« La Tresca 20è aniversari | Portada del Blog | Fira Mediterrània-Manresa 2018 »

Enric Montsant presenta "Suit de suits"

    viernes 12.oct.2018    por Jordi Roura    0 Comentarios

Quatre suits gralleres

Enric Montsant, graller vallesà de llarga trajectòria vinculat a nombrosos projectes del folk i la música d'arrel, passarà aquest dissabte 13 d'octubre pels micròfons del programa Tradicionàrius a Ràdio 4. Hi presentarà el seu nou projecte, Suit de suits, gravat al costat del també graller Xavier Pijoan

Xavier Pijoan i Enric Montsant

Xavier Pijoan era alumne de gralla d'Enric Montsant. Fins que va arribar un moment en què el mestre li va dir: "Ja no et puc ensenyar res més". Però Pijoan volia continuar aprenent amb Montsant, i així comença la història d'aques projecte compartit, Suit de suits, en què s'han arranjat expressament per a dues gralles, en un repertori agrupat en quatre suits contrastades: la primera amb romanços tradicionals de Catalunya; la segona, Suit Camperola, centrada en cançons que el músic i compositor Jordi León va arranjar per a cobla de sardanes; la tercera recull melodies del renaixentista Cançoner d’Uppsala, i la quarta està dedicada a balls de la masurca a la jota i del pasdoble al blues. I la cosa no s'atura aquí, perquè aquest repertori s'ampliarà amb una coreografia en col·laboració amb un esbart, i ara mateix Enric Monstant ja està treballant en la cinquena suit.

El programa Tradicionàrius a Ràdio 4 es completarà recordant The English Dancing Master, una sèrie de danses comunitàries angleses recopilades per l'editor John Playford i els seus successors entre els anys 1651 i 1728. Aquestes danses, que han conegut un gran èxit al llarg dels segles, sonaran en versions de diversos músics de folk d'arreu d'Europa.
Categorías: Música

Jordi Roura   12.oct.2018 11:59    

0 Comentarios

Esto es solo una previsualización.Su comentario aun no ha sido aprobado.

Ocupado...
Your comment could not be posted. Error type:
Su comentario ha sido publicado. Haga click aquí si desea publicar otro comentario

Las letras y números que has introducido no coinciden con los de la imagen. Por favor, inténtalo de nuevo.

Como paso final antes de publicar el comentario, introduce las letras y números que se ven en la imagen de abajo. Esto es necesario para impedir comentarios de programas automáticos.

¿No puedes leer bien esta imagen? Ver una alternativa.

Ocupado...

Mi comentario

Jordi Roura

Bio Tradicionàrius

Blog del programa Tradicionàrius on trobaràs tota la informació de la música tradicional al nostre país. Activitats, entrevistes i molta música en viu. Tradicionparius és el programa germà del festival internacional de folk que organitza el Centre Artesà Tradicionàrius
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios