« Pascuala Ilabaca ens visita | Portada del Blog | Rumba arreu »

Les Violines "Quatre estacions"

    viernes 6.jul.2018    por Jordi Roura    0 Comentarios

Simone Lambregts, a 'Tradicionàrius a Ràdio 4'              Jordi Martí Fabra

La líder i impulsora de Les ViolinesSimone Lambregts, passarà aquest dissabtre 7 de juliol pels micròfons del programa Tradicionàrius a Ràdio 4 per comentar la trajectòria i el darrer treball -meitat nou, meitat antològic-, d'un dels grups de referència en la història del folk català.  
Les Violines Foto: Arxiu del CAT

Les quatre estacions (DiscMedi, 2017), és el títol del darrer disc publicat fins ara per Les Violines. Es va presentar el passat mes de maig al Centre Artesà Tradicionàrius de Gràcia, en el marc de la Primavera Folk al CAT, i aquest dissabte 7 de juliol sonarà al programa Tradicionàrius de Ràdio 4 amb els comentaris de la violinista Simone Lambregts. El títol del treball sona a Vivaldi, però fa referència a les quatre parts que el componen, i que corresponen més o menys a tres èpoques o moments en la trajectòria de la formació: els tres discos anteriors -A tota corda (DiscMedi, 1998), O què!? (DiscMedi, 2000) i Nyigu nyigu (DiscMedi, 2004)-, més un quart bloc amb cinc temes nous.

D'aquest disc, de la presentació que va organitzar-se al CAT amb un munt de convidats especials i de les peculiaritats i intermitències d'un grup que va començar sent un quartet de violins i ha anat evolucionant a través de diverses formacions instrumentals, sempre mantenint un focus centrat en el món de la festa major als Pirineus, en parlarà Simone Lambregts, que un bon dia, sent una jove violinista que venia del món del clàssic, va asseure's a la primera fila en el taller de Peret Blanc de Beget al Tradicionàrius, va conèixer "el seu primer mestre", Francesc Tomàs Aymerich 'Panxito', i va integrar-se en Clau de Lluna. D'aquesta manera començava un llarg camí que l'ha dut a crear escola amb Les Violines, però també a acostar-se a la mà d'altres escenes de la mà d'Els Miralls de Dylan.
Categorías: Música

Jordi Roura    6.jul.2018 12:09    

0 Comentarios

Esto es solo una previsualización.Su comentario aun no ha sido aprobado.

Ocupado...
Your comment could not be posted. Error type:
Su comentario ha sido publicado. Haga click aquí si desea publicar otro comentario

Las letras y números que has introducido no coinciden con los de la imagen. Por favor, inténtalo de nuevo.

Como paso final antes de publicar el comentario, introduce las letras y números que se ven en la imagen de abajo. Esto es necesario para impedir comentarios de programas automáticos.

¿No puedes leer bien esta imagen? Ver una alternativa.

Ocupado...

Mi comentario

Jordi Roura

Bio Tradicionàrius

Blog del programa Tradicionàrius on trobaràs tota la informació de la música tradicional al nostre país. Activitats, entrevistes i molta música en viu. Tradicionparius és el programa germà del festival internacional de folk que organitza el Centre Artesà Tradicionàrius
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios