« Els drets dels nens | Portada del Blog | Examen a l’Homeopatia »

Sida

    viernes 11.ene.2019    por Olga Rodríguez    0 Comentarios

    Parlar de Sida ja no és parlar d'una mort segura, si més no als països desenvolupats, però parlar de Sida és encara parlar de la necessitat de prevenció. L'any passat, es van diagnosticar prop de 160 mil nous casos a Europa, uns 3.400 a l'Estat espanyol, on la taxa de nous diagnòstics és superior a la mitjana europea i on 150 mil persones conviuen amb la malaltia. Clar que la situació és molt pitjor als països on encara l'accés als medicaments no és universal. UNICEF alerta que uns 360 MIL adolescents moriran de SIDA fins a l'any 2030, 80 cada dia, si no avancem en la prevenció i recerca sobre la malaltia. A més, prop de 9 milions i mig de persones a tot el món no saben que són portadores del virus de la Sida.

    A casa nostra, la pastilla preventiva, que encara no està aprovada, ha permés reduïr les infeccions d'un 80%. Ens ho expliquen Ferran Pujol, director del Projecte dels Noms-HispanoSida i del centre BCN PrEP.Point, que dispensa aquesta pastilla, i el seu responsable mèdic, Pep Coll. Esperen que aquesta medicació s'aprovi aviat a Espanya.

    Ferran Pujol assenyala que el repte ara, en una malaltia de supervivents, és com s’afronta l’envelliment precoç. I destaca l'estigmatització i discriminació que encara causa la Sida. “L’estigma és la principal barrera per donar una resposta efectiva al VIH”.

Ferran Pujol foto     Ferran Pujol

 

    Podeu escoltar tota la conversa i també conèixer qui integra la "Caravana de migrants" que volen entrar als Estats Units, fugint de la misèria i la violència de les "maras" als seus països d'origen, a Centramerica. També ens acostem a la filosofia de Mohamed Yunus, "el banquer dels pobles", amb Carmen Parra, directora de la Càtedra Unesco "Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural" i de la Càtedra d'Economia Solidària de la Universitat Abat Oliva.

C. Parra

 

    http://www.rtve.es/alacarta/audios/mon-possible/mon-possible-sida-ferran-pujol-lestigma-principal-barrera-per-donar-resposta-efectiva-vih/4865830/

Olga Rodríguez   11.ene.2019 09:13    

0 Comentarios

Esto es solo una previsualización.Su comentario aun no ha sido aprobado.

Ocupado...
Your comment could not be posted. Error type:
Su comentario ha sido publicado. Haga click aquí si desea publicar otro comentario

Las letras y números que has introducido no coinciden con los de la imagen. Por favor, inténtalo de nuevo.

Como paso final antes de publicar el comentario, introduce las letras y números que se ven en la imagen de abajo. Esto es necesario para impedir comentarios de programas automáticos.

¿No puedes leer bien esta imagen? Ver una alternativa.

Ocupado...

Mi comentario

Món Possible

Bio Món Possible

A 'Món possible' volem escoltar els que no tenen veu i els que treballen perquè la recuperin. Donem veu a col.lectius que pateixen les embestides cruels de la crisi, la pobresa i les injustícies. I coneixem la tasca d'organitzacions a favor de la justícia social, la solidaritat i un món millor. Perquè estem convençuts que 'un altre món és possible'.
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios