1 posts de junio 2014

Manel Camp i Oliveras

 

Manel Camp i Oliveras neix a Manresa el 20 d'abril de 1947.

 Als 8 anys, a contracor, va al Conservatori de Manresa obligat pel seu pare que era director d'orquestra dominguera.  Els professors li diuen que no perdi el temps perquè aquell nen NO és músic.   

Als 12 anys entra a l'orquestra del seu pare i s'ho comença a prendre seriosament i a passar-ho bé amb la música.

Finalment, estudia al Conservatori Superior de Música de Barcelona. Obté el titulat de grau professional l'any 1969. Alumne de Joan Guinjoan, col·labora en concerts de Diabolus in Música

Als 21 anys coincideix amb Santi Arisa a la "mili" i decideixen muntar un grup. 

Neix FUSIOON que es diferenciava d'altres formacions de la música progressiva per tenir una major tècnica i coneixements teòrics, deguts a que procedien del món clàssic.

MANEL CAMP (teclats), JORDI CAMP (Baix), MARTÍ BRUNET (Guitarra), i SANTI ARISA (bateria),  actuen amb el nom de FUSIOON de 1970 a 1976. Realitzen concerts, publiquen 3 discos LP i 2 singles.

  Fusioon

Fusioon 2 disc BLOG

Després de FUSIOON es converteix en un expert músic de sessió amb en Santi Arisa encara que el projecte clàssic l'ha de descartar. També treballa en publicitat. Dues temporades a LAS VEGAS de Barcelona amb Santi Arisa i estius al PLAY BOY d'Eivissa.

Relleva una generació de músics de la mà d'Alfred Domènech. Es fa càrrec de la direcció musical del cantant Miguel Gallardo.  L’any 1978 publica un disc amb Tony Ronald de productor, Alfred Domènech director, Jaime Márques arranjador  i consta Manel Camp arranjador de bases.  Durant tres anys treballa amb MIGUEL GALLARDO (Granada 1950 - Madrid 2005) fent les funcions de director musical.

Miguel Gallardo 1978 R BLOG

Fa molts arranjaments anònims fins Viatge a Ítaca de Lluís Llach. 

Manel Camp amb Lluís Llach i Santi Arisa BLOG

Manel Camp Viatge a Itaca 1

Manel Camp Viatge a Itaca 1 R BLOG

Realitza gires per Espanya i Amèrica amb Joan Manuel Serrat

Manel Camp i JM Serrat BLOG

L'any 1979 dirigeix un concert històric amb dues gran figures de la cançó Quico Pi de la Serra i Maria del Mar Bonet i músics de primera línea. D'aquells concerts en surt un disc amb molt d'èxit.

Manel Camp Corpus al Romea BLOG

Treballa pel nou segell català Pu-put, nascut a finals dels 70 de la mà d'Antoni Parera Fons.  Per aquesta marca catalana de Zafiro arranja i dirigeix en directe el disc Viure a Barcelona (1978) de Núria Feliu, primer Disc Català de l'Any de Ràdio 4.

Manel Camp arranjador Núria Feliu BLOG

Implicació important a la cançó catalana. Hi té una gran influència: després del Viatge a Ítaca de Lluís Llach arriba Ben aprop, un duet amb Maria del Mar Bonet que uns quants anys més tard repetirà amb un altre títol Blaus de l'ànima.

Manel Camp i Mª Mar Bonet 3 OK

Manel Camp i Mª Mar Bonet 2

Manel Camp ha tingut el privilegi de treballar amb grans orquestres clàssiques com The London Symphony Orhestra i la Scottish Philharmonic Orcherstra  

Manel Camp arranjaments London Symphony Orchestra BLOG

  BSO El complot dels anells BLOG

Escriu bandes sonores de pel·lícules

Manel Camp BSO La muchacha de las bragas de oro

BSO Fanny Pelopaja 1984 BLOG

BSO Un negre amb un saxo

Es anys 60 queda impressionat pel treball del pianista francès Jacques Loussier amb una col·lecció de LP's titulats Play Bach on es combina el jazz i la música barroca.  Amb la pianista clàssica Ludovica Mosca fa una experiència similar en 4 CD's però a dos pianos i basant-se a més a més de J.S. Bach en altres compositors barrocs:  Couperin, ScarlattiRameau... i obres pensades per a clavicèmbal.

Manel Camp i Ludovica Mosca CONTRAST BLOG

Dedica dos àlbums a improvisar sobre autors de la nova cançó catalana.  El treball obté menció de millor aportació al jazz en el Disc Català de l'Any de Ràdio 4.

Manel Camp CD Cançó

 La seva labor d'arranjador, director i acompanyant de molts cantants catalans li permet fer aquest exercici.

Manel Camp i Ramon Muntaner a Estudis Gema BLOG

El tècnic Joan Sirvent, Ramon Muntaner i Manel Camp enregistrant un disc als estudis Gema 2 de Barcelona

Manel Camp i recull RAIMON LP 1981

Amb Raimon hi ha diverses col·laboracions destacades en volums recopilatoris, una extensa obra publicada els anys 80 per Belter i albums amb material nou els anys 90.   

Manel Camp i Raimon 1997 BLOG

Manel Camp i Raimon l'any 1997 enregistrant Cançons de mai

Manel Camp i RAIMON CD 1997 

Amb el cantant valencià Miquel Gil i el grup de dansa Factoria Mascaró presenten el 2008 un espectacle multidisciplinari a la Fira de Manresa i al Festival Tradicionàrius

Manel Camp i Miquel Gil BLOG

Manel Camp i Miquel Gil CD BLOG

En tot aquest temps va actuant i publicant discos de jazz en molt diverses formacions

  Manel Camp Llibert Fortuny i Mireia Farrés

 Manel Camp, Llibert Fortuny i Mireia Farrés en el treball Jazz Nadal que es representa actualment

 

 

Des de 1969, Manel Camp, té interès en l'ensenyament de la música i al 2014 és responsabe del Departament de Jazz i Música Moderna a l'Escola Superior de Música de Catalunya-ESMUC.

Manel Camp a l'ESMUC BLOG

Manel Camp a l'ESMUC 2 BLOG

Manel Camp per Ricardo Acedo 1 BLOG

Manel Camp per Ricardo Acedo 2 BLOG

Manel Camp per Ricardo Acedo 3 BLOG

  Manel Camp per Ricardo Acedo 4 -última- BLOG

 

amb el suport de la societat de gestió  

Logo AIE oficial en català BLOG

Jordi Roura


Jordi Roura presenta CLUB TREBOL en Radio 4. El 'Club Trébol' va ser un local de Barcelona on als anys 40 van coincidir actuant diverses generacions de músics catalans d’abans i després de la guerra. El nom d’aquesta sala popular ens ha semblat oportú per a un programa que fa un recorregut per la biografia i l’obra dels protagonistes de la música del nostre país al segle XX, des de principi dels anys 30 fins a finals dels 70. Sentirem la veu dels propis músics, altres testimonis de l’època i es pot trobar al blog material gràfic i petites filmacions que s’han fet expressament per aquest programa. “Club Trébol” està basat en el treball Noms Propis-Músics Catalans del segle XX de Jordi Roura que es pot consultar a la Mediateca de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios