« Luisita Tenor, una veu dels 60's | Portada del Blog

Joan Viladomat, cuplets, sardanes i ballables dels anys 20

Cançons eternes escrites en cinc minuts

Joan Viladomat i la indústria barcelonina del cuplet, al Club Trébol

"El vestir d'en Pasqual", "El tango de la cocaïna", "Catalunya plora", "Fumando espero"... Tangos i sardanes, cuplets i pasdobles... Aquest dissabte, les cançons de Joan Viladomat, que van conèixer un èxit inaudit als anys vint i trenta, seran les protagonistes del programa Club Trébol a Ràdio 4. 
Joan Viladomat i el Cafè Español del Paral·lel de Barcelona

Aquest dissabte 22 de febrer, el programa Club Trébol rep el periodista, músic i home de teatre Jaume Collell, que fa uns anys va escriure El músic de l'americana vermella: Joan Viladomat i la Barcelona descordada dels anys vint (RBA/La Magrana). Collell comentarà la personalitat i la trajectòria d'aquest músic de Manlleu, un dels personatges més rellevants de la Barcelona que, entre els anys 10 i 30 del segle passat, va veure florir la indústria de l'entreteniment vinculada al cuplet i les varietats, especialment al voltant de la zona del Paral·lel. Des de la seva acadèmia "La Colosal", situada al carrer Conde del Asalto (actualment Nou de la Rambla), el mestre Viladomat igual feia classes a joves aspirants a cupletistes, com t'escrivia un tango en cinc minuts o es menjava una sardina amb pa amb tomàquet.

AI programa sonaran també algunes de les composicions de Viladomat que van fer fortuna arreu del món i en els més diversos camps: el cuplet "El vestir d'en Pascual", el "Foxtrot de les campanes", el tango celebèrrim "Fumando espero", el tango-apatxe "Al Sena", el tango decadentista "Tango de la cocaïna", la sardana patriòtica "Catalunya plora"...

0 Comentarios

Los comentarios de esta entrada están cerrados.

Jordi Roura


Jordi Roura presenta CLUB TREBOL en Radio 4. El 'Club Trébol' va ser un local de Barcelona on als anys 40 van coincidir actuant diverses generacions de músics catalans d’abans i després de la guerra. El nom d’aquesta sala popular ens ha semblat oportú per a un programa que fa un recorregut per la biografia i l’obra dels protagonistes de la música del nostre país al segle XX, des de principi dels anys 30 fins a finals dels 70. Sentirem la veu dels propis músics, altres testimonis de l’època i es pot trobar al blog material gràfic i petites filmacions que s’han fet expressament per aquest programa. “Club Trébol” està basat en el treball Noms Propis-Músics Catalans del segle XX de Jordi Roura que es pot consultar a la Mediateca de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios