« Recordant Maria Dolors Laffitte | Portada del Blog | Oyuna Baturova Grup »

Jornades Seeger a Catalunya

    jueves 15.feb.2018    por Jordi Roura    0 Comentarios

Del Hudson a l'Ebre                (Jordi Martí Fabra)

Amics de Pete Seeger es presenta a Reus amb un cap de setmana dedicat al patriarca del folk

Pete Seeger i el poder transformador de les seves cançons protagonitzaran un seguit d'actes el proper cap de setmana al Teatre Bràvium de Reus. Amb l'organització de la nova associació Amics de Pete Seeger, hi haurà cinefòrum, tallers i concert amb el grup ebrenc Tren Seeger.
Arturo Gaya, Ramon Nadal i Raimon, a la inauguració de l'exposició. Foto: Elena Maureso

El grup de músics ebrencs Tren Seeger i l'estudiós i col·leccionista reusenc Ramon Nadal han impulsat l'associació Amics de Pete Seeger, que es presenta aquests dies al Teatre Bràvium de Reus amb un seguit d'activitats. Entre aquestes hi ha l'exposició El poder transformador de la cançó, que va inaugurar-se el 8 de febrer amb la presència de Raimon i que es pot visitar fins al 12 de març, i el concert que el grup Tren Seeger oferirà aquest dissabte 17 de febrer (21 h).

La mostra està integrada per dotze plafons amb imatges inèdites, cançons i partitures, així com documents relacionats amb els diversos vessants de la feina de Seeger: la lluita pels drets civils, l'antibel·licisme, la defensa mediambiental al riu Hudson i l'ús de les cançons com a poderosos instruments de transformació social. L'associació té la intenció de dur l'exposició i les activitats paral·leles arreu de Catalunya, tenint en compte que el 2019 se celebrarà el centenari del seu naixement.

Pel que fa a les activitats al teatre Bràvium, aquest dijous 15 de febrer (21 h), es projectarà el documental sobre la vida i la música de Pete SeegerThe Power of Song (Jim Brown, 2007), seguit de sessió de cinefòrum. Divendres 16 de febrer, de 20 a 23 h, es faran tallers de veu amb Arturo Gaya, de guitarra i guitarrons amb Sergi Trenzano i d'acordió diatònic amb Cati Plana. El dissabte 17 de febrer al matí hi haurà més tallers, en aquest cas amb Noè RivasLluís M. Panyella i Àngel Daban; tots tres formen part d'Els Cinc Dits d'una Mà, el col·lectiu d'animadors infantils que va impulsar als Països Catalans un dels grans deixebles de Pete SeegerXesco Boix. El mateix dissabte a la tarda s'hi faran tallers de banjo (Ton Dalmau) i guitarres de sis i dotze cordes (Artur Nadal). Finalment, el diumenge 18 al matí, el darrer taller se centrarà en les cançons i anirà a càrrec del grup Els Seegers.
Categorías: Música

Jordi Roura   15.feb.2018 18:59    

0 Comentarios

Esto es solo una previsualización.Su comentario aun no ha sido aprobado.

Ocupado...
Your comment could not be posted. Error type:
Su comentario ha sido publicado. Haga click aquí si desea publicar otro comentario

Las letras y números que has introducido no coinciden con los de la imagen. Por favor, inténtalo de nuevo.

Como paso final antes de publicar el comentario, introduce las letras y números que se ven en la imagen de abajo. Esto es necesario para impedir comentarios de programas automáticos.

¿No puedes leer bien esta imagen? Ver una alternativa.

Ocupado...

Mi comentario

Jordi Roura

Bio Tradicionàrius

Blog del programa Tradicionàrius on trobaràs tota la informació de la música tradicional al nostre país. Activitats, entrevistes i molta música en viu. Tradicionparius és el programa germà del festival internacional de folk que organitza el Centre Artesà Tradicionàrius
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios