« Antoni Mas presenta la música de Josep Bastons | Portada del Blog | Carles Dénia presenta Ausiàs March a Ràdio 4 »

Manu Sabaté a l'hora folk de Ràdio 4

    viernes 19.ene.2018    por Jordi Roura    0 Comentarios

Vola, gralla, vola                    per Jordi Martí Fabra

So Nat i Inxa Impro Quintet, aquest 19 de gener al Tradicionàrius

La gralla serà protagonista aquest 19 de gener al CAT de Gràcia: els tarragonins So Nat presentaran Llibergralla i Inxa Impro Quintet presentaran Out of Trad (Seed Music, 2017), un disc que l'endemà, dissabte 20 de gener, el graller Manu Sabaté presentarà al programa Tradicionàrius a Ràdio 4.
Inxa Impro Quintet. Foto: Arxiu Seed Music

El festival Tradicionàrius ha decidit dedicar una nit a la gralla, en el seu vessant més lliure i volador. La primera part anirà a càrrec de la banda So Nat, grup tarragoní amb més de trenta anys de trajectòria, que ha treballat en la recerca i la difusió de la música tradicional vinculada al protocol festiu, però també en les noves composicions per a concert. Al CAT presentaran Llibergralla, un programa en què tres gralles i timbal interpreten repertori del segle XX: Eduard ToldràGunnar HahnChick CoreaAstor Piazzolla...

La segona part anirà a càrrec del grup Inxa Impro Quintet, que després d'ampliar la formació de quartet a quintet, incorporant els sons dels teclats i de la guitarra elèctrica, presentaran el seu tercer disc, Out of Trad(Seed Music, 2017), un àlbum de composicions pròpies on, sense renunciar al seu bagatge tradicional, surten fora dels patrons tradicionals.

A més, l'endemà del concert, el graller Manu Sabaté passarà pels micròfons del programa Tradicionàrius a Ràdio 4 per parlar de l'evolució d'Inxa Impro Quintet i de diversos aspectes del grup (per exemple, de com un concert del trompetista francolibanès Ibrahim Maalouf a Vilafranca del Penedès va fer-li replantejar el so de la formació, o la importància que el pianista Joan Díaz ha tingut en la producció i la concepció del nou àlbum), però també de la seva interessant col·laboració amb els 'terribles' bretons Spontus.
_____________________________________

Des de fa cinc anys, cada dissabte a Ràdio 4 emetem una hora de música folk en col·laboració amb SONS DE LA MEDITERRÀNIA, la revista digital del grup Enderrock.

http://www.enderrock.cat/sonsdelamediterrania
Categorías: Música

Jordi Roura   19.ene.2018 10:32    

0 Comentarios

Los comentarios de esta entrada están cerrados.

Jordi Roura

Bio Tradicionàrius

Blog del programa Tradicionàrius on trobaràs tota la informació de la música tradicional al nostre país. Activitats, entrevistes i molta música en viu. Tradicionparius és el programa germà del festival internacional de folk que organitza el Centre Artesà Tradicionàrius
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios