1 posts de abril 2014

Serafín Nebot, la veu de Los Javaloyas

El divendres 21 de setembre de 2007 moria als 79 anys José Luis Pérez Javaloyas fundador i líder d'un quintet que va ser molt popular a la música del nostre país al segle XX.  Cinquanta anys de música amb reconeixement del públic i una extensa discografia, és el llegat de LOS JAVALOYAS un grup nascut a València que amb el temps va esdevenir mallorquí. 

A Club Trébol sentim el testimoni de la cara més popular del conjunt, el cantant Serafí Nebot que ens explica com va ser la vida en els millors moments d'aquest grup que va enregistrar el seu primer disc a Algèria l'any 1953, una placa de 78 rpm amb Cabaretera i Camino de Santo Domingo. Tan aviat versionaven de manera impecable temes dels Beatles i Beach Boys com cantaven en català cançons de Toni Mus i Parera Fonts ...o interpretaven El Porompompero pels turistes.

LOS JAVALOYAS van fer moltes gires de llarga durada. A Roma s'hi van estar tres mesos i van actuar davant Sofia Loren i Silvana Mangano. Però van fer un any a Viena, un any a París, un any a Berlín, un any a Teheran... Van participar en una pel·lícula titulada El soltero amb Xavier Cugat i Abbe Lane que encara ara es projecta per TV.

LOS JAVALOYAS  eren músics de carrera, amb un sentit obert de la modernitat  i comptaven amb professionals com Serafí Nebot que fins 1998 va ser professor del Conservatori i violí concertino de la Simfònica Ciutat de Palma.

Serafín Nebot i Oliver va néixer el 29 de setembre de 1932 a Son Servera (Mallorca).  Va començar estudis de clarinet i violí als 7 anys.  Va formar part de la Banda de Música de l’exèrcit.  Va estudiar violí clàssic amb el concertista italià Umberto Bissi.  La seva vida professional va acabar l’any 1998 quan  es va jubilar de professor del Conservatori i de violí concertino de violí de l’Orquestra  Simfònica Ciutat de Palma.

Los Javaloyas 1ª època 1 BLOG

Los Javaloyas els anys 50 fent ball i varietats amb diversos formats

Los Javaloyas 50's 1 BLOG

Tocava fer de tot en els shows...

Los Javaloyas 50's 2 BLOG

Música espanyola i d'Amèrica llatina amb Don Quijote al fons

Los Javaloyas 50's 3 BLOG

El uniformes...

Los Javaloyas 50's 4 BLOG

Los Javaloyas 50's 5 BLOG

Nord d'Àfrica, centre d'Europa, l'antiga Pèrsia, Amèrica llatina, Roma...

i finalment als 60's, Mallorca! L'objectiu és amb nova companyia discogràfica, La Voz de su Amo i un altre look,  conquerir el mercat  espanyol. 

Los Javaloyas EMI postal BLOG

Los Javaloyas EMI postal discografia BLOG

Dues formacions mallorquines històriques Los Valldemosa i Los Javaloyas coincideixen a Bilbao

  Los Javaloyas i Els Valldemossa a Bilbao BLOG

Després dels 60's triomfants vindrà una baixada als 70's i una reaparició en solitari als 80's.

SERAFIN NEBOT anys 80 Blau postal BLOG

SERAFIN NEBOT anys 80 Blau Promo BLOG 

Els concerts i verbenas de Los Javaloyas a Mallorca es mantenen molts anys ni que sigui en petit format i per a públic reduït.

Serafí Nebot Segle XXI BLOG

Serafín no oblida els seus inicis clàssics i torna a donar classes de violí al Conservatori i actuar en concerts

SERAFIN NEBOT Programa violí clàssic BLOG

SERAFIN NEBOT violinista clàssic BLOG

L'any 2014 anem a Mallorca i als estudis Ona Digital del pianista Miquel Brunet, al poble de Bunyola, l'entrevistem i filmem una llarga estona.  Ha estat un plaer i un privilegi.  

Gràcies Serafín!

Jordi-Serafín i Miquel Brunet 2014 BLOG

Amb el suport de la societat de gestió

Logo AIE oficial en català BLOG

Jordi Roura


Jordi Roura presenta CLUB TREBOL en Radio 4. El 'Club Trébol' va ser un local de Barcelona on als anys 40 van coincidir actuant diverses generacions de músics catalans d’abans i després de la guerra. El nom d’aquesta sala popular ens ha semblat oportú per a un programa que fa un recorregut per la biografia i l’obra dels protagonistes de la música del nostre país al segle XX, des de principi dels anys 30 fins a finals dels 70. Sentirem la veu dels propis músics, altres testimonis de l’època i es pot trobar al blog material gràfic i petites filmacions que s’han fet expressament per aquest programa. “Club Trébol” està basat en el treball Noms Propis-Músics Catalans del segle XX de Jordi Roura que es pot consultar a la Mediateca de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios