« Joan Anton Calvet, 50 anys de bateria | Portada del Blog | Raimon, cantant i músic »

Lorenzo Santamaría - Llorenç Rosselló

 

Més de cinquanta anys de rock and roll, ràdio, TV i cine. A cavall de Mallorca i Barcelona.  Fent gires arreu del món.  Apuntant-se a operacions nostàlgiques però les de qualitat. A principi del anys 70 va ser protagonista d'un dels moments de canvi importants a la música del nostre país i sempre ha treballat molt, des de la barberia de poble de la seva família, fins l'actual estudi de gravació i les gires que encara fa arreu d'Espanya. És un artista inquiet que tant pot gaudir escoltant Grieg i cantant Schubert com fent homenatges a Jim Morrison, Beatles i Elvis Presley o reversionant cançons mallorquines del seu company i amic Toni Morlà.  

Al Club Trébol ens ha visitat Llorenç Rosselló Horrach, nascut a Santa Maria del Camí (Mallorca) l'any 1946 i conegut artísticament com Lorenzo Santamaríaartísticament conegut com Lorenzo Santamaría. Amb ell vam conversar una hora i, com que vam quedar moltes coses al tinter, ja vam acordar un altre programa per més endavant.

WEB OFICIAL LORENZO SANTAMARÍA

A finals dels anys 60, després de participar en grups més o menys professionals Los Chelines, Los Fugitivos (Graven un EP a Discophon però no els hi publiquen), Los Bríos... entra a Los Z-66 una formació que tindrà molt d'èxit.  Primer fan versions però després també van component cançons.  

Z66 LP BLOG

 A principi dels 70's inicia una nova etapa cantant en solitari.  Té un gran èxit amb una adaptació d'una peça de Schubert, Canto al amor

LS Canto al amor BLOG

 Rossy, Para que no me olvides, Si tu fueras mi mujer...  molts èxits importants i Discos d'Or a Espanya i Amèrica llatina.

 

 

A principi dels 80 canvia de multinacional d'EMI passa a Philips amb els que continua venent molt i triomfant a l'Amèrica llatina amb temes allunyats de la seva filosofia de rocker i els anys 60.

L S Bailemos BLOG

Disco cha cha etiqueta BLOG

 Participa en diverses pel·lícules espanyoles.  Algunes una mica esbojarrades com Viva-Muera Don Juan Tenorio amb Paquita Rico, Massiel, Ángela Molina... i d'altres amb actors, guió i direcció molt professional com Crónica sentimental en rojo.

LS Viva o muera Don Juan BLOG

LS Viva o muera Dan Juan 2

LS Crónica sentimental en rojo BLOG

 El fitxen per a presentar Èxit un programa de TV3 de promoció de nous valors

LS Exit a TV3 BLOG

 i també a diverses TV autonòmiques presenta un concurs similar titulat Compact- Dic

LS a Canal 9 Compactdyc BLOG

  

L'any 2011 participa en el musical català de DAGOLL DAGOM Cop de Rock 

 

El 1995 publica un disc amb tota una declaració d'intencions

LS corazón de rock and roll BLOG

El mateix any 1995 s'apunta a una operació nostàlgica de qualitat amb Tony Ronald, Micky, Jeanette i Karina titulada Mágicos 60 amb gires i disc.

LS Magicos-60-Magicos-60

L S El periódico BLOG

El CD Pell de gallina de l'any 2012 li permet revisar temes que ja havia enregistrat de Toni Morlà i fer un duet amb Tomeu Penya a la cançó Dos bergants.

Llorenç Santamaria Pell gallina BLOG

 Escoltar programa  Club Trébol Lorenzo Santamaría 

 amb el suport de la societat de gestió       

Logo AIE oficial en català BLOG

 

0 Comentarios

Esto es solo una previsualización.Su comentario aun no ha sido aprobado.

Ocupado...
Your comment could not be posted. Error type:
Su comentario ha sido publicado. Haga click aquí si desea publicar otro comentario

Las letras y números que has introducido no coinciden con los de la imagen. Por favor, inténtalo de nuevo.

Como paso final antes de publicar el comentario, introduce las letras y números que se ven en la imagen de abajo. Esto es necesario para impedir comentarios de programas automáticos.

¿No puedes leer bien esta imagen? Ver una alternativa.

Ocupado...

Mi comentario

Jordi Roura


Jordi Roura presenta CLUB TREBOL en Radio 4. El 'Club Trébol' va ser un local de Barcelona on als anys 40 van coincidir actuant diverses generacions de músics catalans d’abans i després de la guerra. El nom d’aquesta sala popular ens ha semblat oportú per a un programa que fa un recorregut per la biografia i l’obra dels protagonistes de la música del nostre país al segle XX, des de principi dels anys 30 fins a finals dels 70. Sentirem la veu dels propis músics, altres testimonis de l’època i es pot trobar al blog material gràfic i petites filmacions que s’han fet expressament per aquest programa. “Club Trébol” està basat en el treball Noms Propis-Músics Catalans del segle XX de Jordi Roura que es pot consultar a la Mediateca de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios