« "Coblístics Desacoblats" Capítol 3 XAVI TORRENT | Portada del Blog | "Coblístics desacoblats" en directe al C.A.T. 2ª sessió »

"Coblístics desacoblats" en directe al C.A.T. 1ª sessió

    viernes 31.mar.2017    por Jordi Roura    0 Comentarios

Acords i desacords dels coblístics desacoblats

Esteve Molero, Xavi Torrent i Jordi Guixé, aquest dissabte al programa 'Tradicionàrius a Ràdio 4'

El passat dijous 30 de març la platea del CAT va acollir la gravació amb públic del programa Tradicionàrius a Ràdio 4. La gravació, amb les intervencions del director, trombonista i compositor Esteve Molero, el flabiolaire Xavi Torrent i el tenorista Jordi Guixé, s'emet aquest dissabte 1 d'abril (14 h).
Jordi Guixé, Esteve Molero, Jordi Roura, Jordi Martí Fabra i Xavi Torrent, al CAT Foto: Josep Tomàs

Aquesta va ser la primera de les dues sessions que, sota el títol 'Coblístics desacoblats', s'han programat en el 30è Festival Tradicionàrius, amb l'organtizació de Ràdio 4 i Sons de la Mediterrània. La segona serà el proper 20 d'abril i servirà per comentar els precedents històrics dels experiments que s'han fet al voltant de la cobla i els seus instruments.

A la primera trobada, Molero, Torrent i Guixé van explicar les motivacions de les seves creacions recents, però van debatre també sobre les singularitats i les perspectives que han acompanyat i que poden acompanyar instruments com la tenora i el flabiol quan s'acosten al llenguatge del jazz. A més, també va intervenir des del públic l'històric flabiolaire Jordi León. Va ser un debat interessant perquè, lluny de l'autocomplaença, es van mostrar punts de vista crítics i diversos al voltant de la música...
 
Una finestra al món del folk
El programa  Tradicionàrius , en conveni amb el  CAT, es pot escoltar cada dissabte a Ràdio 4, de 14 a 15 h, i es pot escoltar i descarregar a través d'internet aquí. A més, ofereix entrevistes en profunditat amb destacats artistes de l'escena folk i de la música popular catalana en col·laboració amb el web  Sons de la Mediterrània.
Categorías: Música

Jordi Roura   31.mar.2017 19:48    

0 Comentarios

Esto es solo una previsualización.Su comentario aun no ha sido aprobado.

Ocupado...
Your comment could not be posted. Error type:
Su comentario ha sido publicado. Haga click aquí si desea publicar otro comentario

Las letras y números que has introducido no coinciden con los de la imagen. Por favor, inténtalo de nuevo.

Como paso final antes de publicar el comentario, introduce las letras y números que se ven en la imagen de abajo. Esto es necesario para impedir comentarios de programas automáticos.

¿No puedes leer bien esta imagen? Ver una alternativa.

Ocupado...

Mi comentario

Jordi Roura

Bio Tradicionàrius

Blog del programa Tradicionàrius on trobaràs tota la informació de la música tradicional al nostre país. Activitats, entrevistes i molta música en viu. Tradicionparius és el programa germà del festival internacional de folk que organitza el Centre Artesà Tradicionàrius
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios