« Raimon, cantant i músic | Portada del Blog | Jesús Peyrón "JESÚS MORENO" »

Gabriel Martínez Gil, bateria

A Club Trébol ens ha visitat un bateria de prestigi.  Professional de llarga trajectòria i adaptable als més diversos estils.  Després de mig segle de carrera, es jubila sense jubilar-se i es fa càrrec de mantenir el caliu de l'amistat i la música amb els seus companys i músics d'altres generacions.

Us direm que el necessitaven des de Núria Feliu a Manolo Escobar i Perlita de Huelva i des de la Big Band de Barcelona fins l'orquestra del Liceu i el director Antoni Ros Marbà al Palau.

*************************************************************

A Club Trébol nos ha visitado un batería de prestigio. Profesional de larga trayectoria y adaptable a los más diversos estilos. Después de medio siglo de carrera, "se jubila sin jubilarse" y se hace cargo de mantener el calor de la amistad y la música con sus compañeros y músicos de otras generaciones.

Os diremos que lo necesitaban desde Núria Feliu, Manolo Escobar y Perlita de Huelva y desde la Big Band de Barcelona hasta la orquesta del Teatro del Liceo y el director Antoni Ros Marbà en el Palau de la Música Catalana.

  

Gabriel Martínez Gil neix a Barcelona el dia 4 de setembre de l'any 1932. L'any 1936 assasinen el seu pare. La mare amb tres fills intenta com pot sobreposar-se i passen la guerra a un internat de Les Franqueses. Després de la guerra va internat a les dependències de la Junta Provincial de Protección de Menores, situat davant de l'actual Wad Ras del Poble Nou on va tenir ocasió d'aprendre música. 

********************************************************

Gabriel Martínez Gil nace en Barcelona el día 4 de septiembre de 1932. En 1936 asesinan a su padre. La madre con tres hijos intenta como puede sobreponerse y pasan la guerra en un internado de Les Franqueses. Después de la guerra vive otra vez internado en las dependencias de la Junta Provincial de Protección de Menores, situado frente a la actual Wad Ras de Poble Nou, donde tuvo ocasión de aprender música.

 Martínez trompeta Cors de Clavé BLOG

Anys 40 amb barretina a la banda de cornetes i tambors dels Cors de Clavé 

*********************************************************************

Años 40 con "barretina" en la banda de cornetas y tambores de los Coros de Clavé

Orquesta Llamas d'El Prat de LL BLOG

 1950 la primera feina com a bateria a l'ORQUESTA LLAMAS del Prat de Llobregat.  

*******************************************************************

1950 el primer trabajo como batería en la ORQUESTA LLAMAS de El Prat de Llobregat.

Orquesta Llamas TARJA BLOG

     Gabriel Martínez trompeta foto color estudi BLOG

La trompeta és el segon instrument de Gabriel Martínez.  Aprofitava quan l'orquestra tocava un bolero fàcil d'acompanyar llavors deixava a un company la bateria i ell tocava la trompeta.

******************************************************

La trompeta es el segundo instrumento de Gabriel Martínez. Aprovechaba cuando la orquesta tocaba un bolero fácil de acompañar,  entonces dejaba a un compañero la batería y él tocaba la trompeta.

Martínez explorant un baix Framus BLOG

 També va fer els seus pinitos amb un baix elèctric Framus.

*******************************************************

También hizo sus pinitos con un bajo eléctrico Framus.

Martínez a Orq Jaume Miralles BLOG

Després de l'Orquesta Llamas, va venir la Orquesta Jaime Miralles, el trompetista pare del pianista Ricard Miralles. Anava pujant el nivell de les formacions però encara eren de les qualificades "domingueres".

************************************************************

Después de la Orquesta Llamas, vino la Orquesta Jaime Miralles, el trompetista padre del pianista Ricard Miralles. Iba subiendo el nivel de las formaciones pero aún eran de las calificadas "domingueras".

José Llovera y Orq Savoy a RNE BLOG

A l'Estudi 1 de RNE-Catalunya amb JOSÉ LLOVERAS  y Orquesta SAVOY on va coincidir amb el pianista Alfred Domènech. Aquesta ja era una formació professional.

I amb el següent grup CARLOS PRUNÉS l'any 1958 se'n va de gira per Europa: França, Suïssa i Alemanya.

******************************************************************

En el Estudio 1 de RNE-Catalunya con JOSÉ LLOVERAS y Orquesta SAVOY donde coincidió con el pianista Alfredo Domènech. Esta ya era una formación profesional.

Y con el siguiente grupo CARLOS PRUNÉS  1958 se va de gira por Europa: Francia, Suiza y Alemania.

1958 Orq Carlos Prunés BLOG

i fan actuacions a la TV...

************************************

y actuan en la TV ...

1959 Carlos Prunés a TV d'Estrasburg 1BLOG

1959 Carlos Prunés a TV d'Estrasburg 5 BLOG

A la tornada, l'any 1962, treballa 20 dies amb Lorenzo González a la Sala Río del carrer Floridablanca de Barcelona.  

***************************************************************

A la vuelta, en 1962, trabaja 20 días en la orquesta del cantante venezolano Lorenzo González en la prestigiosa Sala Río de la calle Floridablanca de Barcelona.

Lorenzo_Gonzalez

Li surt l'oportunitat de treballar a Radio Barcelona.

*****************************************************

Le sale la oportunidad de trabajar en Radio Barcelona de la Cadena SER.

1962 RBN Pericot Sabaté i Martínez 1BLOG

Toca al programa musical més important de la radiodifusió  El gran show de las 2 amb Joaquín Soler Serrano a l’Estudi Toreski, cara al públic, diari durant 3 anys.  Per allà passen DÚO DINÁMICO, JOSÉ GUARDIOLA i els més famosos conjunts del moment.

*************************************************************************

Toca como músico fijo en el programa musical más importante de la radiodifusión "El gran show de las 2" realizado por Joaquín Soler Serrano en el Estudio Toreski, cara al público, diario durante 3 años. Por allí pasan Dúo Dinámico, José Guardiola y los más famosos conjuntos del momento.

1962 RBN Solà i Martínez BLOG

Gabriel Martínez amb el mestre Josep Solà

**********************************************

Gabriel Martínez con el maestro José Solà

G Martínez-V Sabaté i Soler Serrano a  R BCN BLOG

 Gabriel Martínez amb el pianista Vicenç Sabaté i Joaquín Soler Serrano, el director del programa.

**************************************************************

Gabriel Martínez con el pianista Vicente Sabaté y Joaquín Soler Serrano, el director del programa.

Martínez al Papagayo amb Lex Barker Tarzán BLOG

Gabriel Martínez a El Papagayo de Barcelona amb l'actor Lex Barker (Tarzán).

Toca per ball i acompanyant atraccions a les sales nocturnes més importants de Barcelona.  De la part alta: El Cortijo, La Cabaña del Tio Tom, El Papagayo, Mario’s-Arizona... i la part més canalla de la Rambla: La Buena Sombra, Andalucía de Noche, Panam's...      

****************************************************************

Gabriel Martínez en El Papagayo de Barcelona con el actor Lex Barker (Tarzán).

Toca para baile y acompaña atracciones en las salas nocturnas más importantes de Barcelona. De la zona alta alta: El Cortijo, La Cabaña del Tío Tom, El Papagayo, Mario's-Arizona ... y la parte más canalla de la Rambla: La Buena Sombra, Andalucía de Noche, Panam's ...

 1968 Bruno Lomas

 L’any 1968 enregistra un LP amb BRUNO LOMAS per La Voz de su Amo “Cara y cruz” dirigit per Alfred Domènech i amb arranjaments de Burrull, J.L.Moraleda i altres que conté estandars “Fly me to the moon”, "The shadow of your smile", "The Girl from Ipanema" i cançons d’en Bruno.  Fins i tot, explica Alfred Domènech que Enzo Hamilton, un jueu fill del vicepresident d’EMI li demana si pot incloure “No podré”,  un tema d’uns amics seus que comencen i que resulten ser Tim Rice i Andrew Lloyd Weber de “Superstar”.  El disc és un fracàs de vendes i Bruno Lomas se’n va a Discophon però el director musical en queda molt content i Alfredo Domènech vol que vagi Gabriel Martínez a treballar més per La Voz de su Amo.  No pot acceptar l'oferiment però el mateix any Discos Belter el contracta i s’hi està 16 anys treballant dels quals 8 en exclusiva.

***********************************************************************

En 1968 graba un LP con BRUNO LOMAS para La Voz de su Amo "Cara y cruz" dirigido por Alfredo Domènech y con arreglos de Burrull, JLMoraleda y otros que contiene estándares "Fly me to the moon", "The shadow of your smile "," The Girl from Ipanema "y canciones de Bruno. Incluso, explica Alfredo Domènech que Enzo Hamilton, un judío hijo del vicepresidente de EMI le pide si puede incluir "No podré", un tema de unos amigos suyos que empiezan y que resultan ser Tim Rice y Andrew Lloyd Weber de " Superstar ". El disco es un fracaso de ventas y Bruno Lomas se va a Discophon pero el director musical queda muy contento y Alfredo Domenech quiere que vaya Gabriel Martínez a trabajar más para La Voz de su Amo.  No puede aceptar el ofrecimiento pero el mismo año Discos Belter lo contrata y se está 16 años trabajando, de los cuales 8 en exclusiva.

1975 Canciones retro 2 BLOG

En aquesta època a Belter, simultàniament, treballa 15 anys amb el conjunt de Núria Feliu amb Xavier Cubedo (baix), Lleó Borrell (piano), Adolf Ventas (saxo i clarinet)...

****************************************************

En esta época en Belter, simultáneamente, trabaja 15 años en el conjunto de Núria Feliu con Javier Cubedo (bajo), León Borrell (piano), Adolf Ventas (saxo y clarinete) ...

1975 Núria Feliu X Cubedo A Ventas BLOG

 Gabriel Martínez i la seva estimada bateria Premier a Montjuïc

***************************************************************

Gabriel Martínez y su admirada batería Premier en Montjuïc

Gabriel Martínez a Parc Montjuïc 1 BLOG

Francis y su conjunto amb Pocholo-Donato i G Martínez  BLOG

 Coincideix amb el saxofonista Pocholo Tarazona (el primer per l'esquerra) a un dels conjunts de ball que actuen a sales nocturnes FRANCIS y su conjunto.

També fa de productor de discos: Misa baturra (1980)

*******************************************************

Coincide con el saxofonista Pocholo Tarazona (el primero por la izquierda) en uno de los conjuntos de baile que actúan en salas nocturnas FRANCIS y su conjunto.

También hace de productor de discos: "Misa baturra" (1980)

1980 Misa Baturra 1BLOG

Gabriel Martínez amb Núria Feliu a TV3 BLOG 

Núria Feliu a TV3 amb Gabriel Martínez a la bateria

*****************************************************

Núria Feliu en TV3 con Gabriel Martínez en la batería

Núria Feliu i el seu conjunt 1 BLOG

Un sextet de luxe per a Núria Feliu

********************************

Un sexteto de lujo para Núria Feliu

1976 Henry Salomon 1BLOG

Moltes produccions anònimes de qualitat per a la casa Belter i les seves submàrques, sempre dirigides pels mestres Joan Barcons, Lluís Muñoz i Ramon Rodó.

********************************************************

Muchas producciones anónimas de calidad para la casa Belter y sus submarcas,  siempre dirigidas por los maestros Joan Barcons, Lluís Muñoz y Ramón Rodó

La Brigada vol 4 BLOG

L’any 1984 fa fallida Belter i entra a treballar a la nova sala Bolero, a la Diagonal de Barcelona, amb orquestra de JJ Franch (10 mesos) on hi canta la Jacinta. Després treballa el 1986-87 a Las Vegas del c/ Aribau i La Belle Epoque del c/ Muntaner.

****************************************************************

En 1984 quiebra Belter y entra a trabajar en la nueva sala Bolero, en la Diagonal de Barcelona, con orquesta de JJ Franch (10 meses) donde canta Jacinta. Después trabaja el 1986-87 en Las Vegas de la c/Aribau y La Belle Epoque de la c/Muntaner.

Orq BOLERO Diagonal JJ Franch Jacinta-Néstor Munt i Martínez BLOG

El final de la seva carrera és al Paral·lel, a El Molino, quan el portava Ricardo Ardévol amb Merche Mar, Diomni, Amparo Moreno, Vargas... Durant 6 anys feien cada dia sessions de tarda i nit.  Hi ha dificultats a El Molino i acomiaden els músics i altre personal.

Es jubila als 62 anys l’any 1994.

***********************************************

El final de su carrera es el Paralelo, en El Molino, cuando lo gestionaba Ricardo Ardévol con Merche Mar, Diomni, Amparo Moreno, Vargas ... Durante 6 años hacían cada día sesiones de tarde y noche. Llegaron dificultades para El Molino y despidieron los músicos y más personal.

Se jubila a los 62 años el año 1994.

El-molino-de-barcelona BLOG 

Gabriel Martínez continua tocant per plaer amb amics i antics companys.

**********************************************************

Gabriel Martínez continúa tocando por placer con amigos y antiguos compañeros.

Grup GABRIEL MARTÍNEZ BLOG

Amb professionals d'altres formacions i èpoques mantenen trobades d'amics on coincideixen professionals  com Jaume Botey, Joaquim Bisbe, Llorenç Inglés, Enric Pericot...

****************************************************************

Con profesionales de otras formaciones y épocas, mantienen encuentros de amigos donde coinciden profesionales como Jaume Botey, Joaquim Bisbe, Lorenzo Inglés, Enrique Pericot ...

Trobada veterans Inglés Pericot Botey Bisbe Moncho Martínez BLOG

Logo AIE oficial en català BLOG

 

0 Comentarios

Esto es solo una previsualización.Su comentario aun no ha sido aprobado.

Ocupado...
Your comment could not be posted. Error type:
Su comentario ha sido publicado. Haga click aquí si desea publicar otro comentario

Las letras y números que has introducido no coinciden con los de la imagen. Por favor, inténtalo de nuevo.

Como paso final antes de publicar el comentario, introduce las letras y números que se ven en la imagen de abajo. Esto es necesario para impedir comentarios de programas automáticos.

¿No puedes leer bien esta imagen? Ver una alternativa.

Ocupado...

Mi comentario

Jordi Roura


Jordi Roura presenta CLUB TREBOL en Radio 4. El 'Club Trébol' va ser un local de Barcelona on als anys 40 van coincidir actuant diverses generacions de músics catalans d’abans i després de la guerra. El nom d’aquesta sala popular ens ha semblat oportú per a un programa que fa un recorregut per la biografia i l’obra dels protagonistes de la música del nostre país al segle XX, des de principi dels anys 30 fins a finals dels 70. Sentirem la veu dels propis músics, altres testimonis de l’època i es pot trobar al blog material gràfic i petites filmacions que s’han fet expressament per aquest programa. “Club Trébol” està basat en el treball Noms Propis-Músics Catalans del segle XX de Jordi Roura que es pot consultar a la Mediateca de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios