« Caravana migrant | Portada del Blog | Migracions climàtiques »

Dret a morir dignament

    jueves 25.abr.2019    por Olga Rodríguez    2 Comentarios

    Des de fa temps, associacions com Dret a Morir Dignament reclamen una regulació de l’eutanàsia i el suicidi assistit. Una reivindicació que s’ha tornat a posar sobre la taula arran del cas de Mª José Carrasco, ajudada a morir pel seu marit, Ángel Hernández, que haurà de passar comptes amb la Justícia.

    Jesús Blasco, operat de Càncer, reclama el dret a procedir sobre la seva vida, quan hi arribi el moment. “Exijo –diu—este derecho inalienable. No quiero que me alarguen la vida cuando ya no quiera seguir viviendo. Quiero morir sin dolor y, a ser posible, en mi casa, con mi familia”.

    Així l’hauria agradat morir a l’Ivan. Malalt d’ELA, aquest jove reivindicava una mort digna quan arribés l’hora, sense patiment. Com que això no va ser possible, va posar fi a la seva vida ell mateix. Va morir sol, per tal de no implicar ningú. Això és el que fa més mal a la seva mare, Carme Baraona: “això et produeix una angoixa encara molt més gran, haver d’avançar una cosa que podries haver endarrerit i estar una mica més de temps en aquest món, amb els teus éssers estimats. L’Ivan no volia suicidar-se, ell va tenir la necessitat de deixar de patir. I les lleis d’aquest país el van obligar a marxar, a morir, que no és el mateix que voler suicidar-se”.

Debat eutanasia

    Isabel Alonso, presidenta de Dret a Morir Dignament, Carme Baraona, la Dra. Gloria Cantarell i Jesús Blasco

 

    La Carme no vol haver de passar per la situació del seu fill i ha contactat amb una entitat de Suïssa, on no està penalitzada l’ajuda a morir dignament, per tal de poder escollir el seu final. Segons l’enquestes, més del 85% de la població espanyola es mostra a favor que es reguli l’eutanàsia i el suicidi assistit. Unes pràctiques que no estan permeses a l’Estat espanyol. “No es tracta de morir-se o no morir-se, es tracta de com volem morir. I volem morir be” afirma la doctora Gloria Cantarell, especialista en Cures Pal.liatives i membre de l’associació Dret a Morir Dignament.

    La seva presidenta, Isabel Alonso, lamenta que dues dècades després del cas Ramón Sampedro, que va posar sobre la taula el debat de l’Eutanàsia al nostre país, les coses estiguin exactament igual: “desgraciadament a DMD seguim dient el mateix que li vam dir a Ramón Sampedro: t’ajudarem a portar el teu cas als tribunals, et donarem información i continuarem lluitant per canviar les lleis, però no et podrem ajudar; és la Llei que t’ha d’ajudar. És desesperant; els afectats estan patint innecessàriament per falta d’un recurs legal que tindrem d’aquí a poc, però mentrestant, què?”.

    “Yo no quiero imponer a nadie mi criterio —sentencia Jesús Blasco— pero no quiero que nadie (los políticos) me imponga el suyo. Que esto de la eutanasia no es obligado, que lo hará el que quiera, que el que no quiera perfectamente está en su derecho de no hacerlo y esperar la muerte cuando se la mande Dios. Pero yo no creo en Dios, ni falta que me hace, como decía Saramago. Entonces, no quiero que interfieran en mis decisiones las creencias religiosas de un político. Quiero que me autoricen a morir como yo quiero”.

Eutanasia

 

 

    Ús terapèutic del Cànnabis:

    També els usuaris del Cànnabis per a ús medicinal es queixen del buit legal que els manté desamparats i reclamen una regulació que els protegeixi. Malalts de Càncer, per exemple, troben en el Cànnabis un amortidor dels efectes de la quimioteràpia, com ara nàusees i la pèrdua de la gana. També persones amb dolor crònic es veuen alleujades.

    Sandra Moñino és una d’aquestes pacients. Va patir un linfoma i el cànnabis li va permetre suavitzar la quimio. El tumor també es va reduïr, però —com diu ella—: “Mai no sabré si ha estat gràcies al cànnabis o no”.

    “La prohibició —apunta Òscar Parés, expert en Drogodependències i sots-director de la Fundació Iceers, que defensa la utilitat terapèutica d’espècies vegetals per tractar problemes de Salut— impedeix tenir un coneixement més exhaustiu dels efectes beneficiosos del cànnabis. Per això, cal una regulació”.

    “El que volem és tenir accés a uns productes de qualitat, sense sentir-nos delinqüents, desamparats a nivell legal” —sentencia Sandra Moñino, de la Unió de Pacients per al Regulació del Cànnabis.

Cannabis

Òscar Parés, sots-director de la Fundació Iceers, i Sandra Moñino, de la Unió de Pacients per la regulació del Cànnabis

 

 

    Roses solidàries:

    Què hi ha al darrera de les Roses de Sant Jordi, la seva vessant solidària? N’hem parlat amb Isabel Martínez, de Sonrisas de Bombay, i hem descobert algunes de les dones que confeccionen aquestes roses artesanes, com la Cecilia, l’Anita i la Valishali.  Aquesta activitat els permet guanyar diners per a casa seva i empoderar-se.

Collage-rosas-con-alma-1024x1024

    Dones treballant al taller de roses solidàries de Sonrisas de Bombay, com la Cecilia, l'Anita i la Valishali

 

 

http://www.rtve.es/alacarta/audios/mon-possible/mon-possible-eutanasia-suicidi-assistit/5151443/

 

 

Olga Rodríguez   25.abr.2019 10:51    

2 Comentarios

Hoola, muy buenos días tokadiskos. Atención) g)...en fin)...
Mmm...dignidad,vida y el morrer.
A ver...con pinzas...
Jornadas laborales de 10 hrs diarias más tiempo de transportarse¿mmm?,,,durante 40 años...mmm...introduzco los datos en mi super computador y dá como resultado... Mmm...unas Xd y luego un Jo. Que querrá decir eso? Tendré que interpretar los datos arrojados ahora y todavía,más curro.jo.

Entonces,pienso, se ha de vivir cerca del puesto de trabajo,por lo tanto. Para que dé tiempo, pues dormir se ha de dormir. No queda de otra. Entonces...mmm...
También se ha de trabajar cerca de donde se vive. Por lógica.

Bien, marcha bien la investigación.

Por ahora, sé con certeza, unas vez que mi superordenador analizó todo, sé... Mmm...en TOTAL... Mmm

3) cosas.


jueves 25 abr 2019, 14:11

www.uncoa.mx

Üniversidad del Conocimento y El Amor.

jueves 25 abr 2019, 14:27

Esto es solo una previsualización.Su comentario aun no ha sido aprobado.

Ocupado...
Your comment could not be posted. Error type:
Su comentario ha sido publicado. Haga click aquí si desea publicar otro comentario

Las letras y números que has introducido no coinciden con los de la imagen. Por favor, inténtalo de nuevo.

Como paso final antes de publicar el comentario, introduce las letras y números que se ven en la imagen de abajo. Esto es necesario para impedir comentarios de programas automáticos.

¿No puedes leer bien esta imagen? Ver una alternativa.

Ocupado...

Mi comentario

Món Possible

Bio Món Possible

A 'Món possible' volem escoltar els que no tenen veu i els que treballen perquè la recuperin. Donem veu a col.lectius que pateixen les embestides cruels de la crisi, la pobresa i les injustícies. I coneixem la tasca d'organitzacions a favor de la justícia social, la solidaritat i un món millor. Perquè estem convençuts que 'un altre món és possible'.
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios