« Joan Barcons i les seves orquestres | Portada del Blog | Les "Històries de músics" d'Antoni Mas »

Dave Pybus, saxofonista

Groove i salero

Va créixer a Winnipeg, al mig del Canadà, en la que diuen que és la ciutat més freda del món. Però quan el 1974 va arribar a Barcelona va trobar-se amb el caliu laietà i va decidir quedar-se. El saxofonista Dave Pybus és el protagonista d'un nou episodi del ClubTrébol de Radio4.
Carles Benavent, Dave Pybus, Manel Joseph i Xavier Batllés, en un concert de l'Orquestra Plateria Foto: Juan Miguel Morales

Va començar a tocar saxos i clarinets amb pocs anys. Va anar creixent mentre tocava als primers grupets en plena era dels Beatles i els Rolling Stones i, ja com a professional, va integrar-se en el circuit dels bars de la seva ciutat. Però el destí el duria a un altre continent. El 1974, a través d'un amic català, el seu únic contacte a Europa viatja a Barcelona. I, casualitats de la vida, es troba amb els joves músics de l'Orquestra Mirasol, que en aquell moment buscaven algú per ocupar el lloc del saxofonista Ricard Roda, que no podia atendre els compromisos professionals del grup. 
Dave Pybus a Canet roc
Dave Pybus entre Víctor Amman i Xavier Batllès de l'Orquestra Mirasol al Canet Roc

Així comença la participació de Dave Pybus en l'efervescent escena de la Barcelona Laietana, amb grups, sovint de vida efímera, que bevien del jazz-rock de l'època, però també dels sons salsers de la Fania i de les més diverses tradicions i invents musicals.
Bombolleta volaEsqueixada sniffSecta Sónica ASTROFERIAMirasol Colores RCA 1978 blog

Als anys vuitanta, Pybus continua col·laborant amb tota mena de projectes, del so sofisticat i ballable de la Factoria Musical que capitanejava Joan Albert Amargós a les cançons de Maria del Mar Bonet -per a la qual va gravar, de manera un xic imprevista, un solo de saxo soprano senzillament sensacional-. Aquesta és també l'època en què Pybus va focalitzant les seves propostes en el jazz, participant en projectes ambiciosos com el Transatlàntic Jazz Sextet i els Box Office. 
 
Després, ja als anys noranta, Princes of Time i Shamtime... fins arribar al segle XXI amb el que és el seu projecte plenament consolidat, el Pybus Groove Quartet, en què exprimeix a fons la seva passió per les músiques negres al costat de Toni Saigi 'Chupi'(teclats), Jules Bikoko (contrabaix) i Caspar St. Charles (bateria).

0 Comentarios

Esto es solo una previsualización.Su comentario aun no ha sido aprobado.

Ocupado...
Your comment could not be posted. Error type:
Su comentario ha sido publicado. Haga click aquí si desea publicar otro comentario

Las letras y números que has introducido no coinciden con los de la imagen. Por favor, inténtalo de nuevo.

Como paso final antes de publicar el comentario, introduce las letras y números que se ven en la imagen de abajo. Esto es necesario para impedir comentarios de programas automáticos.

¿No puedes leer bien esta imagen? Ver una alternativa.

Ocupado...

Mi comentario

Jordi Roura


Jordi Roura presenta CLUB TREBOL en Radio 4. El 'Club Trébol' va ser un local de Barcelona on als anys 40 van coincidir actuant diverses generacions de músics catalans d’abans i després de la guerra. El nom d’aquesta sala popular ens ha semblat oportú per a un programa que fa un recorregut per la biografia i l’obra dels protagonistes de la música del nostre país al segle XX, des de principi dels anys 30 fins a finals dels 70. Sentirem la veu dels propis músics, altres testimonis de l’època i es pot trobar al blog material gràfic i petites filmacions que s’han fet expressament per aquest programa. “Club Trébol” està basat en el treball Noms Propis-Músics Catalans del segle XX de Jordi Roura que es pot consultar a la Mediateca de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios