« Frank Dubé, l'acordió, els petits conjunts i els grans projectes | Portada del Blog | Llorenç Inglés, un bateria de llarg recorregut »

Emili Vendrell, fill i altres pioners de principis dels 60

Diumenge 3 de febrer el Club Trébol està dedicat als pioners de la cançó moderna ballable en català.

Emili Vendrell fill 1 BLOG

Emili Vendrell, fill a Club Trébol amb uns discos molt ben fets a Belter amb Adolf Ventas va ser pioner de la música moderna en català de la postguerra, abans de la Nova Cançó.  Escoltem al programa experiències tan arriscades com Camí de la font d'Apel·les Mestres a ritme de txa txa txa o la sardana Llevantina en swing

Roberto Rizo BLOG
Roberto Rizo va ser un cantant que passarà a la història per interpretar la cançó del Cola Cao però que va tenir una carrera com a vocalista i fins i tot a principi dels anys 60 va publicar un disc en català.
Jacinta BLOG
Jacinta (nom artístic de Pilar Torres) va ser una de les principals veus, juntament amb Grau CarolLluís Olivares, Magda, Núria Feliu i Salomé que van cantar les adaptacions de Josep Maria Andreu i les obres que per a ella van escriure Josep Maria Andreu i Lleó Borrell.  Va ser una feina difícil en un moment en que les editores i els mitjans estaven més pels cantautors i els Setze jutges i una cançó més compromesa políticament.  Cap d'aquests artistes en va quedar content i es van retirar prematurament com ens diuen a les entrevistes que els hem fet.
JM Andreu Lluís Olivares i Lleó Borrell BLOG
Lluís Olivares acompanyat d'Andreu i Borrell a Ràdio Barcelona recollint un premi que els donava Salvador Escamilla.

0 Comentarios

Esto es solo una previsualización.Su comentario aun no ha sido aprobado.

Ocupado...
Your comment could not be posted. Error type:
Su comentario ha sido publicado. Haga click aquí si desea publicar otro comentario

Las letras y números que has introducido no coinciden con los de la imagen. Por favor, inténtalo de nuevo.

Como paso final antes de publicar el comentario, introduce las letras y números que se ven en la imagen de abajo. Esto es necesario para impedir comentarios de programas automáticos.

¿No puedes leer bien esta imagen? Ver una alternativa.

Ocupado...

Mi comentario

Jordi Roura


Jordi Roura presenta CLUB TREBOL en Radio 4. El 'Club Trébol' va ser un local de Barcelona on als anys 40 van coincidir actuant diverses generacions de músics catalans d’abans i després de la guerra. El nom d’aquesta sala popular ens ha semblat oportú per a un programa que fa un recorregut per la biografia i l’obra dels protagonistes de la música del nostre país al segle XX, des de principi dels anys 30 fins a finals dels 70. Sentirem la veu dels propis músics, altres testimonis de l’època i es pot trobar al blog material gràfic i petites filmacions que s’han fet expressament per aquest programa. “Club Trébol” està basat en el treball Noms Propis-Músics Catalans del segle XX de Jordi Roura que es pot consultar a la Mediateca de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios