1 posts de junio 2016

Gato Pérez el poeta de la rumba

El diumenge ens afegim a l'any GATO PÉREZ i li dediquem un programa.  Recorrerem el món d'aquest artista argentí que va esdevenir el cronista de Barcelona, on hi té una plaça al Barri de Gràcia.  Jordi Martí Fabra ha escrit el guió i també ha fet aquesta presentació a la revista digital SONS DE LA MEDITERRÀNIA que ell dirigeix.

___________________________________________________________________________________ 

Gato Pérez, ritmes infinits

El poeta de la rumba, a Club Trébol

Enyorat i reivindicat, Gato Pérez va deixar una petjada molt profunda entre els afeccionats a la música popular. Aquest diumenge 5 de juny, el programa Club Trébol de Ràdio 4 li dedicarà un capítol plantejant alguns punts novedosos al voltant de la seva biografia i escoltant les seves cançons, les seves paraules i les d'alguns amics. 
Detall de la contratapa del disc Carabruta, de Gato Pérez

Les arrels musicals i culturals de Javier Patricio Pérez a Buenos Aires, el seu creixement, l'enorme diversitat dels seus interessos, l'itinerari des del rock, el country i les arrels nord-americanes fins a la rumba catalana a través de la música laietana -"no podíem cantar en anglès perquè no ens entenia ni Déu"- i la manera en què va obrir el ventall rítmic de l'escena catalana es comentaran aquest diumenge en un nou capítol mongoràfic del programa Club Trébol, dedicat a músics del segle XX.

Hi haurà una tria de les músiques que el van marcar, les músiques que va crear i les músiques que va generar en altres, així com consideracions musicals i reflexions existencials exposades pel músic catalano-argentí en diverses èpoques, i també testimonis d'alguns dels músics i companys que van compartir vivències amb ell:Xavier Batllés, Manel Joseph i Pep Lladó.
Logo AIE oficial en català BLOG

Jordi Roura


Jordi Roura presenta CLUB TREBOL en Radio 4. El 'Club Trébol' va ser un local de Barcelona on als anys 40 van coincidir actuant diverses generacions de músics catalans d’abans i després de la guerra. El nom d’aquesta sala popular ens ha semblat oportú per a un programa que fa un recorregut per la biografia i l’obra dels protagonistes de la música del nostre país al segle XX, des de principi dels anys 30 fins a finals dels 70. Sentirem la veu dels propis músics, altres testimonis de l’època i es pot trobar al blog material gràfic i petites filmacions que s’han fet expressament per aquest programa. “Club Trébol” està basat en el treball Noms Propis-Músics Catalans del segle XX de Jordi Roura que es pot consultar a la Mediateca de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios