« Dret a morir dignament | Portada del Blog | Comerç just i feminista »

Migracions climàtiques

    martes 30.abr.2019    por Olga Rodríguez    7 Comentarios

    Cada segon, una persona al món es veu obligada a abandonar casa seva per culpa de problemes derivats del clima: sequeres, inundacions, huracans… que acaben amb les collites. Són dades de Nacions Unides, que estima que l’any 2050 hi haurà 200 milions de desplaçats per motius ambientals. El canvi climàtic no és únicament un problema ambiental, és també una qüestió de drets humans.

    És, potser, la cara menys visible dels efectes del canvi climàtic, de la que menys es parla, i ens fa plantejar-nos moltes coses. Per exemple, s’ha de contemplar una nova condició de refugiats, els climàtics?

    Jesús Crespo, catedràtic d'Economia a la Universitat de Viena, ha participat en un estudi sobre la correlació entre canvi climàtic i migracions. “Lo que hemos hecho —afirma el professor— es buscar una relación causa-efecto entre la variabilidad climática, la existencia de conflictos armados y la migración forzada resultante de esos conflictos armados”. Per exemple, en el cas de Síria: “el cambio climático ha jugado un papel esencial en el conflicto de Siria. Hay muchísimos estudios que han analizado cómo la incidencia de sequías llevó a una migración interna que provocó nuevos conflictos latentes”.

Jesus_crespo                                                                   Jesús Crespo

    La investigació conclou que el canvi climàtic portarà a més fluxes migratoris, també dins d’Espanya, des de l’entorn rural a les ciutats. De fet, això forma part d’un altre projecte d’investigació, en què participarà el professor Crespo.

 

Images

MeltiungLandscapes

MeltiungLandscapes_11

15545754404415        Imatges de l'exposició "Melting Landscapes", al Mercat de la Florida, de l'Hospitalet

 

    Els efectes del canvi climàtic a l’Àrtic, concretament a Groenlàndia i Islàndia, es mostren en una exposició fotogràfica tan bella com inquietant, Melting Landscapes, del fotògraf Fernando Moleres, que es pot veure fins l’11 de maig, a la sala polivalent del Mercat de La Florida, de l’Hospitalet.

    “Antes que fotógrafo, soy persona, —diu el fotògraf de Bilbao— y los problemas del mundo también son mis problemas. Y en las soluciones también quiero participar. Tenemos que cuidar el planeta del futuro, el planeta de todos. Somos los mayores responsables del cambio climático, por emitir más gases de efecto invernadero, y hay otros seres del planeta que no emiten apenas nada y son los que se van a llevar la peor parte. Es un tema ambiental y social, por supuesto”.

Fernando Moleres     Fernando Moleres, fotògraf. Guanyador en tres ocasions del World Press Photo

 

 

    Promovent la igualtat d'oportunitats entre nenes i nens:

    Aquesta setmana a “Món possible” hem mirat també cap al Camerún per conèixer la tasca de l'ong Zerca y Lejos, que promou la igualtat d'oportunitats entre nenes i nens. La seva coordinadora d'Educació, Sònia Mankongo, ens ha explicat que “la Educación es el único camino para que las niñas puedan prosperar, salir de entornos de pobreza y de sumisión al hombre, huir de matrimonios forzados, de embarazos precoces, de mutilaciones genitales… Falta mucha educación sexual”.

Sonia Mankongo    Sonia Mankongo, responsable d'Educació de l'ong Zerca y Lejos, al Camerún

 

 

    Destinar l'IVA dels aliments que donem a més menjar solidari:

    L’Asociación Nacional de Alimentos Solidarios, ANDAS, promou una iniciativa per aconseguir que l'IVA dels aliments que donem per a causes solidàries es destini a més menjar per a persones necessitades. El seu impulsor, Santiago López, considera que la solidaritat seria rodona si els diners que paguem pels aliments que comprem per destinar-los a donacions solidàries. L’Estat el reinvertís en més aliments. Per això, estan recollint signatures, per portar-les al Congrés dels Diputats. Tenen una campanya en marxa, a través de la plataforma Change.org.

    Segons els càlculs d’ANDAS, si la mesura que reclamen fós una realitat, “los cerca de cinco millones de kilos de alimentos recogidos el año pasado en Catalunya, se habrían visto incrementados en 350 mil kilos más de comida; en el caso de toda España, los más de 21 millones de kilos de comida donados habrían generado 2 millones más de alimentos”.

Gran_recapte_d'Aliments_2012

 

http://www.rtve.es/alacarta/audios/mon-possible/mon-possible-migrants-climatics/5166141/

 

 

 

Olga Rodríguez   30.abr.2019 09:09    

7 Comentarios

Home Projetc chin yin yang
https://youtu.be/7hFivbgIEqk
https://youtu.be/NNGDj9IeAuI
https://youtu.be/E9-k7wtS3bg


www.uncoa.mx

Merci,Xie Xie, Otro Mundo Es) Posible

miércoles 1 may 2019, 12:47

Muy interesante, infinitas gracias R3 Radio 3

https://youtu.be/SWRHxh6XepM

Maravillosa Trasmisión...

P.D. En breve voy a empezar a otorgar los Primeros Premios Autarquistas De Asturias, estén atentos. No hace falta apuntaros, ya os apunto yo)...

Muy buenos días, según la ONU,LA OTAN,LA UNESCO Y LA UE.😎

domingo 19 may 2019, 11:18

Infinitas gracias SD Uned

https://canal.uned.es/series/5a6f83cfb1111f6d498b4569

https://youtu.be/iwy309kLRyc

...es muy necesario que la xente, la gente" comprenda lo que es UNCOA.

Tranquila y serenamente. ;)

domingo 19 may 2019, 11:36

Infinitas gracias Món Possible por permitirme escribir, expresar, divulgar, difundir...muchisisimas gracias gigantes.

Una cosita que me parece sorprendente es la escala, el tamaño del que somos, la vida está miniaturizada, diminutos bajo la canopea arbórea, de una montaña, de la corteza terrestre geológica de un planeta.

Otra sorprendente cosa, un eureka de anoche, reflexionando de nuevo, es volver a ver que el sistema solar Kinikx Ahau Velatropa 24 contiene 10 órbitas planetarias.
Velatropa 24.3 Planeta Tierra-Agua

A saber,

Sol,...

... Mercurio, Venus, Tierra-Agua Planeta Azul, Marte,....

MALDEK. El cual explotó, y ahora es un cinturón de asteroides.

Júpiter, Saturno, Urano, Neptuno, y Platón.

Platón de alubias😎👣👣👣💖💘💖👣👣👣

domingo 19 may 2019, 11:58

Los comentarios de esta entrada están cerrados.

Món Possible

Bio Món Possible

A 'Món possible' volem escoltar els que no tenen veu i els que treballen perquè la recuperin. Donem veu a col.lectius que pateixen les embestides cruels de la crisi, la pobresa i les injustícies. I coneixem la tasca d'organitzacions a favor de la justícia social, la solidaritat i un món millor. Perquè estem convençuts que 'un altre món és possible'.
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios