« Jornades Seeger a Catalunya | Portada del Blog | Joana de Diego al "Tradicionàrius a Ràdio 4" »

Oyuna Baturova Grup

    viernes 23.feb.2018    por Jordi Roura    0 Comentarios

De l'estepa asiàtica a la Catalunya Vella                (Jordi Martí Fabra)

La cantant Oyuna Baturova, a 'Tradicionàrius a Ràdio 4'

Oyuna Baturova va arribar a Catalunya per cantar a les Jornades Internacionals Folkllòriques l'any 2003. I s'hi ha acabat quedant, formant una família i establint una proposta artística, conjuntament amb el músic Josep Noguera, que aporta una nova veu i nous registres a la música popular catalana.   
Oyuna Baturova Foto: Arxiu de l'artista 

Oyuna Baturova
 prové de la república de Buriàtia, al sud de Sibèria i el nord de Mongòlia. A l'escenari l'acompanyen els músics Josep Noguera (guitarra i guitarró), Francesc Riera 'Xirina' (vents) i Manel Ribera (violí), provinents de la música d'arrel en diversos projectes de les comarques de la Catalunya Vella i acostumats a barrejar la música tradicional catalana amb les d'altres latituds.

Baturova i Noguera comentaran la seva trajectòria aquest dissabte 24 de febrer al programa Tradicionàrius a Ràdio 4: com lliga la seva expressiva manera de cantar amb cançons d'altres estils o gèneres, la influència de la seva mare, que va ser una important música i folklorista al seu país, les dificultats i oportunitats a l'hora de presentar un projecte tan especial, etc. I també sonaran algunes mostres de l'eclèctic repertori del grup: la sardana de Pep Ventura "Per tu ploro", melancòliques cançons tradicionals de Tuva, una insòlita adaptació d'"Al Vent" de Raimon, l'estàndard estès pel Mediterrani oriental amb mil variants "Uskudara"; balls en rotllana característics de Buriàtia, l'emblemàtic cant de la Batalla de l'Ebre "Si me quieres escribir", etc.

 
Oyuna Baturova i el seu grup Foto: Arxiu de l'artista
Categorías: Música

Jordi Roura   23.feb.2018 12:48    

0 Comentarios

Esto es solo una previsualización.Su comentario aun no ha sido aprobado.

Ocupado...
Your comment could not be posted. Error type:
Su comentario ha sido publicado. Haga click aquí si desea publicar otro comentario

Las letras y números que has introducido no coinciden con los de la imagen. Por favor, inténtalo de nuevo.

Como paso final antes de publicar el comentario, introduce las letras y números que se ven en la imagen de abajo. Esto es necesario para impedir comentarios de programas automáticos.

¿No puedes leer bien esta imagen? Ver una alternativa.

Ocupado...

Mi comentario

Jordi Roura

Bio Tradicionàrius

Blog del programa Tradicionàrius on trobaràs tota la informació de la música tradicional al nostre país. Activitats, entrevistes i molta música en viu. Tradicionparius és el programa germà del festival internacional de folk que organitza el Centre Artesà Tradicionàrius
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios