« Font Sellabona, Enzo Lupo, Rafael Ibarbia i altres músics dels 60-70 | Portada del Blog | Josep Maria Duran, del rock dels 70 al teatre musical »

Ramon Calduch, cantant líric i modern

1960's Ramon Calduch amb got a la mà BLOG  

Al Club Trébol ens acompanya avui la veu d'aquest artista nascut a Montcada el 5 de novembre de 1928.

Va començar de vocalista d'orquestra a principi dels anys 50. Orquesta Bristol's i Cobla-Orquesta Melodía per terres de Tarragona quan feia el servei militar.


1955 Orquestra Melodia BLOG

Guanya un concurs a RNE-Catalunya l'any 1957 i el premi és l'enregistrament del primer disc

1957 Ramon Calduch 1BLOG

En el camp líric, el tenor Emili Vendrell el considera el seu continuador.  Aquí els veiem l'any 1960 a La Pérgola

1960 Ramon Calduch i Emili Vendrell a La Pérgola BLOG 

Grava molts discos a la casa Columbia en el temps que el Seat 600 era tot un símbol.

1960 Ramon Calduch 8 BLOG

Crea la seva pòpia orquestra que l'acompanyarà la dècada dels 60's.


1960's Ramon Calduch i la seva orquestra BLOG

Admira Joan Manuel Serrat i anys més tard enregistrarà cançons seves

 
1960's Ramon Calduch JM Serrat BLOG

Els seus companys són els seus amics més que competidors.  Aquí el veiem a l'estudi 1 de RNE-Catalunya al Passeig de Gràcia amb Raúl del Castillo i Josep Guardiola. 

1960's Ramon Calduch Raúl del Castillo BLOG

A les seves gires, l'anuncien com a gran estrella.  Aquí teniu la façana del Teatro Nacional d'Alacant l'any 1965.

1965 Ramon Calduch anunciat al Teatro Principal d'Alacant novembre BLOG

Sempre va compaginar el cant líric amb la cançó moderna.  Estava dotat d'una bona veu que li permetia actuar de bariton i tenor.  Aquí el teniu fent sarsuela els anys 70.


1970's Ramon Calduch actor de sarsuela BLOG

El President Tarradellas li va escriure una carta oficial de la Generalitat, agraïnt la seva labor

1979 Carta de Josep Tarradellas BLOG

El disc que considerava el millor de tota la seva carrera va ser Modernisme català de 1979 amb textos del poeta Josep Maria Andreu i temes d'autors clàssics arranjats per Ricard Miralles.  

1979 Ramon Calduch Modernisme Català BLOG

En teatre musical i varietats va fer llargues gires els anys 80 amb Sara Montiel i l'espectacle Doña Sara de la Mancha. Sara Montiel encara recorda el seu bon humor ... i les bromes que li feia en Ramon Calduch!

1980's Ramon Calduch i Sara Montiel canten a Doña Sara de La Mancha BLOG

Tres bons professionals i amics que van compartir escenari amb èxit l'any 1985 Josep Guardiola, Salomé i Ramon Calduch.


1985 Josep Guardiola Salomé i Ramon Calduch a La Parrilla del Ritz BLOG

Al segle XXI va publicar excel·lents CD's de sardanes cantades.


2000 Ramon Calduch BLOG

i es van reeditar els seus èxits dels 50's i 60's


2001 Ramon Calduch Reedició en CD de discos Columbia de 1957 a 1962 BLOG

A la seva mort, el seu fill Ramon Calduch Mayol va muntar una pàgina web molt completa http://www.ramoncalduch.com on es pot seguir perfectament d'aquest artista que la música va robar al futbol.  Ell era porter del Montcada a 3ª Divisió i sempre va tenir una gran passió pel futbol. 

Ramon Calduch i Kubala Futbol  i música principi anys 60 a Fotogramas 1BLOG

Pepita Mayol, muller de Ramon Calduch, recorda els sacrificis que ha de fer la família d'un músic per tal que pugui triomfar i que són poc coneguts i valorats pel públic. Una part molt important de l'èxit d'un artista és la labor callada de la família i el suport que li donen.


 

 

 

1 Comentarios

En los años 1960, yo, Andrés de Andrés, realizaba un programa radiofónico, los domingos por la noche (22,15),cara al público, en el teatro CAPSA, de la calle Aragón-Via Layetana. Actuaron en años altenativos acompañando a los artistas, las orquestas de JAIME MIRALLES Y RAMON EVARISTO. RAMON CALDUCH era uno de los artistas y amigo que siempre fué admirado por el público. Humilde, agradable,su simpatía arrasaba y lo más importante: SU VOZ y sus canciones. Fueron muchas las noches que actuó en este programa radiofónico que todos conociamos como "PENTAGRAMA". Siempre lo admiré y aprecié como un perfecto amigo. "RAMONET" ESTARÁS EN MI MEMORIA MIENTRAS YO VIVA.

Los comentarios de esta entrada están cerrados.

Jordi Roura


Jordi Roura presenta CLUB TREBOL en Radio 4. El 'Club Trébol' va ser un local de Barcelona on als anys 40 van coincidir actuant diverses generacions de músics catalans d’abans i després de la guerra. El nom d’aquesta sala popular ens ha semblat oportú per a un programa que fa un recorregut per la biografia i l’obra dels protagonistes de la música del nostre país al segle XX, des de principi dels anys 30 fins a finals dels 70. Sentirem la veu dels propis músics, altres testimonis de l’època i es pot trobar al blog material gràfic i petites filmacions que s’han fet expressament per aquest programa. “Club Trébol” està basat en el treball Noms Propis-Músics Catalans del segle XX de Jordi Roura que es pot consultar a la Mediateca de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios