« Iemen | Portada del Blog | Carta als Reis: prou a la pobresa infantil »

Balanç de l’any: regressió de drets

    viernes 11.ene.2019    por Olga Rodríguez    0 Comentarios

    Vivim temps d’incertesa, “temps líquid” que dèia Baumann, en què hem perdut els nostres referents i encara no n’hem sabut trobar de nous. En aquesta situació, la por pot guanyar la batalla a l’esperança, i la resignació col.lectiva instal.lar-se a la societat. Pot passar això o podem despertar, exigir que es respectin els nostres drets i, sobre tot, els dels més vulnerables i precaris, els exclosos. Reivindicar els Drets Humans i la Pau continúa sent l’objectiu, per molta “modernitat líquida” i “tòxica” –la paraula de l’any per al Diccionari Oxford—en què visquem.

    En l’últim Món Possible de l’any, passem revista a la situació dels drets i llibertats a casa nostra, amb l’Adjunt al Síndic de Greuges, Jaume Saura. Els últims informes de la institució reflecteixen una regressió dels drets i llibertats ja assolits, a causa de la Llei Mordassa o els Fets de l’1 d’Octubre i el Procés.

Jaume Saura     Jaume Saura, Adjunt General al Síndic de Greuges

 

    Podeu escoltar tota la conversa i també la secció “Amb ulls de dona”, de la Míriam Hatibi, que ens proposa abordar els abusos infantils amb Vicki Bernadet, directora de la Fundació que porta el seu nom i aten infants que han patit abusos. Molts ho callen; la gran majoria ho expliquen de grans. Això fa que els culpables no paguin els seus delictes i que les víctimes hagin de compartir casa o taula amb l’agressor.

Hatibi-Bernadet     Míriam Hatibi i Vicki Bernadet

 

    I parlem de Pau amb la directora de la Càtedra Unesco “Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural” de la Universitat Abat Oliva, Carmen Parra, i amb David Fernàndez, delegat de la Universitat per a la Pau de Nacions Unides. La pau és un dret i un deure. “La pau és un camí llarg –ens diuen—som els ciutadans els que hem de construir un món més just, més digne amb les persones”.

C. Parra i David Fernández      David Fernández i Carmen Parra

 

    http://www.rtve.es/alacarta/audios/mon-possible/mon-possible-abusos-infantils-defensa-dels-drets-pau/4904274/

Olga Rodríguez   11.ene.2019 15:18    

0 Comentarios

Esto es solo una previsualización.Su comentario aun no ha sido aprobado.

Ocupado...
Your comment could not be posted. Error type:
Su comentario ha sido publicado. Haga click aquí si desea publicar otro comentario

Las letras y números que has introducido no coinciden con los de la imagen. Por favor, inténtalo de nuevo.

Como paso final antes de publicar el comentario, introduce las letras y números que se ven en la imagen de abajo. Esto es necesario para impedir comentarios de programas automáticos.

¿No puedes leer bien esta imagen? Ver una alternativa.

Ocupado...

Mi comentario

Món Possible

Bio Món Possible

A 'Món possible' volem escoltar els que no tenen veu i els que treballen perquè la recuperin. Donem veu a col.lectius que pateixen les embestides cruels de la crisi, la pobresa i les injustícies. I coneixem la tasca d'organitzacions a favor de la justícia social, la solidaritat i un món millor. Perquè estem convençuts que 'un altre món és possible'.
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios