« Viure sense plàstic i Ecofeminisme | Portada del Blog | Refugiats »

Esclaus del segle XXI?

    jueves 13.jun.2019    por Olga Rodríguez    24 Comentarios

 

    Què determina la pobresa? Tenir recursos no és cap garantia de desenvolupament. Ho veiem a molts països, on la seva riquesa és explotada per empreses multinacionals, sense cap retorn per a la població. Clar que aquest modus de procedir, aquesta explotació, la veiem també --o de vegades no la veiem, però hi és-- molt a prop nostre. La millora de la nostra qüalitat de vida es fa, molts cops, a costa dels drets dels altres.

    Ha hagut de passar una tragèdia, la mort d'un “rider” atropellat a Barcelona, perquè obrim els ulls a les condicions laborals d'aquests treballadors. Falsos autònoms, amb ratios d’entrega impossibles de complir, que obliguen a subcontractar altres repartidors, la majoria immigrants sense papers i sense cap dret. Unes condicions que ja porten temps denunciant des de la plataforma "RidersxDerechos". Núria Soto, portaveu d'aquesta plataforma a Barcelona, assegura que els empresaris s’aprofiten de la precarietat i parla d’”esclaus del segle XXI”: “Ha acabat passant el que ja havíem advertit que podia passar. Sempre ens hem saltat algun semàfor per fer una comanda més o arribar a fi de mes. Si estàs sotmés a la precarietat sobre la precarietat, el resultat pot ser això: la mort. I no només la del Pujan (el repartidor mort atropellat a Barcelona), a Europa i Llatinoamèrica, en sis setmanes hi ha hagut sis morts, a diferents plataformes. La precarietat mata”.

El trabajo precario mata

    “Aquests treballadors no tenen dret a baixa ni atur, ni vacances --diu la portaveu de Ridersxderechos--; molts cops, quan han tornat d’un accident, no els han deixat connectar-se perquè portaven dies sense treballar. I si et mors, ningú respòn per tu. És un capitalisme salvatge, que no només afecta el treballador, sinó la societat en general. Estem parlant d’una organització que comporta l’evasió d’impostos i un frau espectacular a la Seguretat Social. Aquesta situació que avui veiem amb els repartidors, demà la podem veure a tots els sectors. Hem de fer-hi front perquè s’està posant en perill l’estat del benestar”.

 

 

 

    Programes d’inserció laboral:

    El dels repartidors no és, malauradament, l’únic col.lectiu laboral amb dificultats: aturats de llarga durada, dones amb fills a càrrec i altres col.lectius de difícil inserció ho tenen molt difícil per aconseguir una feina.

    La Delia i el Mohamed han aconseguit feina gràcies als programes d’inserció de la Creu Roja i de la Fundació La Caixa. Delia Cruz té 55 anys i és al capdavant d’una família monoparental. Va deixar la seva feina d’assessora financera per cuidar els seus fills i després l’ha costat molt de tornar al mercat de treball. Ho ha aconseguit gràcies a la Creu Roja i assegura que “debería haber una ley equitativa, que apoye a cualquier colectivo en dificultades de conseguir empleo. Debería haber una ley para que las personas, después de los 45 años, tengan derecho a seguir viviendo y siendo útiles; cualquier persona tiene que tener derecho a trabajar dignamente”.

Delia Cruz

 

    “Los sueños se cumplen” —afirma el Mohamed, un jove de 20 anys que en porta 5 a Catalunya. Va arribar sol a Ceuta, procedent del Marroc, als baixos d’un camió, quan era menor. Ha fet diversos cursos; l’últim, d’ajudant de Cuina amb el xef Fran López, gràcies al programa “Incorpora” de la Caixa. I ha trobat feina a Eïvissa. Té molt clar que “vale la pena luchar por lo que quieres”.

    Històries de supervivència, de “guanyar-se la vida”, l’objectiu que perseguim tots plegats, alguns amb més sort, d’altres amb més dificultats.

Incorpora

 

 

    Els determinants del desenvolupament econòmic:

    Hem mirat de respondre la pregunta que ens fèiem en començar, Què determina la pobresa de les nacions, amb la directora de la Càtedra Unesco per la Pau, la Solidaritat i el Diàleg Intercultural de la Universitat Abat Oliva, Carmen Parra, a la llum del llibre de l’economista Javier Morillas “Els deu determinants actuals del desenvolupament econòmic”. I tots dos coincideixen que la clau és l’Educació. “De l’educació deriva tota la resta de factors —ens diu Carmen Parra—. La formació fa professionals competents i responsables i ciutadans crítics. L’Economia té un factor humà i són importants els Valors (la religió, la Cultura…), no només els diners”.

Carmen Parra - CÀTEDRA

 

    Com serà el món que estem construint?

    El diplomàtic Juan Antonio March, amb més de 30 anys d’experiència al costat del poder, ha volgut donar a conèixer la dimensió humana de decisions polítiques capitals, i ho ha fet al llibre “Poder y futuro. Veinte líderes mundiales y el mañana”. Hi comparteix el que l’han ensenyat personatges com Mijail Gorbatxov —per a ell, el millor estadista del segle XX—, Bill Clinton, Fidel Castro, Yasir Arafat, Shimon Peres, Felipe González, Pasqual Maragall o el Rei Joan Carles I, de qui destaca el seu paper clau en el posicionament exterior d’Espanya i la seva funció cohesionadora de l’Estat.

    L’exambaixador March ha estat testimoni en primera fila de la Història recent i és un analista privilegiat del present i el futur que ens espera, un futur marcat per la tecnologia i la intel.ligència, on el més important serà com ens organitzem com a societat: “un futur que ha de ser de l’home —diu— no dels països, i un futur comú”.

J.A. March

http://www.rtve.es/alacarta/audios/mon-possible/mon-possible-esclaus-del-segle-xxi/5266117/

 

Olga Rodríguez   13.jun.2019 09:13    

24 Comentarios

Siempre tan sabias,afinadas,afinadas,acertadas y tan interesantes,gracias.

Laborar y servir y ser útil y crear también habría de ser derecho y estar garantizado. Como lo que siempre comentan sobre el techo y vivienda digna del Art.47

martes 18 jun 2019, 08:32

Atinadas.

www.uncoa.mx

Atractivas corrección.es)

martes 18 jun 2019, 08:35

Un muy otro mundo ha de ser posible.
Más equitativo y justo, menos desigual, y dónde el respeto y la dignidad, inofensivo, y la absoluta seguridad e inviolabilidad e intocabilidad de las personas sean pilar fundamental del convivió humano.

Y el respeto de todo forma de vida y habitad, y cada ecosistema.

Ha de ser posible y ha de lograrse.

Evolucionar, no hay de piña. No hay de otra.


martes 18 jun 2019, 08:43

Home, también es cierto que no hace falta que nos vea o escuche todo el mundo entero, para hacer lo correcto y cumplir el deber. 😎

Integridad...integrales.

martes 18 jun 2019, 08:45

Si sólo nos leen 4 o escuchan 500 mil, también está bien, invertir el poco tiempo de emisión que nos queda, para... Salirnos...por todos lados.

Y también es cierto que el futuro habrá mejores y mayores y muy otras y diferentes explicaciones de lo que ha acontecido.

Amplias, profundas y más acertadas científicamente... Explicaciones...del Presente. Gracias

😊

martes 18 jun 2019, 08:49

Gracias, grande me queda el título honorífico de Ridículo Payaso, pero acepto.
Gracias 😊

Acepto encantado. ;)

😎

martes 18 jun 2019, 08:51

Es que es para investigar. Escuchar.
Pues 'no te lo puedo decir', no creeríais, sé que no creerias, pero es Verdad. Es)

Corroborar. Investigar. Corroborar sólo puede uno por sí mismo. Escuchándole.

💖💘💖

martes 18 jun 2019, 09:07

Profundamente lo sabes. Sé que sabes.
😎

martes 18 jun 2019, 09:09

Me refiero a ésto www.uncoa.mx
😎 gracias 😊 💖

Üniversidad del Conocimento y El Amor.

Es Amor)

martes 18 jun 2019, 09:11

Me refiero a ésto
https://youtu.be/1S_1Fe5ea9s

https://youtu.be/sLB_YwcukYI

https://youtu.be/vuDy2tDdqYI

Tienes gran y buen oído, los que tengan oídos para oír, que oigan...escuchen, escuchar.

Gracias 😊 💖💖💖

martes 18 jun 2019, 09:17

Es claro. Preciso. Perfecto.
Lúcido.

Asertivo. www.uncoa.mx

La ST, Solución Total. 😎

martes 18 jun 2019, 09:20

Es por akí, Ángel.Es)... 😇 😇 😇
😎

martes 18 jun 2019, 09:24

Los tiempos cambian.
https://youtu.be/-e7b09L4jY8

El Bien Prevalece.

Y Viva El Bufón 😎👣👣👣

martes 18 jun 2019, 09:53

Fronteras Del Conocimento.
Con Temple. Con templar.
Hermosa...Palabra. Gracias. 💖

https://www.premiosfronterasdelconocimiento.es/

😎 ...Tío! A. Hermanüs, Cheka!

Probablemente...
Dices ,generalista,cosmopolita, pero!, piensas, pensáis, habitualmente, en términos globales, oh, yo pienso en términos globales, por que soy muy chachi, soy la diva del periodismo y seRvidora servidooora servidorisima puuublica...😎
Oh, yop pienso en global, no voy a repetir chorradas , sólo quizás chorradas de alto nivel, como yio porque soyp fastasma de muy alto nivel...Oh.Oh...cucurucho cantaba la rana, que monótono es la 🐸 humana que monótono es la el hombre momo...gg)'''en el meeting de la humanidad.
Bueno, pasa, ok, dices así, cómo voy yo a estar repitiendo x o y o Z chorradas de nivel Plin....o no, sólo musichorradas de alto nivel como yui.
...😎

En tal caso lo diga él una vez, y luego pum, fusilamiento y listo Calixto, a otra cosa mariposa, tu a lo tuyo y yuip a lo nostro....La Kosa Nostra Del Ente Nostro...Xd
XD ...Da igual, üds disculpe, pienso...más menos, pero bueno,,,,te/os decía...disculpa tan mal expresado...a ver...enfocó...

Y diario te la pasas repitiendo una muy errada, aunque general erración !, un el mismo numerito...un medida general pero falsa, un meme, un convencionalismo, repite y repite ahondando en el error del tiempo y la fecha y la datación y un dato muy relativo y local, localisimo, dices...(imagina timbre voz y tono burlesco) Laaaaassazzzz OooochoooOOooOoO 😎

En lugar de diariamente decir, Recuerden Korazón.es y Conciencia de Escuchar Habitualmente al AMOR de Vuestros Corazón.es y Al Maestro en la ÜNIVERSIDAD del Conocimento Y El Amor .
En UNCOA .

Conocimento Esencial que si vale el tiempo vital de escuchar sus Enseñanzas.

Chi?😎 gracias 😊 💖💖💖


martes 18 jun 2019, 16:32

Esclavos del error de una medida de tiempo falsa, de una falsa calenda romana y babilonia, falsa, falsisima medida de tiempo, datación falsa.

Esclavos primeramente de ese robo, luego de Tooodo lo demás como consecuencias. Etc.

www.uncoa.mx

Insistiendo...ahondando gracias gratitud subrayando. 😎

Gracias nuevamente, muy amables, gracias
Gracias por leerme.

martes 18 jun 2019, 16:36

Pezones de Venus?
Mmmm....ke rikmmmm...😎

martes 18 jun 2019, 16:40

Suena bien ;D
😎 🐧 🐨 🐢 😀 🐌 🐘 🐬 🐬 🐬
🐧🐧🐧🐧🐧🐧🐧🐧🐧

martes 18 jun 2019, 16:41

Vale. Bien gracias. Cómo estáis? Espero mejor. Muy bien. Comprender.

Muy buenos días, ánimo.
Todo pasa. Mmm...y lo nuestro es pasar.
Escuchar al Maestro Amor en www.uncoa.mx
Üniversidad del Conocimento y El Amor.
Gracias

viernes 21 jun 2019, 07:50

https://youtu.be/eZ0W9Ky4oMQ

https://youtu.be/0kiAa50uBs0

https://youtu.be/iwy309kLRyc

José Mota, no te digas actor, por favor.
Eres Clown y..eres...
Es) Amor

Cósmico y, Nos Cómikes.

Sólo Música... Nada.

Üniversal.es) 💖💖💖

viernes 21 jun 2019, 08:02
viernes 21 jun 2019, 08:04

La Hiper Inteligencia Üniversal, EXISTE. (Teorema)
www.uncoa.mx
Infinitas Gracias Maestros UNCOA y AMOR,... Y Equilibrio Hermano Gran Maestro Francisco De Asís.
Gracias.

https://www.youtube.com/watch?v=KRyWlL0-0hI
https://www.youtube.com/watch?v=rleKIOPjxZs
https://www.youtube.com/watch?v=htWGZIXVlbc
https://www.youtube.com/watch?v=RwNlzi-fKD8

jueves 1 ago 2019, 11:48
sábado 3 ago 2019, 12:04

Los comentarios de esta entrada están cerrados.

Món Possible

Bio Món Possible

A 'Món possible' volem escoltar els que no tenen veu i els que treballen perquè la recuperin. Donem veu a col.lectius que pateixen les embestides cruels de la crisi, la pobresa i les injustícies. I coneixem la tasca d'organitzacions a favor de la justícia social, la solidaritat i un món millor. Perquè estem convençuts que 'un altre món és possible'.
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios