« Albert Bello, músic, professor i director del Festival Django | Portada del Blog | Barcelona Gipsy BalKan Orchestra »

Als vents d'Hexacorde

    jueves 29.nov.2018    por Jordi Roura    0 Comentarios

El grup de folk castellà, aquest 1 de desembre al programa 'Tradicionàrius a Ràdio 4'

Aprofitant el seu pas pel Centre Artesà Tradicionàrius de Gràcia, el programa Tradicionàrius a Ràdio 4 ha entrevistat el grup de folk castellà Hexacorde. Ells, i les seves canços, protagonitzaran el programa d'aquest dissabte 1 de desembre.
Hexacorde i Vanesa Muela

Angel Goyanes i Rafael Alonso, dos dels integrants del grup Hexacorde, estaran aquest 1 de desembre al programa Tradicionàrius a Ràdio 4 per comentar la trajectòria i el tarannà d'un projecte lligat a la música tradicional castellana, creat l'any 2000 que ha anat evolucionant i creixent fins esdevenir tota una referència.

Tots dos músics comentaran com han entomat el repte de lligar el so de la dulzaina castellana -l'element que inicialment va servir per aglutinar del grup- amb altres vents com la flauta i el clarinet; com s'encaixa una veu tan poderosa i emblemàtica com la de la cantadora de Laguna de Duero Vanesa Muela -amb la qual han gravat els discos Desbarates (autoeditat, 2007), Agarraos (autoeditat, 2012) i Bisiestos (autoeditat, 2016), i que els acompanya des del 2004-; com extreuen i preparen el repertori a partir de gravacions de camp diverses, com s'encaixa la música tradicional amb l'actual públic jove, o com han trobat inspiració en referents absoluts com La Musgaña i en els vells informants de la música tradicional. 

I per descomptat, sonarà una mostra del seu repertori més recent, del cant de boda "A la pájara pinta" a la marxa-polca "Arriba en el monte", passant pels romanços-masurca "Molineras maragatas" i "La mala suegra", la tonada serfardita "Las casas hermosas", la "Jota de los Madrones", les boleras "Si vas al baile" i la dansa de processó "Mudanza de los Talaos", extreta del repertori de la llarga nissaga dulzainera de Los Talaos. Un integrant d'aquesta basta família musical, per cert, forma part actualment d'Hexacorde.
Categorías: Música

Jordi Roura   29.nov.2018 17:25    

0 Comentarios

Esto es solo una previsualización.Su comentario aun no ha sido aprobado.

Ocupado...
Your comment could not be posted. Error type:
Su comentario ha sido publicado. Haga click aquí si desea publicar otro comentario

Las letras y números que has introducido no coinciden con los de la imagen. Por favor, inténtalo de nuevo.

Como paso final antes de publicar el comentario, introduce las letras y números que se ven en la imagen de abajo. Esto es necesario para impedir comentarios de programas automáticos.

¿No puedes leer bien esta imagen? Ver una alternativa.

Ocupado...

Mi comentario

Jordi Roura

Bio Tradicionàrius

Blog del programa Tradicionàrius on trobaràs tota la informació de la música tradicional al nostre país. Activitats, entrevistes i molta música en viu. Tradicionparius és el programa germà del festival internacional de folk que organitza el Centre Artesà Tradicionàrius
Ver perfil »

Síguenos en...

Últimos comentarios