« Cançons del món Algueró | Portada del Blog | Josep Solà i Sánchez (1930-2009) »

Toni Xuclà al "Club Trébol" de Ràdio 4

Una guitarra oberta al Mediterrani

És un músic polifacètic que ha treballat en estudis, teatres, auditoris i platós. Ha abarcat des de la intimitat de la guitarra de calidesa mediterrània fins als espectacles de gran format. Aquest dissabte 8 de desembre, Toni Xuclà comenta la seva trajectòria i la seva obra al programa Club Trébol de Ràdio 4.
Toni Xuclà Foto: Juan Miguel Morales

Va ser el més petit de tots a la Barcelona Laietana, on va aprendre i aprendre de músics de referència com Enric Herrera i Carles Benavent. D'aquella època, que recorda "especialment fresca i oberta", en va sortir el seu primer disc com a solista, Conte del Mediterrani (Edigsa, 1978), experiències com La Rondalla de la Costa, etc. Així va obrir-se un camí musical que l'ha dut fins avui mateix, marcat per la recerca d'un llenguatge musical arrelat al Mediterrani català i alhora evolutiu.

Les experiències amb Toti Soler i Ovidi Montllor, els projectes com Giny, seny (auspiciat pel Fimpt de Vilanova i la Geltrú) o la súperbanda Menaix a Truà, els abundants treballs amb la poesia i la feina com a productor seran altres dels temes sobre els quals girarà l'entrevista.
 
Toni Xuclà fa un curiós exercici musical amb instruments petits a Petits mons.

Una de les millors cançons que hem escoltat en els últims anys està produïda, acompanyada i composta per Toni Xuclà. Escoltar a Gemma Humet amb Toni Xuclà en El camí és tot un regal.

0 Comentarios

Esto es solo una previsualización.Su comentario aun no ha sido aprobado.

Ocupado...
Your comment could not be posted. Error type:
Su comentario ha sido publicado. Haga click aquí si desea publicar otro comentario

Las letras y números que has introducido no coinciden con los de la imagen. Por favor, inténtalo de nuevo.

Como paso final antes de publicar el comentario, introduce las letras y números que se ven en la imagen de abajo. Esto es necesario para impedir comentarios de programas automáticos.

¿No puedes leer bien esta imagen? Ver una alternativa.

Ocupado...

Mi comentario

Jordi Roura


Jordi Roura presenta CLUB TREBOL en Radio 4. El 'Club Trébol' va ser un local de Barcelona on als anys 40 van coincidir actuant diverses generacions de músics catalans d’abans i després de la guerra. El nom d’aquesta sala popular ens ha semblat oportú per a un programa que fa un recorregut per la biografia i l’obra dels protagonistes de la música del nostre país al segle XX, des de principi dels anys 30 fins a finals dels 70. Sentirem la veu dels propis músics, altres testimonis de l’època i es pot trobar al blog material gràfic i petites filmacions que s’han fet expressament per aquest programa. “Club Trébol” està basat en el treball Noms Propis-Músics Catalans del segle XX de Jordi Roura que es pot consultar a la Mediateca de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios