« Ferran Orteu, el primer en la guitarra elèctrica | Portada del Blog | Ramon Calduch, cantant líric i modern »

Font Sellabona, Enzo Lupo, Rafael Ibarbia i altres músics dels 60-70

Diumenge 28 d'octubre el programa us ofereix un "variat" amb artistes molt diversos del país 

Font Sellabona 2 BLOG                    Font Sellabona BLOG

Font Sellabona El Trobador de Catalunya va publicar una cançó a principi dels anys 60 que encara es canta tots els Diumenges de Rams a Vic i ha esdevingut un himne popular que el poble ha fet seu.  Font Sellabona mort fa pocs mesos va ser un pintor de prestigi que es va establir mig a Tossa i mig a Andalusia. Per a Club Trébol, entre d'altres anècdotes, ens explicava com va compartir escenari una temporada a París amb Domenico Modugno.

 

 

Rafael Ibarbia va ser un músic nascut a Barcelona que els seus companys del Conservatori li deien carinyosament el pequeñón que era de la generació de Josep Cunill, Ricard Roda, Jesús Moreno... però va fer la seva carrera a Madrid dirigint l'orquestra de TVE molts anys.  Era un gran músic i per sort va poder deixar mostres del seu talent en discos com aquest...

 

Rafael Grimal el cubanito és un saxofonista que en els seus anys de músic de sessió a Discos Belter va escriure, arranjar i interpretar mitja dotzena de LP's que ara van molt buscats pels col·leccionistes.  Belter, sense consultar-lo, anava posant pseudònims més o menys inspirats a cada àlbum i així el podrem escoltar com a Enzo Lupo o Fausto Paletti, amb portades de models insinuants.

Al blog de Phil Musical (Òscar Dalmau) dedicat al pop orquestral dels anys 60 a Catalunya hi podeu trobar portada i descarregar música:

http://philmusical.blogspot.com.es/search?updated-max=2009-03-22T23:55:00%2B01:00

També podreu escoltar al mateix programa: Francesc Burrull, Conjunt Doble Trompa de Nicanor Sanz, Orquesta Casino de Sevilla (Els Fatxendes de Sabadell), Juanito Segarra, Gaietà Renom i el Quartet Orpheus, Orquestra de Marcià Degà, Lita Torelló, Los Catinos i Los Mustang.

0 Comentarios

Esto es solo una previsualización.Su comentario aun no ha sido aprobado.

Ocupado...
Your comment could not be posted. Error type:
Su comentario ha sido publicado. Haga click aquí si desea publicar otro comentario

Las letras y números que has introducido no coinciden con los de la imagen. Por favor, inténtalo de nuevo.

Como paso final antes de publicar el comentario, introduce las letras y números que se ven en la imagen de abajo. Esto es necesario para impedir comentarios de programas automáticos.

¿No puedes leer bien esta imagen? Ver una alternativa.

Ocupado...

Mi comentario

Jordi Roura


Jordi Roura presenta CLUB TREBOL en Radio 4. El 'Club Trébol' va ser un local de Barcelona on als anys 40 van coincidir actuant diverses generacions de músics catalans d’abans i després de la guerra. El nom d’aquesta sala popular ens ha semblat oportú per a un programa que fa un recorregut per la biografia i l’obra dels protagonistes de la música del nostre país al segle XX, des de principi dels anys 30 fins a finals dels 70. Sentirem la veu dels propis músics, altres testimonis de l’època i es pot trobar al blog material gràfic i petites filmacions que s’han fet expressament per aquest programa. “Club Trébol” està basat en el treball Noms Propis-Músics Catalans del segle XX de Jordi Roura que es pot consultar a la Mediateca de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios