« Trobada de Grups de Folk de Catalunya al C.A.T. | Portada del Blog | Kepa Junkera i la nostra música: "FOK" »

MORENA, "tradipatxanga" a Ràdio 4

    jueves 29.jun.2017    por Jordi Roura    0 Comentarios

Vam estar conversant diumenge passat amb en Blai Casals.  De la música, dels músics, de l'ofici i dels instruments.  És molt agradable fer una entrevista a una persona que no vol aconseguir "vendre't el producte".   Feia enveja sentir-lo parlar del funcionament de MORENA i de la seva concepció d'allò que ha de ser un espectacle. Aquí teniu l'avançament que fa la revista digital SONS DE LA MEDITERRÀNIA.

*********************************************************

 

Gens seriosos, professionals del tot 

(Jordi Martí Fabra)

El trio Morena, a Tradicionàrius a Ràdio 4

L'acordionista Blai Casals deixa clar que la tradipatxanga del trio Morena no és gens seriosa, però és professional del tot. Aquest dissabte 1 de juliol passarà pels micròfons del programa Tradicionàrius a Ràdio 4 per comentar algunes claus d'aquest grup que comparteix amb Heura Gaya (veu) i Manu Sabaté (clarinet baix).
El trio Morena 

El Conjunto Alegría va ser un grup format per un únic integrant, l'acordionista de la Seu d'Urgell Esteve Ubach, que animava les festes amb acordió i bombo. És un dels molts precedents possibles del trio Morena. I és un dels noms que apareix en la conversa amb l'acordionista Blai Casals, protagonista aquest dissabte 1 de juliol del programa Tradicionàrius a Ràdio 4.

Els referents dels músics que anaven a pobles a fer dansar amb percussions als peus, i que sovint escoltaven la música de moda a la ràdio i l'adaptaven als propis recursos interpretatius, el punt de paròdia i la capacitat per connectar amb la gent en l'àmbit de la festa amb músiques que tothom coneix i lletres provocatives que tothom pot entendre són altres dels trets de Morena que l'acordionista comenta en una entrevista, que per suposat, es combinarà amb el particular repertori del grup, des d'aquell gran merengue de Juan Luis Guerra, "La bilirrubina", que va patir una mena de mutació a Arsèguel, fins a la rumba de La Mosca "Para no verte más", convertida en l'oda-paròdia grallera "Jo et trencaré les canyes", passant per "John Deere", adaptació ponentina del popular pasdoble "Tengo un tractor amarillo".   

Una finestra al món del folk 

El programa Tradicionàrius , en conveni amb el CAT, es pot escoltar cada dissabte a Ràdio 4, de 14 a 15 h, i es pot escoltar i descarregar a través d'internet aquí. A més, ofereix entrevistes en profunditat amb destacats artistes de l'escena folk i de la música popular catalana en col·laboració amb el web Sons de la Mediterrània.
**********************************************************************
Aquí podeu gaudir del seu sentit de l'humor en imatges

 
Categorías: Música

Jordi Roura   29.jun.2017 12:10    

0 Comentarios

Esto es solo una previsualización.Su comentario aun no ha sido aprobado.

Ocupado...
Your comment could not be posted. Error type:
Su comentario ha sido publicado. Haga click aquí si desea publicar otro comentario

Las letras y números que has introducido no coinciden con los de la imagen. Por favor, inténtalo de nuevo.

Como paso final antes de publicar el comentario, introduce las letras y números que se ven en la imagen de abajo. Esto es necesario para impedir comentarios de programas automáticos.

¿No puedes leer bien esta imagen? Ver una alternativa.

Ocupado...

Mi comentario

Jordi Roura

Bio Tradicionàrius

Blog del programa Tradicionàrius on trobaràs tota la informació de la música tradicional al nostre país. Activitats, entrevistes i molta música en viu. Tradicionparius és el programa germà del festival internacional de folk que organitza el Centre Artesà Tradicionàrius
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios