« Com serà el 2019? | Portada del Blog | "Fake news" »

Afrontant el judici

    lunes 21.ene.2019    por Olga Rodríguez    0 Comentarios

    “Tranquils, preparats i amb ganes que comenci". Així afronten el judici, que és a punt de començar al Tribunal Suprem, els acusats pel Procés. Ens ho han explicat a Món Possible Diana Riba i Laura Masvidal, dones de Raül Romeva i Joaquim Forn, Bernat Pegueroles, marit de Carme Forcadell, i Pol Leiva, nebot de Jordi Cuixart. Mentalitzats i convençuts de la seva defensa, volen que comenci ja la vista, per tal de poder-se explicar i fer front a les acusacions de rebel.lió, sedició, desobediència o malversació.

    La situació dels presos, però, “no pot fer-nos oblidar el problema de fons: la independència de Catalunya” —ens recorden. No es trata només d’independència, sinó de democràcia: “Primer van ser els joves d’Altsasu, després els acusats pel Procés, i ara les feministes andaluses”.  Per tot plegat, amb serenitat però amb fermesa, afronten el judici els presos i els seus familiars, constituïts a l'Associació Catalana pels Drets Civils.

Foto MP_presos      Pol Leiva Cuixart, Diana Riba, Bernat Pegueroles i Laura Masvidal

 

    El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha impulsat un escrit signat pels ex-presidents de la Generalitat i del Parlament demanant la llibertat dels empresonats durant el judici, que es preveu llarg. Segons ens ha explicat l'Adjunt General al Síndic, Jaume Saura, “això rau d’una preocupació que tenim de fa temps sobre l’abús que s’està fent de la presó provisional, no només en aquest cas sinó en general al sistema penal espanyol. Hi ha un excés de presó provisional en casos que potser no es justifiquen. Ens sembla que estar en una presó fora de Madrid, amb uns trasllats que, com a mínim, duraran una hora d’anada i una de tornada, emmanillats, passant pels calabossos de l’Audiència Nacional perquè el Suprem no en té…, tot això són situacions que dificulten el dret de defensa i, a més, hi ha el component humanitari”.

Jaume Saura      Jaume Saura

 

    http://www.rtve.es/alacarta/audios/mon-possible/mon-possible-davant-judici-del-proces/4943270/

 

Olga Rodríguez   21.ene.2019 14:14    

0 Comentarios

Esto es solo una previsualización.Su comentario aun no ha sido aprobado.

Ocupado...
Your comment could not be posted. Error type:
Su comentario ha sido publicado. Haga click aquí si desea publicar otro comentario

Las letras y números que has introducido no coinciden con los de la imagen. Por favor, inténtalo de nuevo.

Como paso final antes de publicar el comentario, introduce las letras y números que se ven en la imagen de abajo. Esto es necesario para impedir comentarios de programas automáticos.

¿No puedes leer bien esta imagen? Ver una alternativa.

Ocupado...

Mi comentario

Món Possible

Bio Món Possible

A 'Món possible' volem escoltar els que no tenen veu i els que treballen perquè la recuperin. Donem veu a col.lectius que pateixen les embestides cruels de la crisi, la pobresa i les injustícies. I coneixem la tasca d'organitzacions a favor de la justícia social, la solidaritat i un món millor. Perquè estem convençuts que 'un altre món és possible'.
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios