« Jordi Bonell, una guitarra amb caliu | Portada del Blog | Miquel Pujadó, adaptador de lletres »

Carles Cases: bandes sonores i més

Apartat del 'show-business'       (Jordi Martí Fabra)

Carles Cases, al Club Trébol de Ràdio 4

Els savis llatins ja van reivindicar les bondats d'apartar-se del caos urbà i els interessos mercantils per abraçar una creativitat més íntima. Alguna cosa semblant és el que ha fet el músic Carles Cases, instal·lat fa anys en un bucòlic estudi de Borredà. Aquest diumenge 20 de maig passarà pel Club Trébol.  
Carles Cases Foto: Juan Miguel Morales 

Carles Cases (Sallent, 1958), un músic amb personalitat, passarà aquest diumenge pel programa Club Trébol de Ràdio 4 per comentar durant una hora la seva música i la seva trajectòria, des dels antecedents familiars en el món de la música i el cinema (un dels seus avis projectava pel·lícules, l'altre tocava l'orgue, tots dos a Balsareny) fins a un present en què es confessa apartat del show business i entregat a la feina a la seva casa-estudi al costat d'una bucòlica ermita a Borredà, als boscos del Berguedà. 

Entremig, parlarà també dels seus inicis professionals al combo Lluís Rovira i la descoberta del jazz, la intensa feina als anys vuitanta com a arranjador i director musical dels projectes de Lluís Llach, les experiències electròniques i de sons programats amb el grup Blaumarí, la feina en el món de les bandes sonores per a cinema amb directors com Ventura PonsJaime Chávarri i Gonzalo Suárez, i, ja entrats en el segle XXI, l'abandonament d'una indústria massa previsible per dedicar-se a treballs més artesanals i genuïns: Araguaia (Audiovisuals de Sarrià, 2014), doble àlbum sobre poemes en portuguès del bisbe Pere CasaldàligaEls intocables de Carles Cases, projecte escènic que agermana memorables escenes de gàngsters i música en directe; i L'esperit dels Obama, basat en el repertori dels espirituals negres.

Precisament  L'esperit dels Obama, que Carles Cases publicarà properament en disc, es presentarà el proper divendres 15 de juny al concert d'obertura del festival FIMPT de Vilanova i la Geltrú (Teatre Principal, 20 h).

0 Comentarios

Los comentarios de esta entrada están cerrados.

Jordi Roura


Jordi Roura presenta CLUB TREBOL en Radio 4. El 'Club Trébol' va ser un local de Barcelona on als anys 40 van coincidir actuant diverses generacions de músics catalans d’abans i després de la guerra. El nom d’aquesta sala popular ens ha semblat oportú per a un programa que fa un recorregut per la biografia i l’obra dels protagonistes de la música del nostre país al segle XX, des de principi dels anys 30 fins a finals dels 70. Sentirem la veu dels propis músics, altres testimonis de l’època i es pot trobar al blog material gràfic i petites filmacions que s’han fet expressament per aquest programa. “Club Trébol” està basat en el treball Noms Propis-Músics Catalans del segle XX de Jordi Roura que es pot consultar a la Mediateca de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios