« DUETU amb acordió i violí | Portada del Blog | Manu Sabaté a l'hora folk de Ràdio 4 »

Antoni Mas presenta la música de Josep Bastons

    jueves 14.dic.2017    por Jordi Roura    0 Comentarios

Al millor racó del port hi sona una guitarra...             (Jordi Martí Fabra)

Josep Bastons, a Tradicionàrius a Ràdio 4

L'home de la guitarra (Picap, 2017) és un disc on artistes diversos versionen cançons de Josep Bastons.
El programa Tradicionàrius a Ràdio 4 convidarà aquest dissabte 16 de desembre el productor del disc, Antoni Mas, per comentar i escoltar alguns dels clàssics més clàssics de l'havanera i la cançó de taverna.
Josep Bastons i Fàbrega

Josep Bastons i Fàbrega (Palafrugell, 1927) és tot un referent en el món de la cançó de taverna. És més, Antoni Mas, pianista, músic prolífic i productor artístic del disc, el valora així: "És una figura capital. Darrera Ortega Monasterio va sorgir ell. Ha tret un partit extraordinari de la seva inspiració". Tapisser d'ofici, Bastons va es va anar endinsant en el món de la música com una afició, començant a tocar la bateria i a cantar amb diverses orquestres i formacions. De més gran, el destí el va dur a ser el gran compositor de les havaneres en català. "A més del seu talent, va tenir la sort i l'habilitat de trobar grans lletristes", afegeix Mas.

A més de retre un merescut homenatge en vida a Josep Bastons, aquest disc pot complir una funció didàctica en un doble sentit. Hi apareixen artistes que poden dur l'havanera a públics nous, mentre que la gent acostumada a escoltar les grans cançons d'en Bastons hi descobrirà una nova manera d'interpretar-les", reflexiona Antoni Mas.
Antoni Mas Tradi R4
Antoni Mas al piano

Al programa també es parlarà sobre les pasterades de Llafranc (les informals reunions per cantar que fan Bastons i els seus amics), les connexions amb Menorca i Tòfol Mus, el moment actual de l'havanera com a realitat artística més enllà del circuit del rom cremat a les festes majors... i es podran sentir algunes de les 16 versions del disc: Gemma Humet amb "Vell veler", Sabor de Gràcia amb "Lola la tavernera", Cris Juanicoamb "Sa barca de suro", Txell Sust amb "Tamariu", Los Guardians del Pont amb "La sirena i la lluna", Ginesa Ortega amb "Bolero", Indira amb "Negro Abelardo", Lydia Torrejón amb "T'estic perdent"...
Categorías: Música

Jordi Roura   14.dic.2017 19:51    

0 Comentarios

Esto es solo una previsualización.Su comentario aun no ha sido aprobado.

Ocupado...
Your comment could not be posted. Error type:
Su comentario ha sido publicado. Haga click aquí si desea publicar otro comentario

Las letras y números que has introducido no coinciden con los de la imagen. Por favor, inténtalo de nuevo.

Como paso final antes de publicar el comentario, introduce las letras y números que se ven en la imagen de abajo. Esto es necesario para impedir comentarios de programas automáticos.

¿No puedes leer bien esta imagen? Ver una alternativa.

Ocupado...

Mi comentario

Jordi Roura

Bio Tradicionàrius

Blog del programa Tradicionàrius on trobaràs tota la informació de la música tradicional al nostre país. Activitats, entrevistes i molta música en viu. Tradicionparius és el programa germà del festival internacional de folk que organitza el Centre Artesà Tradicionàrius
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios