1 posts de enero 2014

Joan Oller Pons, 70 anys de música

Joan Oller Pons a CLUB TRÉBOL

Joan Oller Pons és un músic que durant setze anys va recórrer tota l’Amèrica llatina amb la seva orquestra, va formar part d’una de les formacions musicals més antigues de Catalunya, Els Fatxendes de Sabadell i es va mantenir en actiu més de 70 anys en diferents tipus de formacions.  També va escriure articles i llibres on feia de cronista d’una època i una manera de viure la música.

Va néixer el dia 19 de novembre de l’any 1915 a Castellbell i Vilar.  Va fer els seu estudis musicals a Caldes de Montbui amb el mestre Xancó.  A Barcelona va estudiar el seu principal instrument, el saxo tenor, amb el mestre Llebot i sobre tot amb el mestre Marcel·lí Bayer, de qui tenia un bon record.

El mestre Xancó, el seu professor de música que tenia 70 anys, va muntar la Banda Municipal de Caldes on es va integrar en Joan amb els seus germans Joaquim que tocava el clarinet i Francesc la caixa redoblant.  En Joaquim va morir els últims anys de la guerra civil i en Francesc va deixar la música al casar-se.

En aquella Banda Municipal va ser company de Ramon Busquets, futur solista de trompeta de la Banda Municipal de Barcelona i director d’orquestra amb qui els anys 90 va fer programes de ràdio a l’emissora local de Caldes de Montbui.  

 

Amb el suport de la societat de gestió

Logo AIE oficial en català BLOG

Jordi Roura


Jordi Roura presenta CLUB TREBOL en Radio 4. El 'Club Trébol' va ser un local de Barcelona on als anys 40 van coincidir actuant diverses generacions de músics catalans d’abans i després de la guerra. El nom d’aquesta sala popular ens ha semblat oportú per a un programa que fa un recorregut per la biografia i l’obra dels protagonistes de la música del nostre país al segle XX, des de principi dels anys 30 fins a finals dels 70. Sentirem la veu dels propis músics, altres testimonis de l’època i es pot trobar al blog material gràfic i petites filmacions que s’han fet expressament per aquest programa. “Club Trébol” està basat en el treball Noms Propis-Músics Catalans del segle XX de Jordi Roura que es pot consultar a la Mediateca de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios