« COSES torna als escenaris després de 40 anys | Portada del Blog | 5a. Diada de la Rumba Catalana »

IMARÀNTIA, un projecte de Formentera

    jueves 31.oct.2013    por Jordi Roura    0 Comentarios

Dissabte 2 de novembre, emetrem una entrevista feta al C.A.T. amb els integrants del projecte IMARÀNTIA: la cantant de Formentera MARIA JOSÉ CARDONA, el pianista mallorquí MIQUEL BRUNET i el violinista mallorquí EDUARD RIERA.

Miquel Brunet al TradiR4 pel BLOG

En MIQUEL BRUNET  apadrina aquesta aventura musical enregistrada als seus estudis ONA de Bunyola amb un sobri però encertat acompanyament musical de violí i cel·lo.  El seu piano dialoga amb la veu de la solista i té un gran protagonisme a totes les cançons.


Miquel Brunet al TradiR4 2 BLOG

MARIA JOSÉ CARDONA que ja té experiència en el grup 4 DE COPES i AIRES FORMENTERENCS, ha volgut enregistrar les seves cançons més íntimes en un CD molt ben presentat.

 

De la Francofonia ens arriba ABOU DIARRA, un cantant de Mali de sonoritat suau

 

i CHARLOTTE REINHARDT, una cantant amb referències a la seva família tzigane

 

L'estudiós de la música dels anys 20 a Catalunya, JOSEP PERRAMON, ens ha passat les pistes per a trobar l'origen de la cançó popular La cirereta.  No ve d'ambients rurals del Pirineu com pensàvem sino d'una revista musical del Paral·lel barceloní, Kiss-Me que es va estrenar l'any 1925 al Teatro Cómico amb música d'Enric Clarà.  La cançó Els petons i les cireres estava interpretada per Amàlia Palau.  Degut a l'èxit obtingut, van anar a actuar a Méxic i Besos y cerezas va esdevenir tan popular que encara avui es canta i versiona.

 

 

Recuperem La pau de la nit, una bonica cançó algueresa publicada l'any 1989 pels cantants mallorquíns TONI MORLÀ i SALVADOR LÓPEZ en un disc titulat A mitges on, per cert, hi té molt a veure el nostre convidat d'avui MIQUEL BRUNET, autor dels arranjaments i direcció musical.

 

Categorías: Música

Jordi Roura   31.oct.2013 20:48    

0 Comentarios

Los comentarios de esta entrada están cerrados.

Jordi Roura

Bio Tradicionàrius

Blog del programa Tradicionàrius on trobaràs tota la informació de la música tradicional al nostre país. Activitats, entrevistes i molta música en viu. Tradicionparius és el programa germà del festival internacional de folk que organitza el Centre Artesà Tradicionàrius
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios