« Pep Lladó, transparent i sense filigranes | Portada del Blog | Els sons de Cuba, en imatges »

Marisa Valle Roso, una tonada fonda i moderna

    viernes 6.abr.2018    por Jordi Roura    0 Comentarios

És una de les grans veus de l'actual música popular asturiana. La cantant Marisa Valle Roso passarà aquest dissabte 7 d'abril pel programa Tradicionàrius a Ràdio 4 per presentar el seu segon àlbum, Consciente (MVR, 2017), on combina la tradició del folk i la tonada asturiana amb nous arranjaments. 
Marisa Valle Roso Foto: Arxiu de l'artista

Marisa Valle Roso té una veu poderosa i una trajectòria molt interessant. Va iniciar-se en el món de la tonada asturiana de la mà del seu germà, Fernando Valle, i també del mestre Alfredo Canga. Va guanyar uns quants concursos i al seu primer disc com a solista, De lo fondero l'alma (Every Good Song, 2012), ja va mostrar com de lluny podia dur el món de la tonada. Després d'uns quants anys en què no ha parat d'experimentar i obrir camins -fins i tot ha arribat a presentar un repertori de dançons mineres al famós festival de les Mines de la Unión-, recentment ha publicat un segon disc, Consciente, en què la base continua sent la tonada, però en què incorpora alhora altres tradicions (per exemple, les cançons de Violeta Parra), s'obre a col·laboracions especials com la del cantautor Víctor Manuel i hi introdueix tocs de pop en la producció. 

De tot aquest camí en parlarà la cantant al programa Tradicionàrius a Ràdio 4, aquest dissabte 7 d'abril. I també sonaran i es comentaran unes quantes de les seves cançons: "Arriba quemando el sol", de Violeta Parra; la dolça i sentida "Lela"; "La planta 14", de temàtica minera i manllevada de Víctor Manuel; "Somos parte de la gente", de Paco Cifuentes; el cru "Romance de la niña Isabel", amb una densa atmosfera de bandúrria doblada amb loops, i la cançó de bressol cubana "Drume Negrita", conduïda de la cèlebre versió que en va fer Mercedes Sosa a una reformulació amb sonoritats selvàtiques i elèctriques.
 
Escrit de Jordi Martí Fabra a SONS DE LA MEDITERRÀNIA
Categorías: Música

Jordi Roura    6.abr.2018 16:55    

0 Comentarios

Esto es solo una previsualización.Su comentario aun no ha sido aprobado.

Ocupado...
Your comment could not be posted. Error type:
Su comentario ha sido publicado. Haga click aquí si desea publicar otro comentario

Las letras y números que has introducido no coinciden con los de la imagen. Por favor, inténtalo de nuevo.

Como paso final antes de publicar el comentario, introduce las letras y números que se ven en la imagen de abajo. Esto es necesario para impedir comentarios de programas automáticos.

¿No puedes leer bien esta imagen? Ver una alternativa.

Ocupado...

Mi comentario

Jordi Roura

Bio Tradicionàrius

Blog del programa Tradicionàrius on trobaràs tota la informació de la música tradicional al nostre país. Activitats, entrevistes i molta música en viu. Tradicionparius és el programa germà del festival internacional de folk que organitza el Centre Artesà Tradicionàrius
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios