« Venezuela | Portada del Blog | El Pian, una malaltia oblidada, rescatada pel doctor Oriol Mitjà »

El Iemen, la gana com a armament de guerra

    jueves 4.ene.2018    por Olga Rodríguez    0 Comentarios

   Al Iemen, hi ha una guerra des de fa gairebé tres anys, que ha provocat milers de morts i ferits i més de tres milions de desplaçats. El 80% de la població necessita ajuda humanitària urgent, amb un milió de casos de còlera i ara també una epidèmia de diftèria.

    Des que va esclatar la guerra, hi treballa una petita ong catalana, Solidarios sin Fronteras, que presideix l'Eva Erill.  La guerra del Iemen és una de les catàstrofes silenciades –ens diu— perquè el iemení no és un refugiat visible, no té els quatre mil euros per pagar a les màfies. Per això, d’aquest tema no es parla. I perquè hi ha relacions comercials en matèria de Defensa amb Aràbia saudita i altres països àrabs, que a Espanya són secretes. És una injustícia com s’està destruïnt un país per interesos econòmics i estratègics. S’ha d’acabar amb la venda d’armament, que surt també d’Espanya”.

 

    En Yemen, hay una guerra desde hace casi tres años, que ha provocado miles de muertos y heridos y más de tres millones de desplazados. El 80% de la población necesita ayuda humanitaria urgente, con un millón de casos de cólera y ahora también una epidemia de difteria.

    Desde que estalló la guerra, trabaja una pequeña ong catalana, Solidarios sin Fronteras, que preside Eva Erill.
 “La guerra del Yemen es una de las catástrofes silenciadas –nos dice— porque el yemení  no es un refugiado visible, no tiene los cuatro mil euros para pagar a las mafias. Por eso, de este tema no se habla. Y porque hay relaciones comerciales en materia de Defensa con Arabia saudí y otros países árabes, que en España son secretas. Es una injusticia como se está destruyendo un país por intereses económicos y estratégicos. Se tiene que acabar con la venta de armamento, que sale también de España”. 

 SOLIDARIOS SIN FRONTERAS    Eva Erill, presidenta de Solidarios sin Fronteras

 

    A l’Eva se l'il.luminen els ulls quan parla del Iemen i de Socotra, a l'Oceà Índic, declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. Una mena de paradís, ancorat en l'Antiguitat, on pobles primitius viuen en absolut respecte a la Natura. Ens ho explica el Jordi Esteva, autor d'un llibre i un documental sobre l'illa. "Socotra, la isla de los genios". “Els socotrins són pastors –ens diu-- nòmades, van amb els seus ramats amunt i avall. Mengen arròs amb mantega i gairebé mai no maten els seus animals. Quan ho fan, demanen perdó a Déu i mai no maten una cabra davant d’una altra. Conserven una relació amb la Natura molt forta. Els agraden els mites i explicar històries a la vora del foc, en la seva llengua, que desapareixerà aviat. Són un poble ancestral i atàvic”.

 

    A Eva se le iluminan los ojos cuando habla del Yemen y de Socotra, en el Océano Índico, declarada Patrimonio de la Humanidad por la Unesco. Una especie de paraíso, anclado en la Antigüedad, donde pueblos primitivos viven en absoluto respecto a la Natura. Nos lo explica Jordi Esteva, autor de un libro y un documental sobre la isla: "Socotra, la isla de los genios". “Los socotríes son pastores –nos dice-- nómadas, van con sus rebaños arriba y abajo. Comen arroz con mantequilla y casi nunca matan a sus animales. Cuando lo hacen, piden perdón a Dios y nunca matan una cabra delante de otra. Conservan una relación con la Naturaleza muy fuerte. Les gustan los mitos y explicar historias al calor de la lumbre, en su lengua, que desaparecerá pronto. Son un pueblo ancestral y atávico”.

 

Socotra jordi esteva

    Solidarios sin Fronteras reparteix al Iemen i a Socotra aliments i altre material de primera necessitat, adquirit allà, afavorint l'economia local. A més, instal.la dipòsits d'aigua gràcies a un "goteig" solidari d'un Euro al mes a través de la plataforma Teaming. També reconstrueix a l’illa les cases devastades pels dos huracans que van patir en una setmana, fa poc més d’un any.

    A la pàgina web de Solidarios sin Fronteras, podeu conèixer les maneres de col.laborar en els diferents projectes o adquirint productes d'allà, com ara la "sang del drago", la resina del dragoner, que té propietats medicinals.

 

    Solidarios sin Fronteras reparte en Yemen y en Socotra alimentos y otro material de primera necesidad, adquirido allí, favoreciendo la economía local. Además, instala depósitos de agua gracias a un "goteo" solidario de un Euro al mes a través de la plataforma Teaming. También reconstruye en la isla las casas devastadas por los dos huracanes que sufrieron en una semana, hace poco más de un año.

    En la página web de Solidarios sin Fronteras podéis conocer las maneras de colaborar en los diferentes proyectos o adquiriendo productos de allí, como por ejemplo la "sangre de drago",  la resina de este árbol que tiene propiedades medicinales.

  Socotra

 

 

    Més amistats i menys likes

 

    Ferran Ramón-Cortés ens anima a descobrir el valor de l'autèntica amistat al llibre "Más amistades y menos "likes"". L'autor ens recomana fer una bona tria de les nostres amistats, quedar-nos amb les que realment ens importen i no prerdre el temps amb compromisos que ens impedeixen gaudir de l'autèntica amistat. I tot sense sentiment de culpa: "Don't worry, be happy".


    Ferran Ramón-Cortés nos anima a descubrir el valor de la auténtica amistad en el libro "Más amistades y menos likes". El autor nos recomienda hacer una buena elección de nuestras amistades, quedarnos con las que realmente nos importan y no perder el tiempo con compromisos que nos impiden disfrutar de la auténtica amistad. Y todo sin sentimiento de culpa: "Don't worry, be happy".

 

Foto likes     Ferran Ramón-Cortés, autor de "Más amistades y menos likes"

 

http://www.rtve.es/alacarta/audios/mon-possible/mon-possible-iemen-gana-com-armament-guerra/4387880/

 

Olga Rodríguez    4.ene.2018 17:12    

0 Comentarios

Esto es solo una previsualización.Su comentario aun no ha sido aprobado.

Ocupado...
Your comment could not be posted. Error type:
Su comentario ha sido publicado. Haga click aquí si desea publicar otro comentario

Las letras y números que has introducido no coinciden con los de la imagen. Por favor, inténtalo de nuevo.

Como paso final antes de publicar el comentario, introduce las letras y números que se ven en la imagen de abajo. Esto es necesario para impedir comentarios de programas automáticos.

¿No puedes leer bien esta imagen? Ver una alternativa.

Ocupado...

Mi comentario

Món Possible

Bio Món Possible

A 'Món possible' volem escoltar els que no tenen veu i els que treballen perquè la recuperin. Donem veu a col.lectius que pateixen les embestides cruels de la crisi, la pobresa i les injustícies. I coneixem la tasca d'organitzacions a favor de la justícia social, la solidaritat i un món millor. Perquè estem convençuts que 'un altre món és possible'.
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios