragua/4642024/

Olga Rodríguez   25.jun.2018 14:49    

0 Comentarios

Esto es solo una previsualización.Su comentario aun no ha sido aprobado.

Ocupado...
Your comment could not be posted. Error type:
Su comentario ha sido publicado. Haga click aquí si desea publicar otro comentario

Las letras y números que has introducido no coinciden con los de la imagen. Por favor, inténtalo de nuevo.

Como paso final antes de publicar el comentario, introduce las letras y números que se ven en la imagen de abajo. Esto es necesario para impedir comentarios de programas automáticos.

¿No puedes leer bien esta imagen? Ver una alternativa.

Ocupado...

Mi comentario

Món Possible

Bio Món Possible

A 'Món possible' volem escoltar els que no tenen veu i els que treballen perquè la recuperin. Donem veu a col.lectius que pateixen les embestides cruels de la crisi, la pobresa i les injustícies. I coneixem la tasca d'organitzacions a favor de la justícia social, la solidaritat i un món millor. Perquè estem convençuts que 'un altre món és possible'.
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios