« Serafín Nebot, la veu de Los Javaloyas | Portada del Blog | Josep Maria Bardagí (1950-2001) »

Antoni Mas Bou: orquestra, cobla, havaneres i gestió.

A la música del nostre país hi ha departaments amb vida pròpia que són poc coneguts per la resta de músics i dels que se n’ha de fer unes valoracions especials.  Avui ens visita a Club Trébol de Ràdio 4 un mestre que ha viscut i viu intensament el món de les cobles-orquestres  de les comarques de Girona i les havaneres.  Antoni Mas  ens introduirà a un d’aquests departaments que dèiem amb unes característiques molt especials i interessants de conèixer. 

Antoni Mas Bou

Antoni Mas i Bou va néixer el dia 18 de maig de l’any 1945 a Caldes de Malavella (La Selva).  Va fer la carrera de piano i harmonia al Conservatori del Liceu de Barcelona.  

 

L’any 1971 ja consta una sardana escrita per Antoni Mas a la discografia de la Cobla MaravellaNosaltres. 

Cobla MARAVELLA 1951BLOG

Es va iniciar en el món de la música professional acompanyant Jorge Sepúlveda quan, després d'haver-se retirat, va tornar a principis dels 70 amb la moda camp.  Diu que li deien el chatarra perquè durant la guerra el van afusellar i, tot i que es va salvar, duia metralla a dins del cos.

Jorge Sepúlveda 40's BLOG

Sepúlveda als 40's

Jorge Sepúlveda camp 

Sepúlveda als 70's

També va acompanyar al gitano del bolero, Moncho

Moncho B i N BLOG

Van irrompre les orquestres de músics joves dels anys 70: Plateria, Salseta, etc. amb molta menys tècnica musical però més atractiu de cara al públic i un repertori modern.  Antoni Mas reacciona modernitzan  les orquestres de ball per on passa: Marina, Caravana i sobre tot la Selvatana

Orquestra Caravana

Orquestra Maravella Verbena

Orquestra Marina BLOG  

Orquestra Marina

 

Selvatana Disc Català de l'Any BLOG

 Periquito de tota la vida, va escriure l'actual Himne del RCE Espanyol, amb l'objectiu de fugir dels pasdobles o marxes previsibles.  Va fer una obra que es pogués escoltar en ambients de festa i celebracions oficials.  El va fer interpretar per l' ORQUESTRA SIMFÒNICA DEL VALLÈS i l'ORFEÓ CATALÀ

RCD Espanyol de Barcelona BLOG

Antoni Mas també s'ha interessat pel món de les havaneres, més enllà del rom, les gorres de mariners i l’avi que va anar a Cuba.  Hi participa i és un dels artífex de la dignificació musical d'aquest gènere.

Nina i Port Bo al Palau 

Nina i el grup Port Bo al Palau de la Música Catalana.  Al darrera, el saxo Pep Poblet.

Isa-vel el musical BLOG

IsaVel és un músical de la seva creació, molt diferent de les altres activitats.

Amb Antoni Mas vam conèixer un músic que ha treballat molts anys per a la dignificació d'una professió en un sector on sovint no hi havia gaire diferència entre l'aficionat de cap de setmana i els professionals.  La seva labor en el Sindicat de Músics Girona ha estat molt valorada.

Antoni Mas a Club Trébol BLOG

 

 Amb el suport de la societat de gestió

Logo AIE oficial en català BLOG

 

1 Comentarios

Buenos dias,

Estoy buscando la sardana: Cor blanc i balu" de Antoni Mas i Bou del 1999.
¿Me pueden orientar o me pueden facilitar la dirección o email del autor Atoni Bou?

Muchas gracias

Los comentarios de esta entrada están cerrados.

Jordi Roura


Jordi Roura presenta CLUB TREBOL en Radio 4. El 'Club Trébol' va ser un local de Barcelona on als anys 40 van coincidir actuant diverses generacions de músics catalans d’abans i després de la guerra. El nom d’aquesta sala popular ens ha semblat oportú per a un programa que fa un recorregut per la biografia i l’obra dels protagonistes de la música del nostre país al segle XX, des de principi dels anys 30 fins a finals dels 70. Sentirem la veu dels propis músics, altres testimonis de l’època i es pot trobar al blog material gràfic i petites filmacions que s’han fet expressament per aquest programa. “Club Trébol” està basat en el treball Noms Propis-Músics Catalans del segle XX de Jordi Roura que es pot consultar a la Mediateca de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios