« Examen a l’Homeopatia | Portada del Blog | Iemen »

Drets Humans

    viernes 11.ene.2019    por Olga Rodríguez    0 Comentarios

 

 “Tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i drets”. Ho diu el primer article de la Declaració Universal dels Drets Humans, aprovada per l’Assemblea General de Nacions Unides fa 70 anys, el 10 de desembre del 1948. La Declaració Universal dels Drets Humans proclama els drets inalienables de totes les persones, sense importar la raça, el color, la religió, el sexe, l’origen, les opinions polítiques ni cap altra condició. 70 anys després, però, aquests principis no es compleixen per a tots i, fins i tot, drets que s’havien aconseguit, després de batallar molt, estan patint una regressió. Està clar que encara queda molt a fer en la lluita pels drets humans, per assolir el que falta i per mantenir el que tenim, si volem construir un món més just i més digne: un altre “món possible”.

    I com cada any, tot coincidint amb el Dia Internacional dels drets Humans, el Parlament Europeu ha concedit el Premi Sàkharov a la Llibertat de Pensament, que enguany ha recaigut en el cineasta ucraïnès Oleg Sentsov, empresonat a Rússia, acusat de terrorisme, per haver-se oposat a l’annexió russa de Crimea. L’activista marroquí Nasser Zefzafi, líder de les protestes al Rif contra l’abús de poder i la corrupció, i les ONG que han salvat migrants a la Mediterrània, com ara la catalana Proactiva Open Arms, n’han quedat finalistes.

Oleg Sentsov

    Anabel Montes, cap de missió al vaixell Open Arms, acusada d’afavorir la immigració il.legal, s’enfronta a una nova acusació per part de la Justícia italiana. “El fiscal de Ragusa ha ratificat l’acusació d’afavoriment de la immigració clandestina contra mi i el capità del vaixell, Marc reig, i ha afegit l’acusació de violència”. Precisament, el Parlament d’Estrasburg ha aprovat instar la Comissió europea a establir visats humanitaris per tal d’evitar més morts al mar. El ponent de la proposta ha estat l’eurodiputat socialista espanyol Juan Fernando López Aguilar. “Exigimos a la Comisión Europea –ens diu—poder solicitar la visa humanitària fuera de la UE, para no forzarles a la inmigración irregular, arriesgando la vida, y desactivar a las mafias que trafican con personas”.

Anabel Montes

     Anabel Montes i Juan Fernando Lopez Aguilar
Anabel Montes

 

    A Estrasburg, l’eurodiputat Josep Maria Terricabras, d’ERC, vice-president del grup dels Verds/Aliança Lliure Europea, ens ha explicat l’Informe sobre la situació dels drets fonamentals a la UESegons Terricabras, “És molt preocupant que hi hagi drets que están pitjor que fa 40 anys. És un combat constant”.

    A l’informe es parla, entre altres coses, de l’ús excessiu de la força policial i de la influència de la política a la Justícia. També de la vulneració dels drets dels migrants i de l’ascens de l’extrema dreta, que fa augmentar el clima hostil a l’arribada d’immigrants, la xenofòbia, el racisme i el discurs de l’odi. Els drets de les dones, la corrupció política i el Brèxit apareixen també a l’informe, del que ha estat ponent l’eurodiputat català.

Terricabras     Josep Mª Terricabras

 

    El Brèxit és la principal preocupació de la Unió. És una ferida oberta, que fa molt de mal. “Els europeus estem obligats a anar plegats. El Brèxit és dolent per a tots” –ens diu el portaveu del Parlament europeu, el català Jaume Duch.Duch

     http://www.rtve.es/alacarta/audios/mon-possible/mon-possible-des-destrasburg-colpejada-pel-terrorisme/4891086/

Olga Rodríguez   11.ene.2019 09:46    

0 Comentarios

Esto es solo una previsualización.Su comentario aun no ha sido aprobado.

Ocupado...
Your comment could not be posted. Error type:
Su comentario ha sido publicado. Haga click aquí si desea publicar otro comentario

Las letras y números que has introducido no coinciden con los de la imagen. Por favor, inténtalo de nuevo.

Como paso final antes de publicar el comentario, introduce las letras y números que se ven en la imagen de abajo. Esto es necesario para impedir comentarios de programas automáticos.

¿No puedes leer bien esta imagen? Ver una alternativa.

Ocupado...

Mi comentario

Món Possible

Bio Món Possible

A 'Món possible' volem escoltar els que no tenen veu i els que treballen perquè la recuperin. Donem veu a col.lectius que pateixen les embestides cruels de la crisi, la pobresa i les injustícies. I coneixem la tasca d'organitzacions a favor de la justícia social, la solidaritat i un món millor. Perquè estem convençuts que 'un altre món és possible'.
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios