« Els Francolins amb la Cobla Sant Jordi | Portada del Blog | Marta y Micó a Ràdio 4 »

Ferran Riera presenta EL GRUP DE FOLK-Crònica d'un esclat-

    viernes 3.feb.2017    por Jordi Roura    0 Comentarios

Aquest és el text que publica Jordi Martí Fabra a la revista digital SONS.  Ell és un dels protagonistes del programa.

Un grup peculiar i el seu cronista

El periodista Ferran Riera parla del Grup de Folk al programa 'Tradicionàrius a Ràdio 4'

Aquest divendres 3 de febrer al CAT de Gràcia (20 h), el periodista Ferran Riera presentarà el seu llibre El Grup de Folk. Crònica d'un esclat (Cossetània Edicions). I l'endemà, dissabte 4, passarà pel programa Tradicionàrius a Ràdio 4 per comentar aquest voluminós estudi que analitza d'on va sortir, com va ser i què va generar aquest col·lectiu musical.  
Consol Casajoana, Sisa, Maria del Mar Bonet i Albert Batiste, el 1968 al Parc de la Ciutadella

Enguany es commemoren els cinquanta anys de la fundació del Grup de Folk. El festival Tradicionàrius, a banda d'organitzar una arrossada oberta a tots aquells que van formar d'alguna de les agrupacions que van sorgir a partir del Grup de Folk arreu del territori, ha organitzat una presentació del llibre de Riera per a aquest 3 de febrer amb l'assistència de bona part dels integrants de l'històric col·lectiu. L'acte estarà conduït per Pau Riba, que farà d'entrevistador de l'autor del llibre, i portarà a més l'actuació de Jaume Arnella.

L'endemà, dissabte 4 de febrer, Ferran Riera serà el protagonista del programa Tradicionàrius a Ràdio 4, amb una extensa entrevista on explicarà com ha elaborat aquest voluminós estudi que, construït a partir d'entrevistes i documentació diversa, explica quines circumstàncies històriques van fer possible la irrupció del Grup de Folk, com va ser la seva fugaç trajectòria i com van evolucionar els seus integrants, obrint camins que passen per la música progressiva, el rock i el folk, i condueixen d'una manera o una altra cap a la música catalana actual. I per descomptat, al programa també hi sonaran les cançons del Grup de Folk.
Categorías: Música

Jordi Roura    3.feb.2017 12:06    

0 Comentarios

Los comentarios de esta entrada están cerrados.

Jordi Roura

Bio Tradicionàrius

Blog del programa Tradicionàrius on trobaràs tota la informació de la música tradicional al nostre país. Activitats, entrevistes i molta música en viu. Tradicionparius és el programa germà del festival internacional de folk que organitza el Centre Artesà Tradicionàrius
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios