« Per què la crisi no acabarà mai? | Portada del Blog | Un model de Salut trencat? »

L'amenaça terrorista, coartada per retallar drets humans

    miércoles 6.abr.2016    por Olga Rodríguez    0 Comentarios

El món va canviar arran els atemptats de l'11 de setembre del 2001 als Estats Units. Aquell dia, vam tenir clar que no estavem segurs enlloc, que a tot arreu podíem patir un atemptat terrorista, una massacre...
Madrid, al març del 2004; més recentment, París, el novembre passat; Brussel.les, fa només uns dies. I abans, Londres, Beirut, Ankara, i també el Paquistan, l'Iraq.... La llista d'escenaris d'atemptats terroristes és llarga, i el nombre de víctimes, esfereidor.
Vivim amb por, hi ha qui diu que estem en guerra, però no acabem de tenir clar qui és el nostre enemic. I fem pagar "el mort" a unes altres víctimes, segurament les primeres d'aquesta sense raó que és el terrorisme: els refugiats que abandonen els seus països, fugint de l'horror.

Ho analitzem amb David Bondia, president de l'Institut de Drets Humans de Catalunya i professor de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals a la Universitat de Barcelona.
Diu Bondia que no estem en guerra, i que no s’està fent pagar el mort, sinó “el viu”, als refugiats. Censura el comportament d’Europa amb aquestes persones que fugen de l’horror, i que s’han trobat amb la resposta de la deportació a Turquia, país que no destaca precisament pel seu respecte als drets humans.

El mundo cambió a raíz de los atentados del 11 de septiembre de 2001 en Estados Unidos. Aquel día, tuvimos claro que no estábamos seguros en ningún sitio, que en todas partes podíamos sufrir un atentado terrorista, una masacre...
Madrid, en marzo de 2004; más recientemente, París, en noviembre pasado; Bruselas, hace sólo unos días. Y antes, Londres, Beirut, Ankara, y también Pakistan, Iraq.... La lista de escenarios de atentados terroristas es larga, y el número de víctimas, aterrador.

Vivimos con miedo, hay quién dice que estamos en guerra, pero no acabamos de tener claro quién es nuestro enemigo. Y hacemos pagar "el muerto" a otras víctimas, seguramente las primeras de esta sin razón que es el terrorismo: los refugiados que abandonan sus países, huyendo del horror.

Lo analizamos con David Bondia, presidente del Instituto de Derechos Humanos de Cataluña y profesor de Derecho Internacional Público y Relaciones Internacionales en la Universitat de Barcelona.
Dice Bondia que no estamos en guerra, y que no se está haciendo pagar el muerto, sino “el vivo”, a los refugiados. Censura el comportamiento de Europa con estas personas que huyen del horror, y que se han encontrado con la respuesta de la deportación a Turquía, país que no destaca precisamente por su respeto a los derechos humanos. 

  P1040156

 

Per fer-nos una idea del que es pot allargar la crisi dels refugiats, podem mirar cap a Bòsnia. Perquè 20 anys després de la fi de la guerra dels Balcans, encara unes  cent mil persones, segons l’ONU, hi viuen en camps de refugiats. Famílies senceres que hi han tingut els seus fills, en precàries condicions, i han perdut les esperances.
Des de fa 18 anys, l’associació barcelonina Trenkalós organitza estades solidàries, a l’estiu, a Bòsnia.  El seu fundador, Jordi Rodri, lamenta l’oblit en què han caigut aquestes persones, que són a mercè de les màfies de droga i prostitució.

Para hacernos una idea de lo que puede alargarse la crisis de los refugiados, podemos mirar hacia Bosnia. Porque 20 años después del fin de la guerra de los Balcanes, todavía unas cien mil personas, según la ONU, viven en campos de refugiados. Familias enteras que han tenido allí a sus hijos, en precarias condiciones, y han perdidotodas las esperanzas. 
Desde hace 18 años, la asociación barcelonesa Trenkalós organiza estancias solidarias, en verano, en Bosnia. Su fundador, Jordi Rodri, lamenta el olvido en el que han caído estas personas, que están a merced de las mafias de droga y prostitución.

TRENKALOS

 

El 2 d'abril és el Dia Mundial de conscienciació sobre l'Autisme, un trastorn neurològic que altera el desenvolupament cognitiu dels infants que el pateixen. Des d’APRENEM, Associació per a la inclusió de les persones amb trastorns de l’espectre autista, vole superar estereotips i reivindiquen la integració plena d’aquestes persones a la societat, començant per l’escola.  Ens ho explica la seva presidenta, Emma Leach.

El 2 de abril es el Día Mundial de concienciación sobre el Autismo, un trastorno neurológico que altera al desarrollo cognitivo de los niños que lo sufren. Desde APRENEM, Asociación para la inclusión de las personas con trastornos del espectro autista, quieren superar estereotipos y reivindican la integración plena de estas personas en la sociedad, empezando por la escuela. Nos lo explica su presidenta, Emma Leach.

AUTISME

 

http://www.rtve.es/alacarta/audios/mon-possible/mon-possible-lamenaca-terrorista-coartada-per-retallar-drets-humans/3549208/

Olga Rodríguez    6.abr.2016 12:13    

0 Comentarios

Esto es solo una previsualización.Su comentario aun no ha sido aprobado.

Ocupado...
Your comment could not be posted. Error type:
Su comentario ha sido publicado. Haga click aquí si desea publicar otro comentario

Las letras y números que has introducido no coinciden con los de la imagen. Por favor, inténtalo de nuevo.

Como paso final antes de publicar el comentario, introduce las letras y números que se ven en la imagen de abajo. Esto es necesario para impedir comentarios de programas automáticos.

¿No puedes leer bien esta imagen? Ver una alternativa.

Ocupado...

Mi comentario

Món Possible

Bio Món Possible

A 'Món possible' volem escoltar els que no tenen veu i els que treballen perquè la recuperin. Donem veu a col.lectius que pateixen les embestides cruels de la crisi, la pobresa i les injustícies. I coneixem la tasca d'organitzacions a favor de la justícia social, la solidaritat i un món millor. Perquè estem convençuts que 'un altre món és possible'.
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios