« Drets Humans | Portada del Blog | Balanç de l’any: regressió de drets »

Iemen

    viernes 11.ene.2019    por Olga Rodríguez    0 Comentarios

    20 milions de persones al Iemen (amb una població de 28 milions) es troben en situació d’inseguretat alimentària; 16 milions, directament, passen gana per culpa de la guerra. Una guerra que alimenten els països occidentals, com ara Espanya, amb la venda d’armes.

    Hem tornat a mirar cap al Iemen, tot coincidint amb l’entrada en vigor d’un alto-el-foc després de quatre anys de guerra, amb l’ajuda de Paula San Pedro, responsable d’Incidència Humanitària d’Oxfam Intermon, i Eva Erill, directora de Solidarios sin Fronteras, una petita ong catalano-iemenita que s’hi va posar a treballar quan va esclatar la guerra.

Paula San Pedro                                                                               Paula San Pedro

 

    “El fin de la guerra es necesario –ens diu Paula San Pedro—pero no acabará con el problema de Yemen, porque la emergencia es muy grande. Una de cada tres personas está al borde de la hambruna”.

    Paula i Eva Erill critiquen la hipocresia dels països occidentals, que venen armes a la coalició liderada per l’Aràbia saudita, que mata nens al Iemen. I denuncien que la fam és un arma de guerra.Eva Erill    Eva Erill, directora de Solidarios sin Fronteras

 

    Podeu escoltar la seva denúncia i les reflexions de Neus Casajuana, presidenta de l’associació REVO, i de Josep Cabayol sobre el Canvi climàtic. Analitzen com el nostre sistema econòmic ens porta inexorablement al col.lapse i com els costos de la lluita contra aquest fenòmen recauen sobre els més vulnerables. Això explica protestes com la dels “armilles grogues” a França. “És una emergència canviar el sistema econòmic” –sentencien.

Neus Casajuana (REVO)                                                                                                                            Neus Casajuana, presidenta de REVO

 

   http://www.rtve.es/alacarta/audios/mon-possible/mon-possible-situacio-critica-iemen/4904545/

 

 

Olga Rodríguez   11.ene.2019 09:59    

0 Comentarios

Esto es solo una previsualización.Su comentario aun no ha sido aprobado.

Ocupado...
Your comment could not be posted. Error type:
Su comentario ha sido publicado. Haga click aquí si desea publicar otro comentario

Las letras y números que has introducido no coinciden con los de la imagen. Por favor, inténtalo de nuevo.

Como paso final antes de publicar el comentario, introduce las letras y números que se ven en la imagen de abajo. Esto es necesario para impedir comentarios de programas automáticos.

¿No puedes leer bien esta imagen? Ver una alternativa.

Ocupado...

Mi comentario

Món Possible

Bio Món Possible

A 'Món possible' volem escoltar els que no tenen veu i els que treballen perquè la recuperin. Donem veu a col.lectius que pateixen les embestides cruels de la crisi, la pobresa i les injustícies. I coneixem la tasca d'organitzacions a favor de la justícia social, la solidaritat i un món millor. Perquè estem convençuts que 'un altre món és possible'.
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios