1 posts de septiembre 2018

Jazz català dels anys 30 i 40

Arrenca amb jazz una nova temporada del Club Trébol

El programa Club Trébol de Ràdio 4, que repassa la vida i obra dels músics catalans del segle XX, engega una nova temporada aquest dissabte a les 18 h amb un especial dedicat a recordar grans èxits de les orquestres que van fer ballar Barcelona entre els anys trenta i quaranta.  
Demon's Jazz, als anys trenta. Foto: Arxiu Jordi Roura 

Emil Hot Five
Demon Sexteto Hot, el duo Rovireta-VentasJosé Puertas y su Quinteto HotOrquesta BizarrosQuinteto NocturnosAntonio Machín amb l'Orquesta Gran CasinoLos Clipper'sAlbalat y su RitmoBonet de San Pedro y los 7 de Palma... Tots ells sonaran aquest dissabte 8 de setembre al primer programa de la temporada del Club Trébol a Ràdio 4, en un passeig panoràmic per la música d'èxit que sonava a les sales de Barcelona entre els anys trenta i quaranta. Una època marcada pel swing, el hot i els aires manouche, però també pels ritmes llatinoamericans i per les adaptacions o referències a les cançons tradicionals catalanes.

Jordi Roura


Jordi Roura presenta CLUB TREBOL en Radio 4. El 'Club Trébol' va ser un local de Barcelona on als anys 40 van coincidir actuant diverses generacions de músics catalans d’abans i després de la guerra. El nom d’aquesta sala popular ens ha semblat oportú per a un programa que fa un recorregut per la biografia i l’obra dels protagonistes de la música del nostre país al segle XX, des de principi dels anys 30 fins a finals dels 70. Sentirem la veu dels propis músics, altres testimonis de l’època i es pot trobar al blog material gràfic i petites filmacions que s’han fet expressament per aquest programa. “Club Trébol” està basat en el treball Noms Propis-Músics Catalans del segle XX de Jordi Roura que es pot consultar a la Mediateca de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios