« Les Violines "Quatre estacions" | Portada del Blog | La Malinche »

Rumba arreu

    martes 10.jul.2018    por Jordi Roura    0 Comentarios

Rafalito Salazar visita Ràdio 4            Jordi Martí Fabra

Un dels col·laboradors habituals de Tradicionàrius a Ràdio 4 i actual president de ForcatRafalito Salazar, serà el protagonista del programa aquest dissabte 14 de juliol. Amb la participació del locutor i melòman Cinto Niqui, es repassaran algunes perles variades d'un rumber versàtil com pocs.
Rafalito Salazar, retratat el 2015 per Juan Miguel Morales

De tant en tant, Rafalito Salazar passa pels micròfons del Tradicionàrius a Ràdio 4 per comentar l'actualitat i les novetats destacables al voltant de la rumba catalana. Aquest dissabte 14 de juliol, però, sonaran al programa algunes peces destacades, provinents de diversos artistes i formacions amb els quals Salazar, bohemi i treballador alhora, ha anat escampant el seu amor per la música i la rumba: "La cirereta", amb elsTxarango, en el disc que Marc Serrats va produir per a la Bressola de la Catalunya Nord; "Advertència", clàssic dels Ai Ai Ai que es va revisar en clau instrumental amb Carles Belda al seu llibre-disc 24 rumbes per diatònic (autoeditat, 2014); dues de les millors cançons de La Troba Kung-fú ("La cançó del lladre" i "Flor de primavera"), grup amb qui Salazar ha col·laborat constantment; "Gitanitos y morenos", un dels més grans èxits del Gato Pérez ('pare musical' de Rafalito), en la versió que en va fer l'Orquestra Plateria al seu disc d'homenatge; "Metro cuadrado", de Jarabe de Palo; "Jo vinc d'un silenci", el clàssic de Raimon, interpretat en clau de rumba pels Ai Ai Ai, l'emblemàtic grup de catalana en català; "Yo no me caso", dels Patriarcas de la Rumba, amb una història basada en fets reals que van tenir lloc a Mataró, i cantada per Rafalito Salazar al costat del seu pare, Rafael Salazar.
Categorías: Música

Jordi Roura   10.jul.2018 13:30    

0 Comentarios

Esto es solo una previsualización.Su comentario aun no ha sido aprobado.

Ocupado...
Your comment could not be posted. Error type:
Su comentario ha sido publicado. Haga click aquí si desea publicar otro comentario

Las letras y números que has introducido no coinciden con los de la imagen. Por favor, inténtalo de nuevo.

Como paso final antes de publicar el comentario, introduce las letras y números que se ven en la imagen de abajo. Esto es necesario para impedir comentarios de programas automáticos.

¿No puedes leer bien esta imagen? Ver una alternativa.

Ocupado...

Mi comentario

Jordi Roura

Bio Tradicionàrius

Blog del programa Tradicionàrius on trobaràs tota la informació de la música tradicional al nostre país. Activitats, entrevistes i molta música en viu. Tradicionparius és el programa germà del festival internacional de folk que organitza el Centre Artesà Tradicionàrius
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios