« Antoni Mas presenta la música de Josep Bastons | Portada del Blog | Carles Dénia presenta Ausiàs March a Ràdio 4 »

Manu Sabaté a l'hora folk de Ràdio 4

    viernes 19.ene.2018    por Jordi Roura    0 Comentarios

Vola, gralla, vola                    per Jordi Martí Fabra

So Nat i Inxa Impro Quintet, aquest 19 de gener al Tradicionàrius

La gralla serà protagonista aquest 19 de gener al CAT de Gràcia: els tarragonins So Nat presentaran Llibergralla i Inxa Impro Quintet presentaran Out of Trad (Seed Music, 2017), un disc que l'endemà, dissabte 20 de gener, el graller Manu Sabaté presentarà al programa Tradicionàrius a Ràdio 4.
Inxa Impro Quintet. Foto: Arxiu Seed Music

El festival Tradicionàrius ha decidit dedicar una nit a la gralla, en el seu vessant més lliure i volador. La primera part anirà a càrrec de la banda So Nat, grup tarragoní amb més de trenta anys de trajectòria, que ha treballat en la recerca i la difusió de la música tradicional vinculada al protocol festiu, però també en les noves composicions per a concert. Al CAT presentaran Llibergralla, un programa en què tres gralles i timbal interpreten repertori del segle XX: Eduard ToldràGunnar HahnChick CoreaAstor Piazzolla...

La segona part anirà a càrrec del grup Inxa Impro Quintet, que després d'ampliar la formació de quartet a quintet, incorporant els sons dels teclats i de la guitarra elèctrica, presentaran el seu tercer disc, Out of Trad(Seed Music, 2017), un àlbum de composicions pròpies on, sense renunciar al seu bagatge tradicional, surten fora dels patrons tradicionals.

A més, l'endemà del concert, el graller Manu Sabaté passarà pels micròfons del programa Tradicionàrius a Ràdio 4 per parlar de l'evolució d'Inxa Impro Quintet i de diversos aspectes del grup (per exemple, de com un concert del trompetista francolibanès Ibrahim Maalouf a Vilafranca del Penedès va fer-li replantejar el so de la formació, o la importància que el pianista Joan Díaz ha tingut en la producció i la concepció del nou àlbum), però també de la seva interessant col·laboració amb els 'terribles' bretons Spontus.
_____________________________________

Des de fa cinc anys, cada dissabte a Ràdio 4 emetem una hora de música folk en col·laboració amb SONS DE LA MEDITERRÀNIA, la revista digital del grup Enderrock.

http://www.enderrock.cat/sonsdelamediterrania
Categorías: Música

Jordi Roura   19.ene.2018 10:32    

0 Comentarios

Esto es solo una previsualización.Su comentario aun no ha sido aprobado.

Ocupado...
Your comment could not be posted. Error type:
Su comentario ha sido publicado. Haga click aquí si desea publicar otro comentario

Las letras y números que has introducido no coinciden con los de la imagen. Por favor, inténtalo de nuevo.

Como paso final antes de publicar el comentario, introduce las letras y números que se ven en la imagen de abajo. Esto es necesario para impedir comentarios de programas automáticos.

¿No puedes leer bien esta imagen? Ver una alternativa.

Ocupado...

Mi comentario

Jordi Roura

Bio Tradicionàrius

Blog del programa Tradicionàrius on trobaràs tota la informació de la música tradicional al nostre país. Activitats, entrevistes i molta música en viu. Tradicionparius és el programa germà del festival internacional de folk que organitza el Centre Artesà Tradicionàrius
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios