Iemen
viernes 11.ene.2019 por Olga Rodríguez 0 Comentarios
20 milions de persones al Iemen (amb una població de 28 milions) es troben en situació d’inseguretat alimentària; 16 milions, directament, passen gana per culpa de la guerra. Una guerra que alimenten els països occidentals, com ara Espanya, amb la venda d’armes.
Hem tornat a mirar cap al Iemen, tot coincidint amb l’entrada en vigor d’un alto-el-foc després de quatre anys de guerra, amb l’ajuda de Paula San Pedro, responsable d’Incidència Humanitària d’Oxfam Intermon, i Eva Erill, directora de Solidarios sin Fronteras, una petita ong catalano-iemenita que s’hi va posar a treballar quan va esclatar la guerra.
“El fin de la guerra es necesario –ens diu Paula San Pedro—pero no acabará con el problema de Yemen, porque la emergencia es muy grande. Una de cada tres personas está al borde de la hambruna”.
Paula i Eva Erill critiquen la hipocresia dels països occidentals, que venen armes a la coalició liderada per l’Aràbia saudita, que mata nens al Iemen. I denuncien que la fam és un arma de guerra. Eva Erill, directora de Solidarios sin Fronteras
Podeu escoltar la seva denúncia i les reflexions de Neus Casajuana, presidenta de l’associació REVO, i de Josep Cabayol sobre el Canvi climàtic. Analitzen com el nostre sistema econòmic ens porta inexorablement al col.lapse i com els costos de la lluita contra aquest fenòmen recauen sobre els més vulnerables. Això explica protestes com la dels “armilles grogues” a França. “És una emergència canviar el sistema econòmic” –sentencien.
Neus Casajuana, presidenta de REVO
http://www.rtve.es/alacarta/audios/mon-possible/mon-possible-situacio-critica-iemen/4904545/