« Podem encara evitar el col.lapse de la Terra? | Portada del Blog | Viure més i millor »

Es pot justificar la venda d'armes?

    miércoles 3.oct.2018    por Olga Rodríguez    0 Comentarios

    Està justificada la venda d'armes en nom del manteniment de llocs de treball, encara que sapiguem que aquestes armes es fan servir en una guerra? A banda del debat ètic, l'Estat espanyol està obligat a avaluar l'impacte de l'armament que ven, per tal d'assegurar que no es fa servir en un conflicte armat. 

    Segons Jordi Armadans, director de FundiPau, “una cosa és vendre armes a un país que fa 150 anys que no està en guerra i no està fent cap activitat amb aquestes armes, i una altra vendre armes a un país que està participant d’un dels principals desastres humanitaris que hi ha avui al món, com és el cas del Iemen. Per tant, es fa difícil pretendre que tu puguis vendre aquestes armes i desresponsabilitzar-te del que passa al Iemen. Des d’un punt de vista humanitari, ètic i legal, abans de vendre armes, l’Estat ha de valorar quin impacte poden tenir i si pot haver-hi una vulneració dels drets humans amb aquestes armes, no s’han de vendre”.

Jordi Armadans

    Eva Erill, directora de l'ong Solidarios sin Fronteras, que treballa al Iemen des de l'inici de la guerra, fa tres anys i mig, sosté que no es pot justificar allò que és injustificable. “És indecent i una hipocresia: d’una banda, pobrets nens del Iemen, que els estan matant, però per l’altra, això dona diners. I el que ens sembla intolerable és haver traslladat el debat al nivell llocs de treball a Càdis, a Navantia, o matar nens al Iemen. Aquesta no pot ser la dicotomia, perquè és indecent. Aquest no és el debat, el debat ha de ser la reconversió de les empreses armamentístiques per part del Govern”.

Yemen-pestanya-blog-PEQUE-BO-

    Carmen Parra, directora de la Càtedra Unesco "Pau, solidaritat i diàleg intercultural" de la Universitat Abat Oliva, remarca que “Estats democràtics que lluiten per la pau tenen al darrera un mercat de venda d’armes. Dir que s’han de vendre armes per mantenir llocs de treball no és per a mi una opció. És veritat que probablement no podem canviar en un any o dos acords internacionals que tenim signats amb l’Aràbia saudita, però sí que podem transformar aquest negoci en un altre que no sigui per a matar gent. La justificació, per a mi, no existeix.”

Carmen Parra - CÀTEDRA

 

     Jaume Saura, l’Adjunt General al Síndic de Greuges, recorda que “hi ha una llei española, que veiem que no s’està complint, que prohibeix vendre armes a potències estrangeres en contextos en què és previsible que es facin servir contra la població civil. Preveure que serà una guerra neta, respectuosa amb el dret internacional humanitari és molt arriscat. Des del punt de vista dels drets humans, la posició és claríssima: el comerç d’armes no és ètic. I si ens acotem a l’àmbit jurídic, s’ha de filar molt prim amb qui es pot comerciar.”

     SÍNDIC

 

http://www.rtve.es/alacarta/audios/mon-possible/mon-possible-com-justifica-venda-darmes/4759398/

 

 

Olga Rodríguez    3.oct.2018 13:41    

0 Comentarios

Esto es solo una previsualización.Su comentario aun no ha sido aprobado.

Ocupado...
Your comment could not be posted. Error type:
Su comentario ha sido publicado. Haga click aquí si desea publicar otro comentario

Las letras y números que has introducido no coinciden con los de la imagen. Por favor, inténtalo de nuevo.

Como paso final antes de publicar el comentario, introduce las letras y números que se ven en la imagen de abajo. Esto es necesario para impedir comentarios de programas automáticos.

¿No puedes leer bien esta imagen? Ver una alternativa.

Ocupado...

Mi comentario

Món Possible

Bio Món Possible

A 'Món possible' volem escoltar els que no tenen veu i els que treballen perquè la recuperin. Donem veu a col.lectius que pateixen les embestides cruels de la crisi, la pobresa i les injustícies. I coneixem la tasca d'organitzacions a favor de la justícia social, la solidaritat i un món millor. Perquè estem convençuts que 'un altre món és possible'.
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios