4 posts de octubre 2012

Font Sellabona, Enzo Lupo, Rafael Ibarbia i altres músics dels 60-70

Diumenge 28 d'octubre el programa us ofereix un "variat" amb artistes molt diversos del país 

Font Sellabona 2 BLOG                    Font Sellabona BLOG

Font Sellabona El Trobador de Catalunya va publicar una cançó a principi dels anys 60 que encara es canta tots els Diumenges de Rams a Vic i ha esdevingut un himne popular que el poble ha fet seu.  Font Sellabona mort fa pocs mesos va ser un pintor de prestigi que es va establir mig a Tossa i mig a Andalusia. Per a Club Trébol, entre d'altres anècdotes, ens explicava com va compartir escenari una temporada a París amb Domenico Modugno.

 

 

Rafael Ibarbia va ser un músic nascut a Barcelona que els seus companys del Conservatori li deien carinyosament el pequeñón que era de la generació de Josep Cunill, Ricard Roda, Jesús Moreno... però va fer la seva carrera a Madrid dirigint l'orquestra de TVE molts anys.  Era un gran músic i per sort va poder deixar mostres del seu talent en discos com aquest...

 

Rafael Grimal el cubanito és un saxofonista que en els seus anys de músic de sessió a Discos Belter va escriure, arranjar i interpretar mitja dotzena de LP's que ara van molt buscats pels col·leccionistes.  Belter, sense consultar-lo, anava posant pseudònims més o menys inspirats a cada àlbum i així el podrem escoltar com a Enzo Lupo o Fausto Paletti, amb portades de models insinuants.

Al blog de Phil Musical (Òscar Dalmau) dedicat al pop orquestral dels anys 60 a Catalunya hi podeu trobar portada i descarregar música:

http://philmusical.blogspot.com.es/search?updated-max=2009-03-22T23:55:00%2B01:00

També podreu escoltar al mateix programa: Francesc Burrull, Conjunt Doble Trompa de Nicanor Sanz, Orquesta Casino de Sevilla (Els Fatxendes de Sabadell), Juanito Segarra, Gaietà Renom i el Quartet Orpheus, Orquestra de Marcià Degà, Lita Torelló, Los Catinos i Los Mustang.

Ferran Orteu, el primer en la guitarra elèctrica

Va ser el primer músic professional en adoptar la guitarra elèctrica.  Conjuntament amb Manuel Cubedo van fer, pràcticament, tots els enregistraments de finals dels 50 fins als 70 . Fernando+Orteu+fernandoorteu5

És el protagonista de Club Trébol del diumenge 21 d'octubre de 16h a 17h

Foto amb la primera guitarra elèctrica construida expressament per a ell i al costat del seu bateria Verdura i del pianista Tete Montoliu l'any 1959. 

Ferran Orteu i la seva guitarra elèctrica BLOG   1959 Verdura Tete Montoliu i Ferran Orteu BLOG

de 1956 a 1958 Ferran Orteu a Suïssa tocant la trompeta amb l'orquestra de Luc Hoffmann

1956 a 1958 Ferran Orteu trompetista BLOG

 Ens explicava l'aventura d'enregistrar amb el seu conjunt un disc en directe a una sala de festes de Barcelona a principi dels 60.

 

El Conjunt de Ferran Orteu als Jardines Granada de Barcelona l'any 1964 

1964 Fernando Orteu a Jardines Granada BLOG
1964 Fernando Orteu a Jardines Granada R BLOG

Programes Ferran Orteu Jardines Granada BLOG


1990's Joan Manuel Serrat i Ferran Orteu BLOG 

Serrat amb Orteu els anys 90

Joan Manuel Serrat, com Raimon i molts cantants de la cançó catalana han estat acompanyats per la guitarra de Ferran Orteu.

DJ Phil Musical (Òscar Dalmau) ha penjat al seu blog un del treballs més interessants del guitarrista Ferran Orteu amb una orquestra dels millors músics de Barcelona de principi dels 60 Roda, Albalat, Portugués, Calvet,  Dubé, Matas, Gràcia, Folgueras i Lleó Borrell que val la pena escoltar.

http://philmusical.blogspot.com.es/2009/03/fernando-orteu-baile-con-los-grandes.html 

Un aficionat ha il·lustrat i penjat una versió que va fer de Green Onions l'any 1963 a la casa Belter

 

Santi Carulla, la veu de Los Mustang

El diumenge 14 d'octubre ens visita al Club Trébol de Ràdio 4, Santi Carulla el cantant de Los Mustang.  Amb ell recordarem el naixement dels conjunts guitarreros a la Barcelona de finals dels 50 i principi dels 60 quan uns grups de joves estudiants, aficionats a la música italiana i el rock and roll van revolucionar el món de l'espectacle, les discogràfiques i les ràdios.  Santi Carulla porta més de 50 anys dalt de l'escenari i encara està en actiu amb les seves afortunades versions.

 

Los Mustang

 

 

 

LOS MÚSTANG de 1962 fins 2000 en actiu amb els mateixos components.


 

 

 

 

 

Si voleu escoltar el seu gran èxit de 1964 a Spotify, aquí teniu el link:

Los Mustang – Conocerte Mejor (I Should Have Know Better)

 

Podeu trobar més informació al web oficial de LOS MUSTANG

http://www.losmustang.com/

 

 

Programa realitzat amb el suport d'A.I.E.  Logo AIE pel BLOG
 

Albalat y su ritmo, Gloria Lasso, Serramont i Trio Guadalajara

 

Un mosaic d'intèrprets que van de l'orquestra del Maestro Demon fins l'inefable Dodó Escolà passant pel bateria Eduardo Gadea i el violinista Enric Madriguera.  Una selecció variada en estils i èpoques pel programa del 7 d'octubre.  Un tast dels propers capítols.

Jordi Roura


Jordi Roura presenta CLUB TREBOL en Radio 4. El 'Club Trébol' va ser un local de Barcelona on als anys 40 van coincidir actuant diverses generacions de músics catalans d’abans i després de la guerra. El nom d’aquesta sala popular ens ha semblat oportú per a un programa que fa un recorregut per la biografia i l’obra dels protagonistes de la música del nostre país al segle XX, des de principi dels anys 30 fins a finals dels 70. Sentirem la veu dels propis músics, altres testimonis de l’època i es pot trobar al blog material gràfic i petites filmacions que s’han fet expressament per aquest programa. “Club Trébol” està basat en el treball Noms Propis-Músics Catalans del segle XX de Jordi Roura que es pot consultar a la Mediateca de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios