« Rumbeta catalana a UNESCO | Portada del Blog | Antoni Mas presenta la música de Josep Bastons »

DUETU amb acordió i violí

    jueves 7.dic.2017    por Jordi Roura    0 Comentarios

Senzillesa ilimitada                      (Jordi Martí Fabra)

Duetu, a Tradicionàrius a Ràdio 4

Un acordió diatònic i un violí expremuts a fons i sense límits. Són Marc del Pino i Coloma BertranDuetu, i han publicat el seu primer disc. Aquest dissabte 7 de desembre, Del Pino estarà al programa Tradicionàrius a Ràdio 4 per comentar les singularitats d'aquest projecte. 
Marc del Pino i Coloma Bertran, Duetu Foto: Nery Martínez

Són dos músics amb un llarg recorregut com a duet. Es van conèixer a l'Esmuc de Barcelona estudiant arrel fusió amb Marcel Casellas i ara, al cap de deu anys de fer camí pels escenaris, han publicat el seu primer disc: L'era sense pols (Seed Music, 2017).

El repertori de composicions pròpies basades en gèneres ballables i tradicionals, les investigacions amb el diatònic (Marc del Pino ha desenvolupat un sistema simètric per tocar l'acordió), la conformació d'un estil i els referents que t'han ajudat a crèixer, l'empastament 'màgic' entre l'acordió i el violí, la relació entre el públic ballador i els músics i les singularitats de peces com el vals a vuit temps "Old 8 Times Vals" seran alguns dels temes que Marc del Pino comentarà a l'entrevista.

I el títol? L'era sense pols? Doncs fa referència a un espai ideal però improbable per als músics. Les eres acostumen a tenir una gran acústica, però també un munt de pols que amenacen els instruments. "Una era sense pols és el que demanaríem als reis", conclou Marc del Pino.
Categorías: Música

Jordi Roura    7.dic.2017 12:04    

0 Comentarios

Los comentarios de esta entrada están cerrados.

Jordi Roura

Bio Tradicionàrius

Blog del programa Tradicionàrius on trobaràs tota la informació de la música tradicional al nostre país. Activitats, entrevistes i molta música en viu. Tradicionparius és el programa germà del festival internacional de folk que organitza el Centre Artesà Tradicionàrius
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios