« Pedro Javier González, guitarrista barceloní | Portada del Blog | Enzo Lupo y su saxo de oro (1973-1976) Alter ego de Rafael Grimal »

Guitarres a Barcelona

Víctor Cortina i el projecte 12x6, al Club Trébol de Ràdio 4

Amb l'àlbum 12x6 (Segell Microscopi, 2019), destacats guitarristes d'àmbits diversos fan un triple homenatge: a la guitarra, a la ciutat de Barcelona i al guitarrista i arranjador Fernando Alonso. Al Club Trébol en parlem amb l'impulsor del projecte, Víctor Cortina.  
Miquel Llobet

Al voltant de la tasca de Fernando Alonso (guitarrista, recuperador del llegat de Miquel Llobet, arranjador i activista de la guitarra a Barcelona), Víctor Cortina (músic que va ser, per exemple, una de les tres guitarres de la banda laietana Secta Sònica) ha anat donant forma a un projecte que ha acabat convertint-se en un bon aparador del que és, i ha estat, la tradició guitarrística a Barcelona, de l'època del gran Ferran Sor al present en què brillen Toti SolerFeliu GasullPedro Javier GonzálezMario MasMarta RoblesPau FigueresErnest Martínez... passant per baules imprescindibles com les del citat Llobet o el seu mestre, Francesc Tàrrega.

De tota aquesta història en parla Víctor Cortina al programa Club Trébol d'aquest 14 de desembre, en una conversa a dues veus i sis cordes amanida amb algunes de les peces que s'inclouen en l'àlbum 12x6: peces conegudíssimes, provinents de camps diversos (les bandes sonores, la cobla, la clàssica, el bolero...) arranjades per a guitarra clàssica per Fernando Alonso (qui, per cert, a banda de tot el que hem dit abans, també canta tangos, i molt bé...).
 

0 Comentarios

Esto es solo una previsualización.Su comentario aun no ha sido aprobado.

Ocupado...
Your comment could not be posted. Error type:
Su comentario ha sido publicado. Haga click aquí si desea publicar otro comentario

Las letras y números que has introducido no coinciden con los de la imagen. Por favor, inténtalo de nuevo.

Como paso final antes de publicar el comentario, introduce las letras y números que se ven en la imagen de abajo. Esto es necesario para impedir comentarios de programas automáticos.

¿No puedes leer bien esta imagen? Ver una alternativa.

Ocupado...

Mi comentario

Jordi Roura


Jordi Roura presenta CLUB TREBOL en Radio 4. El 'Club Trébol' va ser un local de Barcelona on als anys 40 van coincidir actuant diverses generacions de músics catalans d’abans i després de la guerra. El nom d’aquesta sala popular ens ha semblat oportú per a un programa que fa un recorregut per la biografia i l’obra dels protagonistes de la música del nostre país al segle XX, des de principi dels anys 30 fins a finals dels 70. Sentirem la veu dels propis músics, altres testimonis de l’època i es pot trobar al blog material gràfic i petites filmacions que s’han fet expressament per aquest programa. “Club Trébol” està basat en el treball Noms Propis-Músics Catalans del segle XX de Jordi Roura que es pot consultar a la Mediateca de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios

Archivos