« Marta y Micó a Ràdio 4 | Portada del Blog | "Coblístics Desacoblats" Capítol 1 ESTEVE MOLERO »

Coblístics desacoblats. "Tradicionàrius a Ràdio 4", en directe al C.A.T.

    miércoles 22.mar.2017    por Jordi Roura    0 Comentarios

Coblístics desacoblats

El programa 'Tradicionàrius a Ràdio 4' farà dos programes oberts al públic amb músics 'aventurers'

Avui no és estrany escoltar un flabiol fent jazz o una tenora distorsionada... però no sempre ha estat així. Per celebrar els 40 anys de Ràdio 4 i els 30 de Tradicionàrius, el programa Tradicionàrius a Ràdio 4 realitzarà dos programes oberts al públic amb instrumentistes que han obert nous camins de la cobla al més enllà. La cita és al CAT, el 30 de març i el 20 d'abril, de 19 a 20 h.
Jordi Molina serà un dels participants als programes especials de 'Tradicionàrius a Ràdio 4'

Instruments de la cobla que es llancen més enllà de la sardana, aventurant-se en els móns del jazz, l'experimentació contemporània o la música popular ballable. Aquestes aventures musicals, que els anys seixanta van ser fets puntuals sense gaire ressò, ara han adquirit una nova dimensió i una solidesa com mai abans no havien tingut.
 
Al primer programa, el 30 de març, hi haurà com a convidats tres protagonistes actuals d'aquest moviment: Jordi Guixé (tenora),  Esteve Molero (trombó i director) i Xavi Torrent (flabiol). El segon programa, el dia 20 d'abril, estarà dedicat als músics que els anys viutanta i noranta del segle passat van lluitar perquè l'escenari actual fos possible: Jordi León (flabiol i director) i Florenci Trullàs (trompeta). En aquesta segona sessió també hi serà un músic cabdal en tota aquesta història, el tenorista Jordi Molina, que representa l'enllaç entre els dos moments històrics. La seva incansable labor de recerca i promoció, lligada a la seva vàlua com a instrumentista, han permès que moltes iniciatives i territoris sonors s'obrissin a noves propostes que fa uns anys eren impensables.
Categorías: Música

Jordi Roura   22.mar.2017 16:57    

0 Comentarios

Esto es solo una previsualización.Su comentario aun no ha sido aprobado.

Ocupado...
Your comment could not be posted. Error type:
Su comentario ha sido publicado. Haga click aquí si desea publicar otro comentario

Las letras y números que has introducido no coinciden con los de la imagen. Por favor, inténtalo de nuevo.

Como paso final antes de publicar el comentario, introduce las letras y números que se ven en la imagen de abajo. Esto es necesario para impedir comentarios de programas automáticos.

¿No puedes leer bien esta imagen? Ver una alternativa.

Ocupado...

Mi comentario

Jordi Roura

Bio Tradicionàrius

Blog del programa Tradicionàrius on trobaràs tota la informació de la música tradicional al nostre país. Activitats, entrevistes i molta música en viu. Tradicionparius és el programa germà del festival internacional de folk que organitza el Centre Artesà Tradicionàrius
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios