2 posts de junio 2013

Ramon Calabuig MONCHO, el gitano del bolero

Moncho 2 BLOG

Ramon Calabuig, el gitano del bolero, va néixer al barri de Gràcia de Barcelona l'any 1940 i és un dels artistes amb més èxit internacional del nostre país. L'any 2013 rep el Reconeixement a tota una vida dedicada a la música premi que atorga la Societat d'Intèrprets A.I.E.

A Club Trébol ens va parlar de la seva carrera, des del temps que imitava Lucho Gatica, l'etapa de vocalista amb l'Orquestra Florida i Ramon Evaristo fins l'èxit actual, passant per la moguda etapa americana.

 

Després d'un EP de rumbeta catalana, va publicar un LP que és un salt qualitatiu de grans dimensions a la seva carrera


Moncho 1er LP BLOG

Malgrat que la seva discogràfica era petita --la barcelonina Discophon-- els seus discos s'enregistraven on hi havia els millors músics, a Barcelona o Madrid, amb textos de presentació de Terenci Moix, portades de l'escultor Xavier Corberó i arranjaments de Ricard Miralles i Francesc Burrull, entre d'altres.

  Moncho 3 BLOG

Aquest era el conjunt de Moncho a Las Vegas de Barcelona: Micky Rubio (baix), Enrique López (bateria), Josep Cunill (piano) i Ramoncito (percussió)

Moncho amb el seu conjunt BLOG

A Las Vegas omple i l'orquestra creix...

Moncho i orq a Las Vegas 1971 BLOG

La fama de Moncho el porta a visitar Cuba on coincideix amb el cantant de filin José Antonio Méndez i César Portillo de la Luz, l'autor de boleros tan famosos com Contigo en la distancia

Moncho amb José Antonio Méndez i César Portillo de la Luz BLOG

A Club Trébol, Moncho ens explica totes les dificultats que va passar a Cuba i Miami, dignes de ser el guió d'una pel·lícula però sempre amb un gran èxit popular.

 

Al seu país, Moncho triomfa i se sent estimat  pel públic i els músics.  Omple el Liceu i el Palau de la Música Catalana... el màxim per a un artista català.

Moncho-al-liceu BLOG

 

  Moncho en català BLOG

A la seva producció discogràfica hi destaquen els discos cantats en català amb temes del seu amic Joan Manuel Serrat, Josep Maria Andreu i Lleó Borrell, entre d'altres.

No oblida els seus origens i la comunitat gitana li té en compte.  Una mostra és el disc del Tio Moncho on hi participa Lolita Flores filla del seu cosí El Pescadilla.

 

                    Per a més informació, visiteu la web de Moncho

 

Club Trébol compta amb el suport de la Societat de Gestió

                                        Logo AIE oficial en català BLOG 

Maria Rosa Marco, SALOMÉ

Salome 1 

 Maria Rosa Marco Poquet, coneguda artísticament com Salomé, visita Club Trébol i ens comenta la seva llarga i satisfactòria relació amb el món de la música que sovint les anècdotes o grans esdeveniments com el premi d'Eurovisió han deixat en un segon pla.

Joaquin_Soler_Serrano BLOG

Joaquín Soler Serrano, locutor i periodista que va introduir Salomé al món professional, gràcies a proposar-li actuar al seu programa El gran show de las 2 a Ràdio Barcelona.  En la seva primera actuació va cantar en grec la cançó Xina Agapi Mou que havia guanyat el 2º Festival de la Canción Mediterránea


1962 Salomé

1962 Primer disc de Salomé publicat pel segell Iberofón de la casa Zafiro.

  

1963 L'èxit de la cançó Se'n va anar al Festival de la Canción Mediterránea va projectar la nova cançó catalana arreu del món i  va consagrar Salomé com una gran artista.

Salomé Lleó Borrell i JM Andreu
Salomé, Lleó Borrell i JM Andreu, un equip important per a la cançó catalana dels anys 60.
1964 Lleó Borrell i JM Andreu amb les cantants Salomé i Franciska al centre de la foto a Mallorca quan van presentar la cançó Tot el que sóc
Lleó Borrell, la cantant Franciska, Salomé i el lletrista JM Andreu l'any 1964 al Festival de Mallorca
Armando Manzanero
Armando Manzanero, el pianista i cantant mexicà va ser músic i compositor de Salomé i ell el va animar a començar la seva carrera com a intèrpret.  Va compondre moltes cançons per Salomé que després han esdevingut clàssics com Adoro.
917
 
1969 Vivo cantando èxit del Festival de l'Eurovisió amb els mallorquins Els Valldemossa fent de trio vocal
Salome 14
En l'època que publicava discos a la casa Belter va ser molt important el mestre Joan Barcons, intèrpret d'oboè, arranjador i ditrector musical.
Joan-barcons
                                                                                             
                         Club Trébol compta amb el suport de  
                                                       Logo AIE oficial en català BLOG

Jordi Roura


Jordi Roura presenta CLUB TREBOL en Radio 4. El 'Club Trébol' va ser un local de Barcelona on als anys 40 van coincidir actuant diverses generacions de músics catalans d’abans i després de la guerra. El nom d’aquesta sala popular ens ha semblat oportú per a un programa que fa un recorregut per la biografia i l’obra dels protagonistes de la música del nostre país al segle XX, des de principi dels anys 30 fins a finals dels 70. Sentirem la veu dels propis músics, altres testimonis de l’època i es pot trobar al blog material gràfic i petites filmacions que s’han fet expressament per aquest programa. “Club Trébol” està basat en el treball Noms Propis-Músics Catalans del segle XX de Jordi Roura que es pot consultar a la Mediateca de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios