« Llorenç Inglés, un bateria de llarg recorregut | Portada del Blog | Josep Solà, pianista i compositor polifacètic »

Francesc Burrull, pianista i molt més

Francesc Burrull Ill va cursar música clàssica i va obtenir premis i notes excel·lents però va haver de guanyar-se la vida amb un altre tipus de música.  Ens ho va explicar a Club Trébol el 17 de febrer. 

Burrull 2

Durant molts anys ha estat arranjador, director musical i músic de sessió per a la major part de discogràfiques del país.

Burrull 12
L'any 1959, a Suïsa i com per casualitat, neix Latin Combo una formació de ball que esdevindria molt important. Francesc Burrull en seria el pianista a la primera època.
Burrull 9
El Latin Combo es va escindir i el 50% va formar Latin Quartet que també van fer història i, entre d'altres, va ser el grup d'acompanyament de Josep Guardiola.
Burrull 11
Oriol Martorell va induir Francesc Burrull a acceptar la direcció musical de la discografica catalana Concèntric l'any 1964.  Amb Josep Maria Espinàs van protagonitzar una pàgina important de la nova cançó catalana.  Espinàs-Burrull també van ser un tàndem creatiu que componia cançons, entre d'altres, per a Lita Torelló o propostes infantils com les recentment reeditades Cançons per a encarrilar criatures
Burrull 10
Burrull 3
Fer un disc d'homenantge a Duke Ellington per a la casa Belter, va permetre a Francesc Burrull crear i dirigir durant uns anys la Big Band de Barcelona.  Malhauradament, la casa de discos no va fer constar en els crèdits ni el seu nom ni el de cap dels excel·lents músics que hi participen.
Burrull 8
Burrull amb el saxofonista Ricard Roda, company i amic fins el final, amb qui va enregistrar el CD Sinceritat.
Burrull 4
Un altre amic i company artístic, Jordi Farràs La Voss del Trópico
Burrull 7
L'amistat amb la cantant Laura Simó a principi del segle XXI ha donat dos discos dedicats a versionar Joan Manuel Serrat i diversos concerts d'èxit arreu del país.
Burrull 6
A.I.E. i SGAE van celebrar els 75 anys d'aquest pianista i home de fer feines al món de la música, com es defineix ell mateix que no es retira ni en vol parlar.
Burrull 1

0 Comentarios

Esto es solo una previsualización.Su comentario aun no ha sido aprobado.

Ocupado...
Your comment could not be posted. Error type:
Su comentario ha sido publicado. Haga click aquí si desea publicar otro comentario

Las letras y números que has introducido no coinciden con los de la imagen. Por favor, inténtalo de nuevo.

Como paso final antes de publicar el comentario, introduce las letras y números que se ven en la imagen de abajo. Esto es necesario para impedir comentarios de programas automáticos.

¿No puedes leer bien esta imagen? Ver una alternativa.

Ocupado...

Mi comentario

Jordi Roura


Jordi Roura presenta CLUB TREBOL en Radio 4. El 'Club Trébol' va ser un local de Barcelona on als anys 40 van coincidir actuant diverses generacions de músics catalans d’abans i després de la guerra. El nom d’aquesta sala popular ens ha semblat oportú per a un programa que fa un recorregut per la biografia i l’obra dels protagonistes de la música del nostre país al segle XX, des de principi dels anys 30 fins a finals dels 70. Sentirem la veu dels propis músics, altres testimonis de l’època i es pot trobar al blog material gràfic i petites filmacions que s’han fet expressament per aquest programa. “Club Trébol” està basat en el treball Noms Propis-Músics Catalans del segle XX de Jordi Roura que es pot consultar a la Mediateca de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios