« Carta als Reis: prou a la pobresa infantil | Portada del Blog | Afrontant el judici »

Com serà el 2019?

    miércoles 16.ene.2019    por Olga Rodríguez    0 Comentarios

    Quines són les claus que no hem de passar per alt en aquest any nou? Quins temes marcaran l’agenda mundial? Ho hem repassat a Món Possible amb Eduard Soler, politòleg i doctor en Relacions Internacionals, investigador del CIDOB. La primera qüestió que li hem plantejat al professor és si som a les portes d’una nova crisi econòmica i si estem preparats per a afrontar-la. Segons Soler, aquest serà el gran debat de l’any, però la crisi no esclatarà aquest any. I no, no estem preparats per a una nova crisi –diu-- perquè encara no hem superat l’anterior, que ha provocat tantes desigualtats socials, i, a més, “no hem fet els deures. La Unió Europea, centrada en temes com la Migració i el Brèxit, no s’ha preparat per fer front a un nou xoc econòmic global”.

    Les eleccions europees del Maig, i moltes altres cits electorals a tot el món, marcaran també aquest 2019, amb una preocupació, l’ascens de l’extrema dreta: Trump, Bolsonaro, VOX a Espanya... “Això provocarà reaccions i s’hauran de veure les formes de resistència que emergeixen, la capacitat de teixir iniciatives i estratègies”. Com ara el Feminisme.

    Un altre poder emergent és el de les xarxes, però “amb una derivada perillosa: el “tribalisme digital”, que ens fa consumir només el discurs proper i genera una espiral de desconfiança cap als intermediaris, els experts, els periodistes, els diplomàtics i cap al conjunt de la ciutadania. Trencar les barreres invisibles entre les tribus digitals és el repte dels pròxims anys”.

Eduard_soler_i_lecha                                                     Eduard Soler

    

    Podeu escoltar tota la conversa amb Eduard Soler al nostre web. També la denúncia que fa Oxfam Intermón sobre la situació al camp de refugiats de Moria, a Lesbos, agreujada amb l'hivern. Hem parlat amb la responsable d'Incidència Política d'Oxfam a Grècia, Marion Bouchetel.

Foto LESBOS Oxfam        Camp de refugiats de Moria, a l'illa grega de Lesbos

 

    I fem una mirada a l’Ìndia amb el Doctor Yadamala Balasubaiah, director dels hospitals que la Fundació Vicente Ferrer té en aquell país i Isabel Martínez, de Sonrisas de Bombay.

Image1              Dr. Yadamala Balasubaiah, director dels hospitals de la Fundació Vicente Ferrer a l'Índia

 

http://www.rtve.es/alacarta/audios/mon-possible/mon-possible-les-claus-del-2019/4934186/

 

Olga Rodríguez   16.ene.2019 14:19    

0 Comentarios

Esto es solo una previsualización.Su comentario aun no ha sido aprobado.

Ocupado...
Your comment could not be posted. Error type:
Su comentario ha sido publicado. Haga click aquí si desea publicar otro comentario

Las letras y números que has introducido no coinciden con los de la imagen. Por favor, inténtalo de nuevo.

Como paso final antes de publicar el comentario, introduce las letras y números que se ven en la imagen de abajo. Esto es necesario para impedir comentarios de programas automáticos.

¿No puedes leer bien esta imagen? Ver una alternativa.

Ocupado...

Mi comentario

Món Possible

Bio Món Possible

A 'Món possible' volem escoltar els que no tenen veu i els que treballen perquè la recuperin. Donem veu a col.lectius que pateixen les embestides cruels de la crisi, la pobresa i les injustícies. I coneixem la tasca d'organitzacions a favor de la justícia social, la solidaritat i un món millor. Perquè estem convençuts que 'un altre món és possible'.
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios