« Els sons de Cuba, en imatges | Portada del Blog | Així de SAMPLING »

Conversa amb Fernando González Lucini

    sábado 28.abr.2018    por Jordi Roura    0 Comentarios

 

Una vida entre cançons  (Jordi Martí Fabra)

El passat 17 d'abril, Fernando González Lucini va presentar el seu llibre Mi vida entre canciones al CAT de Gràcia i envoltat d'una bona colla d'amics. Aquest dissabte 28 d'abril, Lucini passarà pel programa Tradicionàrius a Ràdio 4 per comentar la seva biografia i la importància que les cançons tenen per ell.  

Paco Ibáñez i Fernando González Lucini, al CAT Foto: Juan Miguel Morales

González Lucini va néixer a Girona el 1946, però als 2 anys va marxar a viure a Jaén, d'on era la seva família. A partir dels anys vuitanta, des de Madrid, va esdevenir un gran dinamitzador del món de la cançó d'autor, especialment a través de la ràdio, però també amb llibres extensos i documentats. Amb tot, ell mai no ha volgut ser un crític, sinó que es considera un cronista o un comentarista de la cançó.

"Al Vent", que va escoltar gràcies a un capellà progre a Jaén, va canviar la seva vida. I, com per a tanta altra gent, els cantautors van obrir-li les portes de la gran poesia. Admet que en algun cas hauria preferit no conèixer personalment algun artista admirat, tot i que en general compta amb l'estima sincera de la professió. "La meva vida s'ha fet amb cançons. Les cançons m'han ensenyat més que l'escola. Gràcies a elles, per exemple, sé què és la llibertat i l'amor", explica. Mestre i pedagog, ja jubilat, la seva gran preocupació actual és aconseguir que la cançó d'autor pugui servir com instrument per aprendre a les escoles les més diverses matèries.
Jordi i Lucini +Iván Soca 17 abril 2018 BLOG  Fernando González Lucini i Jordi Roura 17 abril 2018 BLOG
                                                           Fotos: Juan Miguel Morales

Fernando González Lucini parlarà de totes aquestes qüestions aquest dissabte al programa Tradicionàrius a Ràdio 4, on també sonaran algunes de les cançons que l'han marcat especialment: 
"Al vent", de Raimon; "Tu risa", poema de Pablo Neruda musicat per Olga Manzano i Manuel Picón. "El pi de Formentor", de Maria del Mar Bonet; "Hotel Luna", cantat a duo per Quintín Cabrera i Luis Eduardo Aute, "Te recuerdo Amanda", de l'inoblidable Víctor Jara.

 

 

Categorías: Música

Jordi Roura   28.abr.2018 12:19    

0 Comentarios

Esto es solo una previsualización.Su comentario aun no ha sido aprobado.

Ocupado...
Your comment could not be posted. Error type:
Su comentario ha sido publicado. Haga click aquí si desea publicar otro comentario

Las letras y números que has introducido no coinciden con los de la imagen. Por favor, inténtalo de nuevo.

Como paso final antes de publicar el comentario, introduce las letras y números que se ven en la imagen de abajo. Esto es necesario para impedir comentarios de programas automáticos.

¿No puedes leer bien esta imagen? Ver una alternativa.

Ocupado...

Mi comentario

Jordi Roura

Bio Tradicionàrius

Blog del programa Tradicionàrius on trobaràs tota la informació de la música tradicional al nostre país. Activitats, entrevistes i molta música en viu. Tradicionparius és el programa germà del festival internacional de folk que organitza el Centre Artesà Tradicionàrius
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios